• DOLAR 32.597
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2506.767
  • ...
`Okşayan Eller Olalım` projesi hayata geçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- RİDA Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği, yetim merkezli yürüttüğü çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.  Faaliyetlerini Afrika’da Sudan, Somali ve Kenya’da, kan ve savaşın dinmediği Suriye’de, Osmanlı mirası topraklarımız Balkanlarda; Arnavutluk, Makedonya, Kazakistan, Kosova, Kırgızistan ve son olarak da Afganistan’da yetim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. 

Yetim çalışmalarının bir ayağı da Türkiye’deki yetimler olan RİDA Derneği, yeni oluşturduğu projelerle de dikkat çekiyor. Yetim öğrencilerin diyaloglarını geliştirme ve eğitim programı kapsamında, Konya merkezde bulunan okullarda, bakımlarını üstlendikleri yetim öğrenciler için “Okşayan Eller Olalım” projesini hayata geçirdi. 

Konu hakkında bilgi veren dernek yönetim kurulu üyesi, Eğitimci Zafer Karakuş, “Çocuklarımız için bir kişilik geliştirme ve sorumluluk alma projesi olarak bu çalışmayı hayata geçirdik. Sosyal yapısı güçlü olan toplumlar geleceğe güvenle bakar. Bizler bu doğrultuda örgün ve yaygın eğitimde bulunan öğrencilerin eğitimlerini, öğretim kurumları dışındaki mekânlarda geliştirmelerine katkı amacı ile değerler eğitimi programları çerçevesinde izcilik faaliyetleri ile uyumlu bir programı ülke genelinde de uygulayarak sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmak istiyoruz. Bu sayede bakmakla yükümlü olduğumuz yetimlerimizin sosyalleşmelerine katkı sağlayarak, topluma faydalı bireyler olmaları için bütün gücümüzle çalışıyoruz.” dedi. 

Türkiye’nin gelişmişlik düzeyini yükseltebilmek ancak sosyal yapısındaki sorunlarını asgariye etmekle mümkündür. Ancak bu özelliklerimizi öne çıkartan bir ülke olarak başka ülke ve insanlara örnek oluşturabilir. Bu sayede bir medeniyet öncülüğü yapabiliriz. Bu düşünceyi eyleme geçirmek, Yetim-Öksüz ve yardıma muhtaç bireylerin desteklenerek daha adil bir sosyal toplum oluşmasına katkıda bulunmak;  yardıma muhtaç çocuklarımıza her türlü destek verilerek, ahlaklı, dürüst, çalışkan, girişimci, geleceğin dünyasında söz sahibi olacak, ülkemizin aydınlık geleceğini oluşturacak eğitimli ve üretken genç nesiller oluşturmaktır.” ifadelerini kullandı. 

Bu projenin ilk ayağı olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye İzcilik Federasyonu İl Temsilciliği’nde 24 kişiden oluşan öğrenciler ilk eğitimlerine başladılar. Türkiye İzcilik Federasyonu Konya temsilcisi Hüseyin Yaşar, “İzcilik karşılıksız sevmeyi öğrenebileceğimiz ve öğretebileceğimiz çok özel uğraşlardan bir tanesidir. Faaliyetlerini yakından takip ettiğimiz RİDA Derneği’nin böyle bir projeyi hayata geçirdikleri için dernek yetkililerine teşekkür ediyorum.” Diyerek izciliğin ilk kurallarını, temel unsurlarını ve eğitimlerini alan öğrenciler, gün sonunda çalışmadan çok memnun olduklarını ve eğlendiklerini dile getirdi.

(İsmail Yılmaz- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir