• DOLAR 32.37
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2325.463
  • ...
Muş halkından STV'ye tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ- İsrail savaş uçaklarının Filistin’deki El Kassam tugayları kamplarını bombalamasının ardından, Samanyolu Televizyonun, bu haberi “İsrail silahlı kuvvetleri Terörist kampları bombalandı’’ şeklinde verilmesine Muş halkından tepki geldi.

 

Yıllarını İslam ümmetinin izzeti için vermiş ve bu uğurda mücadele etmiş olan bu cemaate terörist nitelemesinin kabul edilemez olduğunu belirten Muş halkı, herkesin bu kanalı televizyonlarından silmesi ve kitlesel basın açıklamalarıyla bunun kınanması gerektiğini söylediler.

 

Terörist İsrail  devletinin yaptığı saldırıyı “terörist kamplarına saldırı yapıldı’’ diye yansıtan STV’ nin bu tavrının kabul edilemez olduğunu belirten Mümtaz Bozkurt; “Haberin bu şekilde verilmesi ümmeti yaralamıştır. Biz bunu kınıyoruz. Aynı zamanda Müslüman’ım diyenler, yıllardır Filistin’de çoluk çocuk demeden yuvaları yıkan, bir hançer gibi ümmetin kalbine saplanmış bu vampir devleti savunurcasına bir tavır içerisine girmiştir. Malumunuz gün geçtikçe bu yapının iç yüzü, son olarak yaptığı bu haberlerle beraber deşifre olmuştur. Bu şekilde Müslümanlara zarar veren, her türlü hakareti kendisine hak olarak gören bu terörist devletin yanında saf alan ve Müslümanlara terörist yakıştırması yapanlara karşı biraz daha dikkatli olmaları lazım. Artık halkımızın bu kanalları izlememsi ve televizyonlarından bu kanalları silmeleri gerektiği kanaatindeyim’’ dedi.

 

Bütün Müslümanların yapılan bu hakarete karşı tepki göstermeleri gerektiğini ifade eden Cafer Yılmaz, “40 yıla yakın, Müslümanların gurur kaynağı olan, Müslümanların izzet ve şerefi için çalışan bu kahraman mücahitlere bu terörist yakıştırmasını yapanları kınıyoruz. Bütün Müslümanların Mescidi Aksa’yı savunan insanlara terörist diyenleri kınamaları, tepkilerini ortaya koymaları gerekir. Türkiye’deki Müslümanların kitlesel basın açıklamaları yaparak bu televizyon kanalını telin ederek kardeşlerimize destek vermeleri lazım.’’ şeklinde konuştu.

 

Tarihin İslam’a ve Müslümanlara ihanet edenleri hiçbir zaman affetmediğinin altını çizen Yılmaz, “Tarih yezitleri affetmediği gibi,  Resullulah’ın sözlerini keserek “Ya Resulullah sen bu şehre şeref getirdin’’ diyen Abdullah bin Selül’ü de affetmedi. Kendi vatan ve namuslarını savunan insanlara karşı bu kadar küstahlaşan Samanyolu TV,  Filistin’de o mazlum Mustazaf  halklara terörist diyerek aslında zihniyetinin ne olduğunu ortaya koymuştur. Irak’ta bir buçuk milyon insan öldürülürken, birçok kadın dul bırakılırken, Ebu Gureyb’te Müslümanların namusları ayaklar altına alınırken, ne hoca efendi ne de paralel yapı tarafından tepki gösterildiğine kimse şahit olmamıştır. Tam aksine Amerikan askerlerine özgürlük savaşçısı diyebilecek kadar küstahlaşan bu insanlardan, tabii ki ancak bu beklenir’’ ifadelerini kullandı.

 

40 yıla yakın, Müslümanların gurur kaynağı olan, Müslümanların izzet ve şerefi için çalışan bu kahraman mücahitlere bu terörist yakıştırmasını yapanları kınadıklarını kaydeden Yılmaz, Türkiye’deki tüm Müslümanların kitlesel basın açıklamaları yaparak bu televizyon kanalını telin edip, Filistinli mücahitlere destek vermeleri gerektiğini söyledi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir