• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yapıcıoğlu BDP`yi uyardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – İstasyon Meydanı’nda yapılan `Şeyh Said Kıyamından Roboski`ye Mazlum Müslüman Kürtler` mitinginde konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu BDP’ye sert çıktı. Son dönemlerde parti teşkilatlarına ve parti üyelerine yönelik BDP/PKK’nın fiili ve sözlü saldırılarına değinen Yapıcıoğlu, yaşanan saldırıları kınayarak BDP’yi uyardı.

Sabrımız halkın maslahatı içindir

Halkın maslahatı ve geleceği için partilerine ve üyelerine yönelik saldırılara karşı temkinli davrandıklarını vurgulayan Yapıcıoğlu, “Sabrımız; milletin huzuru kaçmasın diyedir. Yoksa korktuğumuz için bunlara cevap vermiyor değiliz. Biz istersek; sizlere miting yaptırmayabiliriz. Sizleri sokağa dahi çıkartmayabiliriz. Bunu yapacak gücümüz var.” dedi.

"Biz istersek, sizleri sokağa daha çıkartmayabilir…"

Son günlerde parti ve üyelerine yönelik saldırıların arkasında BDP/PKK’nın olduğunu ifade eden Yapıcıoğlu, “Van’da mitingden dönen 5-6 tane bacımıza insanların yapamayacağı bir şey yaptılar. Kadınları dövdüler. Arka ayaklarıyla da tekmelediler. Buradan ben bu hareketleri yaptıranlara sesleniyorum. Bakın, Cizre’de mitinge gittiğimizde bize saldıranların çoğu çocuktur, dedim. Onlar bilmiyorlar. Taif’i hatırladım. Ama onları yönlendirenlere sesleniyorum. Aklınızı başınıza alın. Bu mücadele babamız Adem’den beri devam eden bir mücadeledir. Bizim kardeşlerimiz; seyyidi şüheda Hz. Hüseyin’den ve Şeyh Said’den zulme baş eğmeme dersi almış. Haddinizi aşıyorsunuz, kendinize bir çeki düzen verin artık. Bu memleketin huzurunu kaçırmayı bırakın. Sabrımız; milletin huzuru kaçmasın diyedir. Yoksa korktuğumuz için bunlara cevap vermiyor değiliz. Biz istersek sizlere miting yaptırmayabiliriz. Sizleri sokağa dahi çıkartmayabiliriz. Bunu yapacak gücümüz var. Sizin derdiniz oturduğunuz koltukları kaybetmemektir. Onları sömürmek istiyorsunuz, sömürtmeyeceğiz. Biz sistem değişimi istiyoruz. Biz şu veya bu partinin değil; biz sistemin alternatifiyiz. Sizin ağabeyleriniz sizleri bize saldırtıyor. Onlara diyoruz; Kullandığınız hiçbir alet size fayda vermeyecek. Zira güneşin doğma vakti geldi. Bu İlahi bir düzendir. Hiçbir beşeri güç güneşin doğuşunu engelleyemez. Hiçbir güç, doğudan doğup batıdan batan güneşin yönünü değiştiremez. Gücünüz yetiyorsa haydi onu batıdan getirin” diye ifade etti.

(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir