• DOLAR 32.344
  • EURO 35.086
  • ALTIN 2309.79
  • ...
Eğitim Bir Sen STV`yi kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Eğitim Bir-Sen  Midyat Temsilcisi Abdulkadir Altay, Filistinli direnişçilere terörist diyen STV’yi kınadı.  Altay, “Gazze’de, Kudüs’te, Batı Şeria’da, Refah’ta Müslüman halkın onurunu koruyan, hepimizden daha cesur, hepimizden daha fedakâr Filistin Halkına selam olsun.” İfadelerini kullandı.

Altay bir grup sendikalı öğretmenle  yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “14 Mayıs 1948 de Filistin halkı yok sayılarak İngiltere, ABD ve Rusya, cellat sürüsü İsrail’i sözde devlet diye ilan ettiler. Kanlı elleriyle 1948 yılından bugüne, her gün ve her an bir Filistinli kardeşimize ya işkence ediyorlar ya da şehit ediyorlar. Kardeşlerimiz öz ve kadim vatanlarında baharsız ve düğünsüz mülteci gibi yaşatılıyorlar. Samanyolu Haber Televizyonu ‘İsrail güvenlik güçleri Gazze’de terör örgütlerine yönelik hedefleri vurdu.’ ifadesini kullanarak, tarihin en şanlı onur ve özgürlük mücadelesini veren Müslüman Filistin halkına ve Müslümanlara hakaret ve ihanet etmiştir. Gerçi bu yayın gurubunun ilk hakareti ve ihaneti de değildir. Daha önce Beyrut kasabı Airel Şaron’un ölümünde de ‘İsrail’de çığır açan, sevilen Ariel Şaron vefat etti.’ yakıştırmasını yaparak tüm Müslümanları üzmüş ve tepkilerini çekmişlerdi.”

Yıllardır mütedeyyin halkımızın onlara Allah yolunda kullanılmak üzere verdiği paralarla gazete, dergi, televizyon, okul, yurt, hatta banka kuran bu zevatların şimdi bu imkânları Müslümanlara karşı silah olarak kullandığını belirten Altay, “Peygamber sevdalısı olan milletimize, sırf kendilerinin basit çıkarları için peygamberimizi film malzemesi haline getirmekten geri durmadılar. İnsanlarımızı, rüyalarla ve Resulullahla aldatmaya çalıştılar. Bütün gücünü dinimize ve değerlerimize saldırmaya ayıran insanlarla birlik oldular. Bu cenahta yer alan samimi kardeşlerimize Resulullah(s.a.v) zamanında Medine’de yaşanan Beni Kaynuka olayını hatırlatıyoruz. Müslüman bir bayanın elbisesini açıp onu tahkir eden Yahudilere karşı Allah Resulünün ne yaptığına baksınlar. Demek ki bu zevatlar o zaman yaşasaydı Allah’ın resulü için neler diyeceklerdi. Diyalogsuz, hoşgörüden yoksun, meşru otoriteye itiraz eden vs mi diyeceklerdi? Bu cenahta yer alanlara, Allah resulünün ‘Kişi sevdiği ile beraberdir.’ ‘Kişi sevdiği ile haşır olur.’ hadislerini hatırlatırız.” dedi.

Filistinli direnişçilerin, kendi toprakları ve tüm Müslümanların ilk kıblesi Mescidi-i Aksa’nın özgürlüğü için gayret sarf eden mücahitler olduğunu söyleyen Altay, ‘’asıl terörist, Müslümanların topraklarını işgal eden, hiçbir insanlık kuralını tanımayarak Müslümanları keyfi olarak öldüren, işkence eden, tüm Filistin’i dünyadan izole ederek hapseden, Filistin’e ilaç bile sokmayan İsrail ve iş birlikçileridir. Eğitim Birsen olarak, bu medya gurubunu şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Zalimler ve işbirlikçileri için yaşasın cehennem.” şeklide konuştu.

(Adnan Oğuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir