• DOLAR 32.602
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2497.616
  • ...
Van, SRC sınav merkezine ihtiyaç duyuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Uluslararası yolcu taşımacılığı, yurt içi yolcu taşımacılığı, Uluslararası yük ve eşya taşımacılığı yapanlar ile yurt içi yük ve eşya taşımacılığı yapanların alması zorunlu kılınan SRC Mesleki Yeterlilik Belgesi, sınav merkezinin Van’da bulunmaması nedeniyle taşımacılık sektörde faaliyet gösteren firmalara sıkıntı oluşturmaya devam ettiği belirtildi. 

Yük ve yolcu taşıma potansiyeli ile bölgenin en önemli kenti olan ve yerel seçimlerle birlikte Büyükşehir statüsü kazanacak Van’da mevcut araç varlığı ve buna bağlı çalışan sayısı dikkate alındığında sınavlar için Diyarbakır ve Erzurum’a gidilmesinin zaman ve maddi açıdan kayba neden olduğu ifade edildi. 

Sorunun tespitiyle birlikte 2013 ve 2014 yılının başında gerek Ulaştırma Bakanlığı, gerekse Van milletvekilleri ile konunun paylaşıldığı belirtilen açıklamada, SRC Sınav Merkezinin Van’da açılması yönünde talepte bulunulduğu belirtildi. Açıklamada,  “Konu Odamızın gündeminde yer almakla birlikte, Bakanlık ve Milletvekillerimizin konuya ilişkin destekleri beklenmektedir. İlimizdeki mevcut ekonomik sıkıntılarla birlikte taşımacılık sektörünün ayrıca bir maddi yük altına girmemesi için SRC Sınav Merkezinin İlimizde açılması sorunun çözümüne katkı sağlayacaktır. Sorun İlimizle birlikte çevre illeri de etkilemektedir. Başta Hakkâri ve Bitlis İlleri olmak üzere bulunduğumuz bölgeyi olumsuz etkileyen sorunun çözümü noktasında çalışmalarımız devam etmektedir. Konuya ilişkin gelişmeler sektörde yer alan firmalarla paylaşılacaktır.” denildi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir