• DOLAR 32.355
  • EURO 35.633
  • ALTIN 2323.136
  • ...
Mustazaflar Cemiyeti Siirt Şubesi Halepçe`yi unutmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİİRT - Mustazaflar Cemiyeti Siirt Şubesi Başkanı Emin Tetik yaptığı açıklamada, 16 Mart 1988`de yapılan Halepçe katliamını anarak, katliamı gerçekleştirenleri lanetledi.

İslam coğrafyasının her tarafının Halepçe’yi andırdığını ifade eden Tetik, “Bugün 16 Mart 2014 Halepçe katliamının 26. yıldönümünde özelde Halepçe genelde tüm katliamları kınıyoruz. Zamanın zalimi Saddam Hüseyin’in emriyle yapılan bu saldırı 5 bin insanın ölümüne sebep olmuştur. Bütün dünya emperyalistleri bu katliama sessiz kalmıştır. Fakat bizler insani bir görev olarak bu konuyu canlı tutmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. 

"Katledilen bütün insanları rahmetle yad ediyoruz”
Siirt Mustazaflar Cemiyeti olarak 26. yıldönümünde Halepçe’nin mazlum şehitlerini rahmetle andıklarını ifade eden Tetik, "Bugün ne yazık ki, İslam coğrafyasının her tarafı Halepçe’yi andırıyor. Bu nedenle bütün dünya zalimlerini ve müstekbirlerini telin ediyoruz. Filistin’de, Mısır’da, Myanmar’da, Suriye’de, Afganistan’da ve adı, rengi, ırkı ne olursa olsun mazlum ve mustazaf bir şekilde katledilen bütün insanları rahmetle yad ediyoruz. Allah mazlum ve mustazafların iktidarını en kısa zamanda görmeyi bizlere nasip etsin.” dedi.  (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir