• DOLAR 32.377
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.628
  • ...
Partilerin sandık müşahidi oyunu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman’da seçime girecek siyasi partilerden bir kısmının tabanı olmayan partiler adına kendi üyelerini sandık müşahidi olarak gösterdikleri iddia edildi. 

Bu konuda YSK’dan sandık müşahidi olacak kişilerin telefonlarına mesaj gittiği belirtildi. Kendisine mesaj gelenlerden isminin açıklanmasını istemeyen bir kişiye başka parti üyesi olduğu halde YSK’dan MHP sandık görevlisi olarak görevlendirildiği mesajı geldi. 

YSK’dan gelen mesajda: “……………. Batman Merkez ……..… Nolu Sandıkta MHP’li Asil Üye Olarak Görevlisiniz. Yanlışlık varsa partiniz ilçe başkanlığına Başvurunuz.” Denildi. 

Mesaj gelen şahsın başka partide üye olmasına rağmen üyesi olmadığı bir partide sandık görevlisi olarak görünmesi akıllara seçimde yapılacak hileleri getirdi. Geçmiş seçimlerde başka partiler adına bir partinin aynı sandıkta 5-6 görevli gösterdiği iddiaları gözönüne getirildiğinde işin vehameti ortaya çıkıyor.

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz bir parti yetkilisi bu işin ancak YSK ve İl Seçim Kurulu tarafından çözülebileceğini belirterek, “Sandık müşahidi ve görevlisi olarak belirtilen kişilerin kimlik bilgilerine bakılarak ismi geçen partide mi? Yoksa başka partide mi? üye oldukları ortaya çıkar. Hile varsa ortaya çıkar” şeklinde konuştu. 

İddiaları ve alınacak tedbirleri görüşmek üzere İl Seçim Kurulu Başkanı 2.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Bekir Çağlar’dan randevu talep etmemize rağmen işlerinin yoğunluğunu mazeret olarak gösterip randevu verilmedi. 

Şimdi YSK ve İl Seçim Kurulu’nun sandık müşahidi ve görevli olarak belirtilen kişilerin kimlik bilgilerine bakarak gerekli müdahelede bulunup bulunmayacağını kamuoyu merakla bekliyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir