• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Vanlı STK`lar, Halepçe katliamını andı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van’da faaliyet gösteren çok sayıdaki Sivil Toplum Kuruluşu, Halepçe Katliamının 26. Yılı dolayısıyla anma etkinliği düzenledi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Erek Salonu’nda çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu ve Hak-Par yöneticilerinin katıldığı bir program   düzenlendi.

Programa katılan Halepçe Katliamının tanıklarından Hewler Selahattin-i Eyübi Üniversitesinden Dr. Tarıq Muhammed, “Ben Allah’ın lütfü olarak kurtulmuşum” dedi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Erek Salonu’nda çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu ve Hak-Par yöneticilerinin katıldığı program Kuran’ı Kerim tilavetiyle başladı.

“Halepçe Müslümanlıkta kardeşlikte sivil millet olarak Kürtlüğün zirvesidir”

Burada konuşan Halepçe Katliamının tanıklarından Hewler Selahattin-i Eyübi Üniversitesinden Dr. Tarıq Muhammed yaptığı konuşmada, “Esir bir şehir söylesen o da savunmasız mazlum Halepçe’dir. Ben Allah’ın lütfu olarak kurtulmuşum. Bombardıman günlerce sürdü. Bacımı yıllar sonra İran’da buldum. Dünya bu zulme hep sessiz kaldı. Nerede Müslüman kardeşlerimiz? Halepçe Müslümanlıkta kardeşlikte, sivil millet olarak Kürtlüğün zirvesidir. Halepçe Kürt mazlumiyetinin sembolüdür. Yaralarımız henüz derman bulmadı. Kürt Müslüman halkın her geçen gün mazlumiyetinin haklılığı görünüyor." dedi.

Programda Mazlum Der Van Şube Başkanı ile Van Diya Der başkanları kısa birer konuşma yaptı.

Konuşmalardan sonra program Halepçe Katliamı’nın belgeseli ve şiir dinletisiyle son buldu.  

(Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir