• DOLAR 32.627
  • EURO 34.865
  • ALTIN 2493.864
  • ...
`Kürtlerin üzerinden güç kazananlarda Kürtlere zulmetti`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Hür Dava Partisi seçim otobüsü il il, ilçe ilçe dolaşmaya devam ediyor. HÜDA PAR heyetinin öğleden sonraki durağı Diyarbakır’ın Dicle (Piran) ilçesi oldu. HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Said Şahin, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı M. Hüseyin Yılmaz ve Dicle (Piran) Belediye Başkan Adayı M. Sıddık Aktan Dicle’de halkı selamladı.

“Hepimiz Allah’ın yarattığı insan olarak yeryüzünün en değerli varlıklarıyız” diyerek konuşmasına başlayan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Said Şahin, “Allah yarattıkları arasında insanı merkeze koydu. İnsana yarattığı bütün şeyleri insana hizmet için yarattı. İnsanı şerefli yarattı. Allah insana son derece kıymet biçmiştir. Allah, yeryüzündeki her şeyi insan için yarattığı insanın yeryüzünde de değer görmesini istiyor. Yaşadığımız topraklarda insan değeri görmedik. Allah’ın değerli yarattığı insanı değerli değersiz diye ayırdılar. Bu ülke insanının hakkını ellerinden aldırlar. Cumhuriyet bir taraftan sırtını Kürtçülüğe dayandı, diğer taraftan Şeyhlerini âlimlerini astı, camilerini ahıra çevirdi. Bir yandan da sırtını laikliğe dayadı. Devlet gücünü kullanarak İslam’a düşmanlık yaptı. Müslümanlara hayat hakkı tanımadı. Bizler devlet zulmünü iliklerine kadar yaşamış bir halkız. Ve devlet zulmü ile insan değerini kaybetmiş bir halkız. Bununla beraber bu halk devlete sırtını dayayanların zulmünü de gördü. Şeyh Said’in mirasına sırtını dayayıp başımıza gelenler bizi köle olarak görüp kendilerini efendi sayanların zulümlerini de gördük. Kürtlerin mazlumiyeti üzerine güç kazananların zulmünü de gördük. Devlet de zulmetti, Kürtlerin mazlumiyetlerinin üzerinden güç kazananlar da zulmetti” diye konuştu.

“HÜDA PAR, bu halkın maddi ve manevi haklarını savunacaktır”

Çok yönlü zulümler gördüklerini ifade eden Şahin, “Bir taraftan Kürtlerin mazlumiyetini savunuyoruz dediler. Bir yandan da önümüze dinimizi, ırkımızı koydular. Sizlere dilinizi vereceğiz, dininizi alacağız dediler. Biz kimsenin namusu değiliz, deyip kadını özgürleştirip deyip kadın üzerinden bu topluma namussuzluk getireceğiz dediler. Batıl ideolojilerini yaymaya çalıştılar. Biz bir yandan devlet zulmüne hayır diyoruz. Diğer yandan da Kürtleri ahlaksızlaştıran, sömüren, insana değer vermeyen, gençleri arasında esrarı yaygınlaştıran güce de hayır diyoruz. Biz ikinize de mecbur değiliz. Bu halk ikinize de mecbur değildir. Bu halkın sahibi HÜDA PAR, bu halkın maddi ve manevi haklarını savunacaktır. Bunlar yeni partidir diyorlar. Bunlar yeni çıktı diyorlar. Bize şans tanımıyorlar. Biz de diyoruz ki; siz gülmeye devam edin. 31 Mart sabahı ağlayacaksınız. Bizler parti olarak yeni olmakla birlikte mücadelemiz eskidir. 30 yıldır biz bu toplumda mücadele veriyoruz. Bizim davamız peygamber davasıdır. İnsanlık tarihi kadar Hz. Âdem kadar eskidir. Kürdistan’da yaşayan bütün halklara Türkiye’ye buradan şunu haykırıyoruz, sesleniyoruz. HÜDA PAR bir kervandır, hayır kervanıdır. Yola çıkmıştır ve gittikçe büyüyor. Bir çığı gibi büyüyor. Önüne yolsuzluğu, ahlaksızlığı, rüşveti, hırsızlığı, uyuşturucuyu katıp silip süpürecektir” diye belirtti.

“İnsan bozulduğu için her şey bozuldu”

Halktan HÜDA PAR’a destek olmalarını isteyen Şahin, “Bizlere destek verirseniz, güç verirseniz bizler önce insanı imar edeceğiz. Sonra insana hizmet edecek şehirler imar edeceğiz. Toplumun geneli şikâyetçi, genelde toplumu dinliyoruz. Gençlik bozuldu, toplum bozuldu, medya, ticaret, ahlak bozuldu diyorlar. Bozulanlardan şikâyet ediyoruz. Değerli kardeşler insan bozulduğu için her şey bozuldu. İnsanı imar etmezseniz, ıslah etmezseniz, bozulan her şey bozuk olarak kalmaya devam eder. Hem şehirleri imar edecek, alt yapısını üst yapısını imar edeceğiz. Ama aynı zamanda insanı imar edeceğiz. İnanç ve kimlik üzerine yeniden imar edeceğiz” dedi.

“Bu ülkede sadece Türkler yaşamıyor, Kürtçe bu memleketin resmi dili olsun ”

Mevcut tüm partilerden faklı olduklarını anlatan HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı M. Hüseyin Yılmaz ise, “Bizler Hür Dava Partisi olarak bu yola çıktığımızda dedik ki bizim bir farklılığımız olsun. Mevcut 70 küsur partiden farklı olarak yeni misyonlar belirledik. Biz çıkarken halkının yüzde 99’u Müslüman olan bu memleketi Müslümanların yönetmesi gerektiğini söyledik. Parti programına referansımız İslam’dır diyen tek partiyiz. Başkalarının ağzına almaya cesaret edemediğini biz programımızda belirttik. Devir değişmeli dedik. Türkiye’de, Kürdistan’da bazı şeyler değişmeli dedik. Ve onun için yola çıktık. Başka bir farklılığımız daha var. Başka partilerde olmayan ama HÜDA PAR’da olan bir şey var. Bu ülkede sadece Türkler yaşamıyor. Bu ülkede yaşayan farklı ırklar var. Kurtuluş savaşını birlikte vermiş, Kürtler, Zazalar, Araplar, Lazlar var dedik. Tüm kavimler anayasada kendilerini ülkenin sahibi olarak görebilsinler dedik. Kürtçe bu memleketin resmi dili olsun dedik. Başka partilerin programında Kürtçe resmi dil olsun ibaresi bulunmamakladır. Ama HÜDA PAR bunu yazdı ve bunun mücadelesini veriyor. Halkımızın dilinin toplumda konuşulmasını ve ülkenin resmi dili olarak yer alması için uğraşıyoruz. Ve bunu yaparken de inançlı ekiplerle çalışıyoruz” diye ifade etti.

“Bizler hizmet için geldik ve hizmete talibiz”

Yerel seçimlere çok kısa bir süre kaldığını hatırlatan Yılmaz, “Buraya sizin desteğinizi talep etmek için geldik. İnançlı ve sizin içinizden çıkan, sizin cadde ve sokaklarınızda sizinle birlikte büyüyen insanlarla yola çıkarak bu halka hizmet etmek istiyoruz. Bizim şu an yereldeki en büyük sıkıntımız hizmettir. Birçok köye gittim. Halkın bizden talebi, isteği dürüstlüktür. Dürüst yöneticiye hasret kalmış bu millet. Kendisini kendi diliyle yönetecek bir yöneticiye hasret kalmış bu halk. Gerek yerelde ve gerekse ülke başında yönetimde olanlar bazı işleri hizmet diye sunuyorlar. İnşallah HÜDA PAR iktidarı ile hizmet nasıl olurmuş herkese göstereceğiz. Sadece maddi olarak değil; aynı zamanda şehirlerimizin maneviyatının da gelişmesini istiyoruz. Gençlerimiz dindar olacak, anne ve babasına salih evlatlar olacak. Bunun için bizler kurumlar açacağız. Zaten bizleri derneklerimizden tanıyorsunuz. Halkımızın hem maddiyatına hem de maneviyatına sahip çıktığımızı çok iyi biliyorsunuz. Daha önce derneklerimizle halkımıza nasıl hizmet ettiysek, belediyeler ile de hem maddi hem de manevi yönden halkımıza hizmet edeceğiz. Bizim belediye başkanlığı makamında gözümüz yok. İsmimizin önünde belediye başkanı yazsın diye gelmedik. Bizler hizmet için geldik ve hizmete talibiz. Sizlerin oylarını farklı yöntemlerle alarak iktidar olanlar sizlere karşı siyaset yaptılar. Sizleri oyaladılar. Hizmet etmemelerinin sebebini de bizler siyaset yapıyoruz diyerek yalanlar uydurdular. Siyasetten dolayı hizmete zamanımız yoktur dediler. Halkını sevmeyen idareci; şunu hiç düşünmez misin ki siyaset hizmete engel değildir. İnşallah bizler siyasetimizi de halkımızın hizmetine kullanacağız” dedi.

“Halk HÜDA PAR ile değişim istiyor”

Hizmeti tüm kesimlere sunacaklarını ifade eden Yılmaz, “İnşallah HÜDA PAR’ın iktidarında HÜDA PAR’a oy veren de vermeyen de, müslim de gayri müslim de hizmet noktasında aynı hizmeti alacak. Çünkü bizler Allah ve ahiret korkusu olan insanlarız. Onun için diyoruz ki bizler dindar kadrolarla, inançlı kadrolarla halkımıza hizmet edeceğiz. Aday profillerimizi de ona göre çıkardık. Kimse adaylarımız için adil değil; dürüst değil diyemeyecektir. Çünkü sahabelerin vasıflarıyla vasıflanmış adaylarla yola çıktık. Gitmediğimiz ilçe, köy esnaf kalmadı. Vatandaşlarımızla esnafla görüştük. Esnaf değişim istiyor, değişimi de hür dava partisi ile istiyor. Hür dava partisi kendi temsiliyetini kendi misyonunu kendisi çok iyi biliyor. Bu halkın kurtuluşunun nasıl olacağını da çok iyi biliyor. Bu davamız Said’lerine mücadelesini hâkim kılma mücadelesidir. Kendi adaylarımızla kendi partimizle seçime giriyoruz ve iktidara talibiz. İnşallah da alacağız. Yıllarca ezilmiş, hor görülmüş, seçimden seçime kapısı çalınmış insanlara hizmet edeceğiz” diye konuştu.

“Kürt halkı hem inancından hem de kimliğinden zulüm gördü”

“Cumhuriyet tarihi boyunca devlet zulmü görmüş bir halkız” diye konuşan HÜDA PAR Dicle (Piran) Belediye Başkan Adayı M. Sıddık Aktan’da, “Dedelerimiz, babalarımız zulüm gördü; şimdi de bizler zulüm görüyoruz. Zulmün devam etmemesi için hür dava partisini kurduk. Bu halk inancından dolayı zulme maruz kaldı. Âlimleri asıldı, kuranları yakıldı, camileri ahırlara çevrildi. Müslüman halkın çocukları bu şekilde İslam ve imandan uzaklaştırılarak cehalete sürüklendi. Bu çocuklar şimdi uyuşturucu ve ahlaksızlığın içinde kıvranıyorlar. Hem dünyada hem de ahirette hüsrana uğraşacaklar. Biz HÜDA PAR olarak halkımızın hem maddiyatını hem de maneviyatını düşünüyoruz. Kürt halkı hem inancından hem de kimliğinden zulüm gördü. Hayat hakkı tanınmadı. Hâlbuki Allah, hangi ırk ve dinden olursa olsun her insanı şerefli olarak yarattı. İşte biz HÜDA PAR olarak hakları elinden alınmış halkımızın hakları için mücadele ediyoruz. İnsanımıza insan değeri vermedikleri gibi hizmetten de mahrum bıraktılar. Bu ülkenin doğusu ile batısı aynı hizmeti görmedi. Batı kalkındırılırken doğu mahrumiyete terk edildi. Devlet Kürt halkına ve coğrafyasına hizmeti çok gördü. Bu halk sadece devletin zulmüne uğramadı. Aynı zamanda kendi belediyelerinin başına geçen bir kısım insanların da zulmüne maruz kaldı. En kutsal mekânlarımız olan camilere taştan bir tuvalet bile yapmadılar. Şu iki cami de şehid şeyh Said’in babası tarafından yapıldığı söyleniyor. Şu cami de şeyh Said’in kıyama kalktığı camidir. Şu anda ikisinde de abdest alma yeri bile yoktur” diye ifade etti.

“Malınızı sizin hizmetiniz için kullanacağız”

Halkın oylarıyla başa gelmiş bu belediyelerin zulmüne bir anlam veremediklerini söyleyen Aktan, “Peki, bu belediyeler neden zulmediyor. Bir belediye size 10 yıldır bir tuvalet dahi yapamıyorsa bundan sonra ne hizmet edebilir. Bir de Şeyh Said’in davasına sahip çıktıklarını iddia ediyorlar. Şeyh Said’in davası bu mudur? Bu Piran için bir utançtır. Bu utanç sizin değil, belediye ve belediyenin başındakilerin zihniyetinin suçudur. Bizi bu emanete layık görürseniz, emanetinize sahip çıkıp ihanet etmeyeceğiz. Size asla yalan söylemeyeceğiz. Sizin malınızı sizin hizmetiniz için kullanacağız. Yapamayacağımız sözleri asla vermeyeceğiz” ifadelerini kaydetti.

Program, Molla Nizamettin Yaçin Hoca’nın Kur’an tilaveti ile sona erdi. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir