• DOLAR 32.594
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2504.266
  • ...
`Belediye halkın sağlığını düşünmüyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Saadet Partisi Batman Belediye Başkan Adayı Ahmet Çiftçi, Batman Belediyesinin rant nedeniyle halkın sağlığını korumaya yönelik tedbirleri almadığını ifade etti. Çiftçi,  Batman Belediyesi mezbahanesinin halinin içler acısı olduğunu söyledi. 

Belediyenin en önemli görevlerinden biri olan halkın sağlığını korumaya yönelik tedbirlerin bugün rant nedeniyle sağlanmadığını  gördüklerini ifade eden Çiftçi,  “Birilerinin cebinin dolması için görmezden geliniyor. Batman’ın en önemli gıda sektörünün başı olan ve insanları hastalığa en hızlı bulaştıran, mikrop taşıyan, hastalık dağıtan mezbahanesinin ne durumda olduğunu bilen var mı? Kasaptan aldığınız, kıymasını çektiğiniz etin hangi koşullarda kesildiğini biliyor musunuz? Biz söyleyelim. Özelleştirme adı altında birilerine peşkeş çekilen mezbahane hizmet vermeyi bırakmış, dileyen dilediği yerde hayvanını kesiyor. Hangi koşullarda hangi hayvanı kestiği ile ilgili bir bilgi yok. Karşılıklı çıkarlar nedeniyle mezbahaneyi alan da satan da sesini çıkarmıyor.” dedi. 

Vatandaşın sağlığını düşünenin olmadığını söyleyen Çiftçi, “Bu halkın canı bu kadar kıymetsiz olamaz diyoruz. Bu bizim gördüğümüz en basit hadisedir. Belediye kimin tarafından yönetilirse yönetilsin biz adam kayırmadan, bireysel ranttan ziyade toplumsal fayda sağlanması gerektiğine inanıyoruz. Belediyelerin görevi de budur. Bizim iddiamız en iyi olanının kazanmasıdır. Kim bu halkın menfaatlerini koruyacaksa, kim bu halkın emanetine sahip çıkacaksa o kazansın diyoruz.” ifadelerini kullandı.

(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir