• DOLAR 32.368
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2325.136
  • ...
Siverek bir günde 2 bakan ağırladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Siverek`te partilerinin mitingine katılan Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada önemli konulara değindi. 

Bu topraklarda kimsenin kimseye üstünlüğünün olmadığını belirten Davutoğlu, “Devleti devlet yapan kudretli ve şefkatli olmasıdır. Kudreti olup da şefkati olmayan devlet işte Suriye’de olduğu gibi daha önce de Irak’ta olduğu gibi zalimleşir. Onun için bizim siyasi zihniyetimizin esası vatandaşımızın her biriyle muhabbet kurmaktır. Her birine şefkatle gönlümüzü açmaktır. Vatandaşlarımızın kullandığı her bir dil ister Türkçe ister Zazaca ister Kürtçe ister Arapça olsun eğer o dil muhabbetle kullanılıyorsa, bu dillerin hepsi Rabbimizin nimetidir. Hepsi güzeldir, hepsi saygıya değerdir. Önemli olan o dille ne söylendiği. Ama birileri nefret söylemi kullanıyorsa, kardeşi kardeşe kırdırmak için nefret ve ihanet dili kullanıyorsa o dillerin hepsi yanlıştır." dedi. 

“Bu topraklarda bir daha düşmanlık tohumu ekilmesine izin vermeyeceğiz”
Bu topraklarda bir daha düşmanlık tohumu ekilmesine izin vermeyeceklerini dile getiren Davutoğlu, “Bir takım komplolar unutulacak. Ama 30 yılı aşkın bir süre başörtüsü sebebiyle üniversite kapısı önünde bekleyen o bacılarımızın 2013 yılında aynen başı açık olan o kardeşleri gibi bu milletin olan ve sadece bu milletin sözünün geçtiği ve geçeceği Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne başörtüsüyle girdiği hatırlanacak." ifadelerini kullandı. 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Siverek`teki ziyaretleri kapsamında TRT 6 (Şeş) kanalında yayınlanacak bir dizinin galasına katıldı. Paşa Konağı`nda düzenlenen galaya Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Ak Parti Şanlıurfa ve Diyarbakır milletvekilleri, Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak ve partililer katıldı.  (Abdurrahman Uğurlu - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir