• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Malatya İLİM-DER büyük bir coşkuyla açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MALATYA –Malatya Topsöğüt Beldesinde faaliyet yürütecek olan İlmi Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği hizmete açıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını İlim-Der Başkanı Eyüp İçli yaptı

“Özümüze dönmeden dünya ve ahiret mutluluğuna ulaşamayız.”
İslami eğitimin önemine değinerek konuşmasına başlayan İçli, “İslam ümmetinin tek kurtuluşunun İslami bir yaşam ile mümkün olabileceğine inanıyoruz. Bu ümmet kendi kutsi değerlerine dönmeden yani kendi özüne dönmeden gerek dünya ve gerek ahiret mutluluğuna ulaşamayacağına inanıyor ve bu uğurda mücadele edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yegâne gayemiz budur.Yapacağımız hizmet ve çalışma için tek beklentimizAllah’ın rızasını kazanmaktır. Yapacağımız hizmetin sonucunda şayet Rabbimizin rızasını kazanabilirsek, şüphesiz kendimizi çok bahtiyar ve mesut göreceğiz inşallah.” şeklinde konuştu.

Mevlid-i Şerif’in de okunduğu programda Grup Hicret sanatçıları da ilahiler seslendirdiler.

Açılış programına konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Yazar Mehmet Göktaş, İslami çalışma ve hizmetlerde bulunmanın önemine değindi.

“Allah bizleri yeryüzünün şahitleri kılmıştır.”
İslam’ın camilere hapsetmeye çalışıldığı  bir dönemin geride kaldığını belirten Göktaş, “ İslam artık camilerden dışarı çıkmıştır. Kimse de artık Allah’ın dinini camiye sokup oraya kilitleyemeyecek. Kur’an-ı Kerim’in birçok ayetinde Allah bizlere, ‘Hakkın Şahitleri, Allah’ın Şahitleri olun’ buyurmaktadır. Biz ahir zaman ümmetiyiz yani Peygambersiz dönemlerin ümmetiyiz. Hz. Muhammed Peygamberlerin sonuncusudur, bir daha Peygamber gelmeyecek ama,  Allah-u Teâlâ Kur’an-ı Kerim’de bir daha Firavun gelmeyecek demiyor. Bir daha Nemrut gelmeyecek demiyor. Bir daha zalimler, diktatörler, tağutlar, Ebu Cehiller onlar  da bitti demiyor. Onlar gelecek ama Peygamber gelmeyecek. Ne olacak o zaman? Eğer Firavunlar olacak Musalar olmayacaksa, Ebu Cehiller, Ebu Lehebler olacak, Muhammet (A.S) olmayacaksa, Nemrut olacak Hz. İbrahim(A.S) olmayacaksa, işimiz kötü ama Allah-u Teâlâ işte bu görevi bize veriyor. Yani Allah-u Teâlâ bizleri yeryüzünün şahit ümmeti kılıyor.” dedi.

“Bacılarımız örtüleri ile Allah’ı hatırlatmaktadır.”
Meydanlarda Allah’ın adının haykırılması gerektiğini belirten Göktaş, “En ciddi yerlerde Allah’ın adı haykırılmalıdır. Her yer insanlara Allah’ı hatırlatmalıdır. Özellikle bacılarımıza sesleniyorum. Bacılarımız mübarek örtüleriyle bütün insanlığa Allah’ı hatırlatmaktadır. Onların örtüleri Allah’ın ayetlerindendir.”

“Gelin İslam’ı artık camilere hapsetmeyelim.”
Göktaş konuşmasının devamında, “Bir memleketin en önemli işlerinin yapıldığı büyük oturumlar, büyük genel kurullar eğer Allah’ın adıyla değil de başka bir şeylerle açılıyorsa, Vallahi Cenab-ı Allah olarak azap ediyordur. Eğer yirmi milyon öğrenci Allah diye başlamıyor da başka bir şey diye başlıyorsa, bunun hesabını veremez bu ülke. Müslümanım diyenler bunun hesabını veremezler. Onun için biz diyoruz ki; Gelin İslam’ı artık camilerden dışarı çıkaralım. Camilere hapsetmeyelim. Camiler görevini görüyor ama yetmiyor. Önemli olan dışarıdaki insanların Allah’ı hatırlamasıdır. Sadece ezan vaktinde değil, her an, her yerde bize Allah’ımızı hatırlatacak bir şeyler olması lazımdır. Onun için biz diyoruz ki, Allah’ın dinini hayatın bütün alanlarına hâkim kılmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Erkan Dönmez Hoca’nın yaptığı duanın ardından açılış kurdelesinin kesilmesi ile katılımcılar dernek binasına geçtiler.

Program, katılımcıların derneği ziyaret etmesinin ardından yapılan ikramla sona erdi.

(Enis Ağırbaş – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir