• DOLAR 32.572
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2427.138
  • ...
Şırnak halkı: BDP saldırıları utanç verici
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - HÜDA PAR’ın Şırnak merkez ve Cizre ilçesinde düzenlediği mitinglerden sonra partililerin BDP’liler tarafından saldırıya uğramasını değerlendiren  Şırnaklılar çetelere tepki gösterdi.

Miting sonrası İLKHA mikrofonlarına konuşan Cizreli vatandaşlar, HÜDA PAR’dan beklentilerinin olduğunu dile getirdiler.  HÜDA PAR seçim otobüsünün BDP’li çetelerin saldırılarını kınadıklarını ifade eden vatandaşlar,  bu durumun Şırnak halkı adına utanç verici olduğunu söylediler.

HÜDA PAR ile ilgili düşüncelerini dile getiren Nimet Yıldız, “HÜDA PAR’dan beklentimiz İslam’a hayırlı olması ve İslam’a hizmet eden bir parti olarak kalmasıdır. Başka bir beklentimiz yoktur. Tek beklentimiz mazlum İslam ümmetini yaralarını saracak bir el olmasıdır.” ifadelerini kullandı.

Abdullah Yıldız ise, “HÜDA PAR ümmete hayırlı olsun. HÜDA PAR’ı çok beğeniyoruz. Allah onlardan razı olsun.” dedi.  Yıldız, “Biz HÜDA PAR’ dan Adalet istiyoruz. İslam kardeşliği istiyoruz. Biz güzellik istiyoruz. Mazlumlara sahip çıkılmasını istiyoruz. Biz kötülük istemiyoruz. Biz düşmanlık istemiyoruz, kardeşlik istiyoruz. Kürt-Türk-Arap hepsi İslam çatısı altında kardeştir. Allah Müslümanların yardımcısı olsun.”şeklinde konuştu.

HÜDA PAR’dan Kur’an yolu ve kardeşlik istediklerini söyleyen Abdullah Deniz ise, “Kürt-Türk-Arap fark etmez hepsi kardeştir. Allah HÜDA PAR’a saldıranlara da hidayet nasip etsin.” şeklinde konuştu.

HÜDA PAR mitingine katılan Küçük Hüsna ise, “HÜDA PAR’ı çok seviyorum. Kazanmasını bekliyorum.” dedi.

İLKHA’ya konuşan bayanlar ise HÜDA PAR’ dan Bayanlara daha rahat bir şekilde yaşamlarını sürdürebilecek ortam hazırlamalarını özellikle de inançlarına saygı duyulmasını istediklerini belirtti.

HÜDA PAR’a yapılan saldırıyı kınadıklarını belirten bayanlar, yapılan saldırılardan dolayı Şırnak halkı olarak zor durumda kaldıklarını ve mahcup olduklarını söylediler. Şırnaklı bayanlar,  ortaya çıkan tablodan utanç duyduklarını ve saldırıyı lanetlediklerini ifade ettiler.

HÜDA PAR’dan beklentilerinin büyük olduğunu ifade eden Eğitimci Firdevs Demir de, “ HÜDA PAR’dan beklentimiz yüksektir. HÜDA PAR’ ın İslam’ın sesini yükseltecek bir parti olduğunu düşünüyoruz. Çünkü HÜDA PAR sıradan bir parti değil İslam’ı referans alan bir partidir. Biz buna çok fazla güveniyor ve inanıyoruz.”dedi.

Müslüman bayanların özgürlüğü için HÜDA PAR’dan çok beklentileri olduğunu vurgulayan  Demir, “İnşallah Rabbim onların muvaffak eder” dualarında bulundu. BDP’li çetelerin HÜDA PAR’a yönelik saldırılarını alçakça bulduğunu ifade eden Demir, HÜDA PAR her defasında saldırıya uğruyor. Biz buna çok üzülüyoruz. Ama yapanlar kendilerini küçük düşürüyorlar. Ve kendilerine zarar veriyorlar.” diye konuştu.

(Zeki Aras/Osman Öksüz/İlyas Yavuz - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir