• DOLAR 32.538
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2491.849
  • ...
`Müminlerin birbirlerine velayet etmemeleri fesadı arttırır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Mustazaflar Haftası münasebetiyle Bingöl’de bulunan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, Kalem-Der Yenimahalle temsilciliğinde yapılan bir programa katıldı. 

Programda yaptığı konuşmada Müslümanlar üzerinde gayrı Müslimlerin velayet hakkının olmadığını söyleyen Göktaş, “Ancak müminler müminlerin velileridirler. Hiçbir kâfir, hiçbir zındık, mümini yönetemez. Allah buna asla tahammül etmez, razı gelmez. Bu çok önemli bir olaydır. Kimse bunu geçiştiremez. Adını duymadığımız rezaletleri ve çirkinlikleri işleyen, kadın kadına, erkek erkeğe cinsi yaklaşımları meşru görenlerin müminlere ve onların çocuklarına emir yağdırdıkları, onu yap, şunu yap diyenlere tahammül etmemiz söz konusu değil. Eğer müminler birbirlerine velayet etmezlerse yeryüzünde fitne fesat başını alıp gider.” dedi. 

“Allah nurunu doğu bölgesinden yaymaya başlamıştır”
Günümüzde doğu bölgesinin ayrı bir özelliğinin olduğuna dikkat çeken Göktaş, “Son 15 yılımın tamamını doğu illerinde geçirdim. Ben burada bir şeyler gördüm. Gezdim dolaştım. Türkiye’de çok insan, cemaat, toplulukla oturup kalktım ve ben şunu gördüm Allah nurunu bu taraftan fışkırttı çıkardı. Ben buna inanıyorum. Allah nurunu bu defa bu taraftan çıkardı. Bunu görmemek için aptal olmak lazım. Ben bunun için bu bölge ile beraberim. Allah nurunu buradan yayacaktır ve yaymaya başlamıştır.” ifadelerini kullandı. 

“Bingöl’ün ayrı yeri var”
Bingöl’ün ayrı bir yerinin olduğunu söyleyen Göktaş, Muhammed-i Coşkuyu yükselten topluluklara öncülük edenlerin büyük çoğunluğunun Bingöllü olduğunu söyledi.  (Emrullah Araz - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir