• DOLAR 32.342
  • EURO 35.154
  • ALTIN 2309.541
  • ...
SON DAKİKA
Çetelerin seçim saldırıları devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van’da yerel seçimler öncesinde saldırılarını artıran BDP’li çetelerin bu defaki hedefi Saadet Partisi seçim otobüsü oldu. Çetelerin saldırısında Saadet Partili 2 kişi hafif şekilde yaralandı. Saadet Partililer Hükümetin  BDP’nin saldırılarına göz yumduğunu ifade ederek tepkilerini dile getirdiler.

Saldırı ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan “Bu gençliği yolundan asla döndüremeyeceksiniz” dedi.

Van’da seçim çalışmaları kapsamında SP Van Belediye Başkan adayı Fethullah Erbaş ve İlçe Belediye başkan adaylarını tanıtan seçim otobüsü, Bölge Hastanesi Kavşağından geçerken yüzleri maskeli 20 kişilik grubun taşlı saldırısına uğradı.

Polis yine izledi

Saldırıda SP üyesi 2 kişi yaralanırken, seçim aracının camları kırıldı. Olay mahallinde bulunan polislerin bu olaya sessiz kalması Saadet Partisi Gençlik Kollarının üyelerinin tepkisine neden oldu.

Saldırılara neden göz yumuluyor?

Otobüs çevresinde kısa zamanda toplanan SP Gençlik kolları üyesi bir grup genç, O anda Van’a gelen Sağlık Bakan’ının yolunu kesmek istedi. Otobüslerine ve partililerine gerekli ehemmiyetin verilmediği ve sahip çıkılmadığını Sağlık Bakanına anlatmak isteyen partililer otobüsle Müezzinoğlu’nun konvoyunun önünü kesti. Bakan korumaları ile yaşanan arbedenin ardından Emniyet Müdürü Emin Yurdakul’un araya girmesiyle Saadet Partililer konvoyun önünü açtı.

“Artık yapılan bu saldırılar sabrımızı taşırmıştır”

 Olayla ilgili açıklama yapan SP Van İl Başkanı Özay İlhan araçların büyük hasar gördüğünü belirterek, “Aslında ilginç olan Olayın Sağlık Bakanının ilimizde geldiği bir günde Sağlık Bakanlığı bünyesindeki Bölge Hastanesinin önünde olması, artık yapılan bu saldırılar sabrımızı taşırmıştır. Emniyetin merkeze yakın olan Bölge Hastanesi civarında asayişi sağlayamaması ve seçim çalışması yapan siyasi partilere bu denli saldırılara göz yumulması bizleri derinden üzmüştür. Bu saldırıyı gerçekleştiren insan özellikleri taşımayan şahısların tez elden bulunması ve cezalandırılmasını talep etmekteyiz. Saadet Partisi olarak toplumu bu şekilde geren ve baskı uygulamaya çalışanlara artık uyarmıyoruz. Artık Saadet Partisi Van’ın bir gerçeğidir kabulleneceksiniz. Bizi ne kadar engellerseniz engelleyin biz bu yola başımızı koymuş insanlarız. Yılmadık ve asla yılmayacağız. Bu yolda önümüze mezar taşımızı da çıkarsanız bizi bu davadan vazgeçiremeyeceksiniz. Bu insanlık dışı saldırıları yapan memleketimizin yüz karası şahıslar kendi siyasi düşüncelerini yıpratmaktadırlar.” dedi.

Seçim atmosferinin hızlandığı bu günlerde gerçekleşen bu çirkin davranışı kınadıklarını ifade eden İlhan, “Milli Görüşün üzerinden tanklar geçti, üzerine betonlar atıldı ama yok olmadı, yılmadı, yıldırılamadı. 3-5 taşla bu gençliği yolundan asla döndüremeyeceksiniz. Van’da seçime giren tüm siyasi partileri uyarıyoruz! Kendi tabanlarına sahip çıksınlar. Biz asla şiddetten ve baskıdan yana değiliz. 30 Mart Seçimine kadar yapacağımız tüm çalışmaların saygı ve hoşgörü çerçevesinde devam etmesi için tüm partiler üstelerinde düşeni yapmalıdırlar” ifadelerini kullandı.

(Murat Dalgın-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir