• DOLAR 32.513
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2438.846
  • ...
DZMAİ` den eğitim atağı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Tarımdaki biyoteknolojik ilerlemeleri yakından takip etmek ve uygulamaya geçirmek amacıyla uygulamalı bir moleküler biyoloji eğitim projesi hazırlandı ve desteklenmesi için Karacadağ Kalkınma Ajansı’na sunuldu. Karacadağ Kalkınma Ajansının projeyi kabulüyle birlikte, Biyans Biyolojik Ürünler Ar-Ge şirketi tarafından Diyarbakır Zirai Mücadele Araştırma İstasyonu Müdürlüğü laboratuarlarında 4 Biyoakademi eğitmeni gözetiminde toplam 28 teknik elemana “teorik ve uygulamalı moleküler biyoloji eğitimi” verildi. 

Eğitim süresince DNA izolasyonu, PCR yapılması, PCR örneklerinin klonlanması, mikropipet kullanımı, bakteri ekimi, jel elektroforezi yüklemesi, primer tasarımı teknikleri uygulamalı olarak gösterildi. Laboratuvar alt yapısı bakımından moleküler çalışmaların yapılabileceği donanıma sahip olan,teknik elemanların eğitiminin tamamlanmasıyla birlikte akreditasyon için büyük bir adım atmış oldu. Böylece kurum çalışanları, önümüzdeki günlerde yapacakları araştırma projelerini bu tekniklerle zenginleştirerek, tarımsal araştırmalarda daha etkili sonuçlar elde edebilecek.

Kalkınma Ajansı Proje İzleme ve Değerlendirme Birimi yetkilileri ve Biyoakademi eğitmenlerinin katıldığı törenle kurum müdürü Dr. Yunus Bayram tarafından personele sertifikaları verildi.(Ali Gültekin/İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir