• DOLAR 32.358
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2324.46
  • ...
BDP’liler Başörtülü Kadınlara Saldırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber - Haber Merkezi

Hür Dava Partisi(HÜDA PAR) geçtiğimiz pazar günü Van’da miting düzenledi. Dindar Van halkının yoğun ilgi gösterdiği miting sona erdikten sonra kalabalık sessiz bir şekilde dağıldı. Mitinge katılan Semra Şahin (39) Dilara Şahin, Zeynep Akkay ve 2 kadın daha evlerine doğru giderken yolları üzerinde bulunan BDP seçim bürosunun önünde geçtikleri sırada BDP’nin seçim bürosundan çıkan 15-20 kişilik bir grubun saldırısına uğradı.

Olay 9 Mart’ta Cumhuriyet Caddesi Sanat Sokağı’nda meydana geldi. BDP seçim bürosundan çıkan 15-20 kişilik bir grup, kadınlara önce hakaret ettiler, sonra onları darp ederek linç etmek istediler. Çevredekilerin müdahalesi ile BDP’li grubun elinden kurtarılan kadınlardan biri baygın bir şekilde olmak üzere hastaneye kaldırıldı.

ŞEYTANLAR DİYEREK SALDIRDILAR
Saldırıya uğrayan bayanlardan Dilara Şahin (saldırıya uğrayan Semra Şahin’in kızı) BDP’lilerin kendilerine ‘şeytanlar’ diyerek saldırdığını anlatarak, “Bir anda saldırıp bizleri dövmeye çalıştılar. Annemi gözlerimizin önünde dövdüler, annem hastaneye kaldırıldı” dedi.
Olay anına tanıklık eden bir kız çocuğu ise ellerinde parti bayrağı olduğu halde evlerine döndükleri sırada saldırı yapıldığını belirterek, “Elimizde bayraklar vardı, bize saldırdılar. Amcamın hanımını dövdüler” şeklinde anlatı.

ANNEMİ BAYILDIĞI HALDE TEKMELERLE DÖVDÜLER
Bu arada saldırıya uğrayan Semira Şahin’in oğlu Erman Şahin ise saldırı anını şu şekilde anlattı: “Annem, bacım ve birkaç tane bayan miting sonrası eve doğru giderken BDP seçim bürosundan çıkan bir grup annemle diğer bayanlara saldırmaya başlıyor. Annemi tekmelerle dövüyorlar. Annem yere düşüp bayılıyor, saldırganlar yerde de tekme vurmaya devam ediyorlar. Yanında 17-18 yaşlarındaki bacım var. Birkaç tane bayan daha var. Annem bayılınca halk araya giriyor, bunlar da kaçıp gidiyorlar” dedi.

BAYANLARA ŞEYTAN FAŞİST DİYEREK SALDIRDILAR
Bayanlara şeytan, faşist diyerek saldırıldığını ifade eden Şahin, “Anneme ve yanındakilere bir sürü hakaretlerde bulunuyorlar. Annemi olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırdık. Sağlık durumu şu an iyidir” diye konuştu. Başka bir görgü tanığı ise saldırıya uğrayan Semra Şahin’in bayıldığında da tekmelerle dövüldüğünü söyledi.

KADINA YAPILAN SALDIRI ALÇAKLIKTIR
BDP’lilerin kadınlara yaptıkları alçakça saldırının ardından başta HÜDA PAR olmak üzere bölgedeki diğer siyasi partilerin temsilcileri ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu sert tepki gösterdi. Tepkilerin ortak noktası ise, “Kadın Kürt halkının kırmızı çizgisidir. Kadına yapılan saldırı alçaklıktır” şeklinde oldu.

BAŞÖRTÜSÜ VE KADINA SALDIRI KABUL EDİLEMEZ
Saldırıya sert tepki gösteren Hür Dava Partisi Van İl Başkanı Rasim Saygın, başörtüsü ve kadına saldırının kabul edilemeyeceğini belirterek BDP’yi halktan ve HÜDA PAR’dan özür dilemeye çağırdı. Saygın, son günlerde partilerine yönelik saldırıların artarak devam ettiğini belirterek, BDP’nin bizzat bu saldırıların içerisinde olduğunu söyledi.

KADINA UZANAN ELLERDE NE ŞEREF NE DE HAYSİYET YOKTUR
İslami kimliğinden dolayı sürekli bir şekilde BDP’lilerin saldırı ve provokasyonlarına maruz kalan AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar da 5 bayanın BDP’lilerce darp edilmesini kınayarak, “Bilinmelidir ki kadına uzanan ellerde, ne şeref ne de haysiyet vardır. Sözde kadın hakları edebiyatı yapanlar, kadınlara el uzatacak derecede alçalmışlardır” diyerek tepkisini ortaya koydu.

SP: BU SALDIRI BAŞÖRTÜSÜNE VE BİZLERE YAPILMIŞTIR
BDP’lilerin saldırılarının hedefindeki Saadet Partisi de Kadınlara düzenlenen saldırıyı kınadı. Saadet Partisi Van İl Başkanlığı, “8 Mart dünya kadınlar gününden bahsedenler nerede? Bizler Müslümanız, bizim onurumuz inancımızdan gelir. Bu saldırı onurumuza ve inancımıza yapılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

ORTAMI GERMEKTEN BAŞKA BİR ŞEY YAPMIYORLAR
Diyarbakır HAK-PAR Yenişehir belediye başkan adayı Vasıf Kahraman, bu işi yapanların kötü bir iş yaptıklarını ifade ederek “Bunlar bu tavırlarıyla ortamı germekten başka bir şey yapmıyorlar” dedi.

SADECE FRANSIZLAR, KÜRD KADININA EL KALDIRMIŞTI
BDP’lilerin kadınlara yönelik alçaksa saldırısına STK’lar da sert tepki gösterdi. BDP’lilerin kadınlara yönelik saldırıyı kınayan Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi, düzenlediği basın açıklamasında, bugüne kadar Müslüman Kürd kadınına sadece Fransız kâfirlerinin el kaldırdığına dikkat çekti.

MÜSİAD’TAN BDP SALDIRISINA KINAMA
Müstakil Sanayi ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Batman Şubesi tarafından yapılan açıklamayla da, BDP’liler tarafından 5 bayana yapılan saldırıyı kınandı. Açıklamada, “Kardeşlerimizin aleni bir şekilde cadde ortasında başörtülü olmaları nedeniyle tartaklanması inanç özgürlüğü ve kültürümüzle uyuşmamaktadır” denildi.

HALKIMIZ BU REZİLLİĞE YERİ GELDİĞİNDE CEVAP VERECEKTİR
HÜR DER Batman Şubesi de, Kürdistan halkının gelenek ve göreneğinde bayanlara saldırmak diye bir şey olmadığını vurguladı. İnsani Hak ve Hürriyetler Derneği (HÜR-DER) Başkanı Faysal Yaman, “Kürdistan halkının gelenek ve göreneklerinden uzak, örf ve adetine tamamen ters, kadının kutsallığını ihlal edici, şiddetin en rezili, kadına saygı ve hürmeti ayaklar altına alan, insanlık dışı bu menfur ve çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, bilfiil bu saldırıda bulunan ve bu ortamı hazırlayanları Allah’ın lanet ile lanetliyoruz. Şu çok iyi bilinmelidir ki; Kürt halkının tarihinde düşmanının kadınını bile şerefle koruyan halkımız, bu tür iğrenç ve çirkin saldırılara sessiz kalmayacak” dedi.

KÜRTLERİN TARİHİNDE BAYANLARA SALDIRI YOKTUR
Kadınlara yönelik saldırıya sert bir tepki de Mardin Kızıltepe ilçesi STK Platformu’ndan geldi. Düzenlediği basın açıklamasıyla saldırıyı kınayan Platform Başkanı Mehmet Şerif Öter, “Siyaset kurumu şiddeti kesinlikle kaldırmaz şiddetle işi olan siyasetle işi olamaz” dedi.

VAN’LI STK’LARDAN ‘ÊDÎ BESE / ARTIK YETER!’
Van’da 28 sivil toplum kuruluşu, PKK/BDP yandaşları tarafından başörtülü bayanlara yapılan çirkin saldırılarla ilgili basın açıklaması yaptı. STK’lar adına basın açıklamasını okuyan Hayati Beyde, Bir kadına saldırmanın dünyanın en korkak ve acımasız eylemi olduğunu vurguladı. Saldırıya uğrayan bayanlara geçmiş olsun dileklerini ileten Beyde, “‘Artık yeter!’ diyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

SİZİN MERTLİĞİNİZ BU MU?
Tesettüre Çağrı Platformu, BDP’lilerin bayanlara yönelik saldırısı için, “Siz ey çapulcular topluluğu! Sizin mertliğiniz bu mu? Hani kadın hakları savunuculuğunuz nerede kaldı?” şeklinde tepki gösterdi.

BDP’LİLER KAOS VE KARGAŞADAN MEDET UMUYOR
Marmara İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu (MİNHAP), “Akıldan yoksun bu güruhun, kendi başlarına bu saldırıyı gerçekleştirmeleri çok zor bir ihtimal görülmektedir. Görünen o ki, sanki birileri kapalı kapıların arkasından, bu güruhun eline molotof, taş, sopa vererek sokağa salıyor, kaos ve kargaşadan medet umuyor” denilerek yapılan saldırıyı kınadı.

BDP’lilerin çirkin saldırısını Batman Barosu ve Eğitim Bir Sen Batman Şubesi de yaptıkları açıklamalarla kınandı.

HALKIN ÖFKESİNİ GÖREN BDP YALANA SARILDI
BDP’nin tesettürlü kadınlara yönelik çirkin saldırısını bölgedeki pek çok STK sert bir şekilde kınadı. BDP dışındaki tüm siyasi parti temsilcilerinin de tepki gösterdiği saldırıyla ilgili sadece BDP Van büyükşehir belediye eş başkan adayları Hatice Çoban ve Bekir Kaya yalan ve alakasız bir açıklamayla cevap verdi. Yüzlerce vatandaşın şahit olduğu, saldırıya uğrayan kişilerin açıkça beyan ettiği ve kamera ile fotoğraf makinelerinin saniye saniye görüntülediği çirkin saldırıyı inkâr yoluna giden BDP’nin Van büyükşehir belediye başkan adayları tarafından akıllara ziyan bir açıklama yapıldı. BDP’li Çoban ve Kaya tarafından yapılan açıklamada, “İki kadın, merkezi seçim büromuzun önünde geçtikleri sırada bir kadın nedeni belli olmayan bir şekilde yere yığılmış, o anda yoldan geçen bir kaç yurttaşımız kadına yardım etmek için yanına gelmiş ve kadını hastaneye götürmek istemişlerdir. Bu sırada bir araç kadınların bulunduğu alana gelerek hastaneye götürülmüşlerdir” denildi.

İNDİRİN AFİŞLERİ FAŞO AĞA GELİYOR!
BDP’nin kadınlara yönelik saldırısı BDP’lilerin diğer saldırı ve provokasyonlarını gölgede bıraktı. İşte BDP’ninson bir hafta içinde sadece HÜDA PAR’a yönelik gerçekleştirdiği diğer saldırı ve provokasyonlar:
Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş mitinginden önce tahrik edici anonslarda bulunan seçim araçları, HÜDA PAR flamalarını indirip yaktı. İlçede HÜDA PAR ve BDP afişlerinden başka bir partinin afiş ve flamaları bulunmuyordu. HÜDA PAR flamalarının indirilmesiyle BDP dışında renk kalmadı. BDP karanlığının beraberinde provokasyonlarda yine BDP’liler tarafından seriye bağlanıldı.
BDP ‘liler, miting sırasında da Demirtaş’ın ‘Olay çıkarmayın’ parolasıyla emir almışçasına yeniden HÜDA PAR seçim lokaline taşlarla saldırarak camlarını kırdı.

HÜDA PAR SİLVAN İLÇE BİNASINA SES BOMBASI ATILDI
Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde de Hür Dava Partisi Teşkilat binasına ses bombası atıldı. Şırnak’ta Bahçelievler Mahallesi TOKİ lojmanları Cizre Caddesi üzerinde asılı olan HÜDA PAR flama ve bayrakları sökülüp yakıldı. Van’da el broşürü dağıtan HÜDA PAR üyelerine, BDP seçim aracından inen 10-15 kişi saldırı düzenledi. Saldırıda 2 kişi yaralandı. Van’ın Erciş ilçesinde HÜDA PAR seçim aracına taşlı saldırı yapıldı. PKK/BDP yandaşları tarafından yapılan saldırıda araç şoförü ve yanında bulunan bir parti üyesi hafif yaralandı.
YineVan’da seçim çalışmaları yapan HÜDA PAR seçim aracı, yürüyüş yapan BDP’li bir grubun taşlı saldırısına uğradı.

Batman’da seçim çalışmalarını yürüten Saadet Partisi seçim aracı, BDP’li bir grubun saldırısına uğradı. Aynı grup HÜDA PAR flamalarını sökerek yere attı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir