• DOLAR 32.518
  • EURO 34.586
  • ALTIN 2492.38
  • ...
`İkinci gezi olayıyla karşı karşıyayız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Yerel seçim çalışmaları kapsamında Bitlis`e gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, partisinin İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı. 

Bitlis Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda partililere seslenen Erdem, bir yerel seçim arafesinde olduklarını, ancak bu seçimin bir mahalli seçim değil, başka anlamları olan bir seçim olduğunu söyledi. 

Gezi olaylarıyla yaralanan ve vefat eden 15 yaşındaki Berkin Elvan`ın bahane edilerek tekrar sokakların hareketlendirilmek istendiğini savunan Erdem, şunları söyledi: “Birileri köpürterek siyasetle ve sandıkla değiştiremediklerini vatandaşın kafasını karıştırarak birtakım şeylerle partimizi devirmek istiyor. Bu yanlış ve şiddet ile kavgayla bir yere gidilemez. Türkiye`de demokrasi var. 17 gün sonra seçim var. Sokaklar anarşiyle ne olur? Vatandaş kendini ifade edemeyeceği ve değiştiremeyeceği insanlara karşı birtakım şeyler yapabilir.

Buradaki herkes sokaklara çıkabilir ve mitingler düzenleyebilir. Ama bunu dozunda yapmak gerekir. Dozunu aşarak sandığı gölgede bırakacak birtakım şeyler yapmaları gerçekten demokrasimiz adına bir ayıp. Bunu yapanlara destek verenler gerçekten bu ülkeye iyilik değil, kötülük yapıyor. Geldiğimiz noktada birbirinden ayrı olan insanlar bugün bir aradalar."

İkinci bir gezi olayıyla karşı karşıyayız
Gezinin devamıyla karşı karşıya olduklarını dile getiren Erdem, sözlerine devamla, “Buna güçleri yetmeyecek. Bütün milletimizle Allah`ın izniyle bu badireleri atlatacağız. AK Parti ile millet arasına nifak sokmaya çalıştılar. Ancak başaramadılar. Ardından yasa tanımadan aykırı bir şekilde paralel yapı ortaya çıktı. Paralel yapıyı daha önceden 7 Şubat`ta gördük. O tarihte paralel yapı devreye girdi." dedi. 

Milletvekilleri ve belediye başkan adayının konuşmasının ardında program basına kapalı olarak devam etti. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir