• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`HÜDA PAR sessiz çoğunluğun sesidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Bitlis Belediye Başkan Adayı Cengiz Karakaya, Şeyh Hasan Kur’an Kursunda toplanan Yükseliş Mahallesi sakinlerine yaptığı konuşmada HÜDA PAR`ın sessiz çoğunluğun sesi olduğunu söyledi. 

"Amacımız, İslami adaletle yönetilecek bir belediyeciliktir"
HÜDA PAR Bitlis Belediye Başkan adayı Cengiz Karakaya, Yükseliş Mahallesindeki Kur’an Kursunda toplanan mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Halkın yoğun katılım gösterdiği mahalle toplantısında konuşan Karakaya, amaçlarının İslami adaletle yönetilecek bir belediye olduğunu belirti. 

Halkın kirli algılarla bir yere yönlendirildiğine vurgu yapan Karakaya, şunları söyledi: “Bizler evimize bir sehpa almak için günlerce ve saatlerce düşünürüz. Bununla yetinmeyip en iyi teknolojilerden biri olan telefonla eşimizi, çocuğumuzu, kızımızı arayarak onların fikirlerini soruyoruz. Bir sehpa için bu kadar zaman ve titizlik gösterirken maalesef 5 yıl boyunca bizleri yönetecek olan idarecilerimizi seçmekte bu hassasiyeti göstermiyoruz.

 

Bilinçli kirli algılarla halk yanlışa yönlendiriliyor
Ama bugün köşe başlarında birkaç kişinin kirli algı ve dedikodularıyla yöneticilerimizi seçiyoruz. Her zaman şahit olmuşsunuz seçimler başlar birkaç kişi köşe bucaklarda ortaya çıkar halkın kafasında kirli algı oluştururlar. Peki, ne yapar bunlar? Kafalarında birilerini seçmişler veya birileri onları yönlendirerek köşe başlarında başlarlar o insanın lafını etmeye onun propagandasını yapmaya algı oluşturmaya. 

Bizler de zannederi ki, Bitlis birlik olmuş falanca şahsı seçecekmiş. Böylece algılarımızla oynayarak halkımızı farklı yerlere yönlendirmeye çalışıyorlar. Halk da nasıl olsa bu kazanır hesabıyla kötü dahi olsa, kendisinde İslam’ın aradığı idarecilik kriterleri bulunmazsa dahi o şahısları tercih etmektedirler.” 

İdarecilerde olması gereken kriterlere dikkat ederek seçin
Karakaya, Müslümanların, kendilerine seçeceği idarecilerde mutlak surette İslam’ın istediği kriterleri göz önünde bulundurarak seçmesi gerektiğini belirtti.

Hz. Peygamberin idareciler hakkındaki bir hadisini hatırlatan Karakaya, Bizler peygamberin buyurduğu gibi mazluma da yardım edeceğiz, zalime de, zulmüne engel olmak için yardım edeceğiz” ifadesini kullandı. 

Farklı hesapların peşinde olanların hesabını bozduk
Partileri hakkında yapılan kirli propagandalara da cevap veren Karakaya, seçime girdikleri yerlerde sessiz çoğunluğun sessi olduklarını belirterek, “Partimizin çalışmalarını ve halkımızın bize olan teveccühü hazmedemeyen bazı partiler, işte bunların birkaç oyu var onu da seçim akşamı satarlar diyerek kirli bir iftirada bulunuyorlar.  

Bitlis’te seçime girme kararı aldığımızda bir parti, sizler 100-150 oy alırsınız dediler. Biz de kendilerine 150 vermişsiniz Allah sizden razı olsun dedik. Diğer parti de dedi ki, oh be bunlar AK Partinin oylarını bölecek 1000-1500 oy alırlar.  

Kimsenin oyu ipotekli değildir
Onu da AK partiden alır nasılsa bizden alamazlar. Çünkü bizim oylar ipoteklidir diyerek böylece aradan çıkacağız hesabını yaptılar. Ama bizler bunların hiçbirine kulak asmadık. Onların yaptığı gibi mahalle dedikodusunu yapmadık. Ev ev dolaştık, halkımızla kucaklaştık, kendimizi, davamızı ve partimizi anlattık.

Geçen her gün bize olan teveccüh artı. Öyle ortada konuşan değil, sessiz bir çoğunluk. Bunu gören rakiplerimiz partimiz hakkında propaganda yaymaya başladılar. O gün 150 oy alırsınız diyenler bugün 5-6 bin diyorlar. Diğeri de tabanından bize kayan oy potansiyelini görünce oylarını satacaklar diyorlar. Fakat bunun cevabını 30 Mart akşamı izzetli ve onurlu Bitlis halkı sandıkta verecektir.” şeklinde konuştu.   (Şükrü Tontaş - İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir