• DOLAR 32.587
  • EURO 34.689
  • ALTIN 2523.479
  • ...
 Dünya `Seninleyiz Suriye!` diyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeryüzü Doktorları öncülüğünde bazı sivil toplum kuruluşlarının da katılımıyla Sultanahmet Meydanı`nda bir araya gelen gönüllüler, Suriye`deki savaşın 3. yıl dönümü dolayısıyla akan kanın durması için kırmızı balon uçurdu.

Yeryüzü Doktorları Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Kınık, grup adına yaptığı konuşmada, "Acının 3. yılında Suriye halkıyla birlikte olduğumuzu ifade etmek için toplandık. Yeryüzü Doktorları ve diğer bazı kuruluşlarla birlikte dünyaya bir kez daha bu kirli savaşın durdurulması için haykıracağız. `Seninleyiz Suriye` diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Suriye`de şu ana kadar 160 bin kişinin hayatını kaybettiğini, 2,5 milyon kişinin mülteci olduğunu kaydeden Kınık, bu ülkedeki hastanelerin üçte ikisinin yıkıldığını, ilaç ve aşı sıkıntısı yaşandığını bildirdi.

İnsaniyetini ve vicdanını yitirmemiş olanların Amerika`dan Pasifik`e kadar büyük bir coğrafyada bugün "Seninleyiz Suriye" dediğini aktaran Kınık, kendilerinin de dini, dili, rengi ne olursa olsun, bunu bir insanlık çağrısı olarak tekrarladıklarını söyledi.

Savaşın ve çekilen acıların bitmesini istediklerini anlatan Kınık, kırmızı balonların özgürlüğü ve umudu simgelediğini kaydetti.

Aralarında Suriyeli mülteci çocukların da bulunduğu grup, daha sonra fener yakarak balonları gökyüzüne bıraktı.

Amerikalılardan Suriyelilere "birliktelik" mesajı

ABD’nin başkenti Washington’da ABD Kongresi’nin arkasındaki havuzun kenarında buluşan Amerikalılar ve Suriyeliler, Suriye’deki üçüncü yılına giren insanlık dramına dikkati çektiler.

 

“Suriye ile birlikteyiz” yazılı pankartlar açan katılımcılar, Suriyelilere Esed rejimi karşısında “yanındayız” mesajı verdi.

Gösteri sırasında küçük bir kız çocuğu, Suriyeli çocuklar için havaya kalp şeklinde balonlar bıraktı. Bunun yanında Suriyeli bir sanatçı şarkı söyledi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan katılımcılardan Suriye Amerika Tıp Toplumu üyesi doktor Zaher Sahlool, "12-13 bin çocuk öldü Suriye’de, her biri potansiyel bir doktor, öğretmen ve belki de başkandı ama rejimin bombalarıyla öldürüldüler. Ne yazık ki uluslararası toplumlara olaylara karşı komada gibi davranıyor" diye konuştu.

"Seninleyiz Suriye!" kampanyası kapsamında New York`ta da bir program düzenlendi.

Amerikalı birçok sivil toplum kuruluşu dünya genelinde 35 ülkede gerçekleşeceği açıklanan kampanya yoğun destek verdi. Mevsim normallerinin çok altına düşerek, sıfırın altında eksi 7 dereceye ulaşan dondurucu soğuğa rağmen Roosevelt Adası`ndaki FDR Four Freedoms Parkı`nda toplanan grup ellerindeki, "Seninleyiz Suriye" yazılı pankartlar, kırmızı balonlar ve mumlarla Suriye`de yaşanan drama dikkati çekti.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir