• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İsrail Gazze`yi vurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsrail savaş uçaklarının Gazze`nin değişik noktalarına 3 hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail savaş uçakları Gazze`nin güneyinde yer alan Refah kentinin batısında Filistin halk direniş komitelerine ait bir askeri tesise, Gazze`nin kuzeyinde boş bir araziye ve Refah kentinin doğusunda İzzeddin el-Kassam Tugayları`na ait bir askeri eğitim kampına birer hava saldırısı düzenledi.

Filistinli tıbbi kaynaklar, saldırıda herhangi bir ölü veya yaralının olmadığını belirtti.

İslami Cihad Hareketi liderlerinden Halid el-Batş tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, İsrail ile Gazze`deki direniş grupları arasında 2012`de imzalanan ateşkes anlaşmasının yeniden yürürlüğe girdiği ifade edilmişti.
İsrail de Gazze`deki direniş grupları ile aralarındaki ateşkesin yeniden yürürlüğe girdiği açıklanan saatten sonra, Gazze`den İsrail`in güneyine 16 füze atıldığını ileri sürmüştü.

İSRAİL`E 16 FÜZE ATILDIĞI İDDİASI
Öte yandan, İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "dün akşam açıklanan ateşkesten bu yana, Gazze`deki Filistinli gruplar tarafından İsrail`in güneyine 16 füze atıldığı" belirtildi.

Saldırılarda ölen ya da yaralananın olmadığı ifade edilen açıklamada, Gazze`den atılan füzelerden 3`ünün Demir Kubbe füze savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

İsrail`e atıldığı iddia edilen füzelerin sorumluluğunu Gazze`deki Filistinli gruplardan üstlenen olmazken, İslami Cihad Hareketi`nin silahlı kanadı Seraya el-Kudüs`ten yapılan açıklamada, ateşkes ilanından bu yana İsrail`e hiçbir füze atılmadığı bildirilmişti.

İslami Cihad Hareketi liderlerinden Halid el-Batş, dün yaptığı yazılı açıklamada, İsrail ile Gazze`deki direniş grupları arasında 2012`de imzalanan ateşkes anlaşmasının yeniden yürürlüğe girdiğini ifade etmiş, ancak anlaşma ile ilgili herhangi bir ayrıntı vermemişti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir