• DOLAR 32.372
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.31
  • ...
Batman`da Halepçe`yi anma paneli yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Mazlum-Der Batman Şubesi, Ahmed-i Xani Derneği ve Özgür Eğitim-Sen Batman Şubesinin ortak düzenlediği Halepçe’yi anma paneli saat 19.30`da Yeni Kültür Merkezi Konferans Salonunda yapıldı. 

Ahmed-i Xani Derneği Başkanı avukat Nuri Mehmetoğlu moderatörlüğündeki Panele Irak Kürdistan Bölge Milletvekili Omer Koçer ile Mazlum-Der Genel İdare Kurulu üyesi avukat Selahattin Çoban konuşmacı olarak katıldı. 

Ayrıca programa Milletvekili Ziver Özdemir, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, Kuzey Irak’tan gelen bazı şahıslar ve vatandaşlar katıldı. 

Program Halepçe katliamında hayatını kaybedenleri gösteren bir sinevizyon gösterimi ile başladı. 

Daha sonra program Arapça ve Kürtçe olarak Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devem etti.

İlk olarak söz alan Mazlum-Der Genel İdare Kurulu üyesi avukat Selahattin Çoban, Kürtçe olarak Halepçe’deki katliamdan önce neler yaşandığı ve katliamı anlattı. Yaklaşık 7 bin insanın katledildiğini, 15 binin üzerinde insanın yaralandığını ve 6 bin insanında sakatlandığını söyleyen Çoban, hiç bir ülkenin Saddam’ın yaptığı katliamı kınamadığını belirtti. 

Kimyasal silahların Türkiye üzerinden Irak’a getirildiğini öne süren Çoban, Kürtlerin katliamı olduğu için kimsenin katliamı umursamadığını vurguladı. Kürtlerin başına bir daha böylesi katliamların gelmemesi için Kürtlerin statü sahibi olması gerektiğini dile getirdi. 

Daha sonra Kürtçe olarak bir konuşma yapan Kuzey Irak Kürdistan Bölge Milletvekili Omer Koçer, Halepçe katliamını üç ana başlık altında anlattı. Kur’an-ı Kerim’den örnekler veren Koçer, Kur’an’da bir insanı öldürmenin tüm insanlığı  öldürmek gibi olduğunu ifade etti.

(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir