• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kur`an aşıkları Ceylanpınar`da yarıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLURFA - Din Öğrenimi Genel Müdürlüğü tarafından Şanlıurfa il ve ilçe İmam Hatip Liseleri arasında her yıl düzenlenen “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma, Ezan ve Hafızlık” yarışması bu yıl Ceylanpınar Anadolu İmam Hatip Lisesi ev sahipliği yaptı.

Düzenlenen yarışma programı Ulu Cami İmamı Fatih Gedikli’nin okuduğu Kur’an tilavetiyle başladı. Programa il Milli Eğitim müdürü Feyzi Çelik, il müftüsü İhsan Açık, Ceylanpınar Anadolu İmam hatip müdürü Ahmet Bulut, öğretmen veli ve öğrenciler katıldı. 

Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma ezan ve kamet yarışımsına katılan İl Müftüsü İhsan Açık kısa bir konuşma yaptı. “Kuran’ın ezanın daha güzel okunması için yarışmalar düzenliyoruz okuyucular geleceğin ilahiyatçıları, müftüleri vaizleri olacaklardır. Açık, konuşmasının devamın da; Allah’ın dinine yardım etme noktasında bu yolla Allah’ın dinini önemsemek, kitabını doğru öğrenmek ve diğer nesillere doğru aktarmak için gayret etmemiz gerektiğini söyleyen Açık, iz Allah’ın dinini ne kadar önemsersek Allah’ta bizi o kadar önemseyecektir.”ifadelerin kullandı. 

Ceylanpınar İmam Hatip Lisesi Müdürü Ahmet Bulut programda bir konuşama yaparak Kur’an-ın öğrenmesi ve öğretilmesine vurgu yaptı. Bulut,  “Peygamber efendimiz Medine’de ilk İslam mescidinin inşa etmesinin hemen akabinde mescidin etrafına Sufa dediğimiz odalar yaptırmıştır. Orada ashaba kuran ve ilim öğretmek suretiyle bu eğitimin önemli olduğunu yüz yıllar önce bizlere bildirmektedir. Hayat Rehberi Kur’an-ı Kerim’i usulüne uygun okunması gerektiği ayet ve hadislerden emredilmektedir. şeklinde konuştu. 

Yapılan yarışıma da dereceye giren adaylar şöyle;

Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma

Birinci Şanlıurfa Anadolu İmam Hatip Lisesi Mehmet Eroğlu,

İkinci Hilvan Anadolu İmam Hatip Lisesi Cihad Diler,

Üçüncü Birecik Anadolu İmam Hatip Lisesi Mehmet Savaş. 

Hafızlık yarışması

Birinci Şanlıurfa Anadolu İmam Hatip Lisesi İsmail Eroğlu,

İkinci Ceylanpınar Anadolu İmam Hatip lisesi Muaamer Hastürk,

Üçüncü Birecik Anadolu İmam Hatip Lisesi Mehdi Arput. 

Ezan ve Kamet yarışması

Birinci Şanlıurfa Anadolu İmam Hatip Lisesi Mehmet Hati Boz,

İkinci Suruç İmam Hatip Lisesi İbrahim Halil Derirkol,

Üçüncü Viranşehir imam hatip lisesi Hıdır Özbeyaz. 

Yapılan yarışmada dereceye giren adaylara çeyrek altın ve Kur’an-ı Kerim yarışmada ikinci olan adaylara 5 ciltlik diyanet tefsiri hediye edildi. (Mustafa Kaynak- İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri