• DOLAR 32.573
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2425.591
  • ...
Van HÜDA PAR’la İnşa Olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şükrü Gündüz / Doğruhaber
HÜDA PAR Van Belediye Başkan Adayı Av. Mehdi Oğuz Van için hazırladıkları projeleri anlattı. Halkın HÜDA PAR gibi partinin hayalini kurarak yıllardır beklediğini ve HÜDA PAR’ı böyle bir parti olarak gördükleri için sahip çıktıklarını anlatan Oğuz, “Halkımız partimizin insani ve İslami değerlerini esas almasını, inanç, kimlik ve hizmet şiarıyla yola çıkmasını takdir ediyor. Ve yıllardır böyle bir partinin hayal ve özlemini kurduklarını dile getiriyor” dedi.

Üç bin yıllık tarihi ve doğal güzellikleriyle Doğunun incisi olan güzel Van’ın hak ettiği hizmetin sunulmadığını belirten Oğuz, “HÜDA PAR’ın bu siyasi bakışı mevcut belediyelerden farklı bir şehircilik anlayışının olmasını da doğurmaktadır. İslam’a göre şehirler, medeniyetin ve her türlü ilerlemenin beşiğidir. HÜDA PAR’ın yerel yönetimlerdeki şehircilik anlayışı maddi ve manevi kalkınmayı birlikte sağlayan insani değerleri içinde barındıran bir medeniyeti esas almaktadır” şeklinde konuştu.

SEVGİ, HUZUR VE KARDEŞLİĞİN OLDUĞU BİR VAN İSTİYORUZ
Sosyal projeler, imar projeleri, çevre projeleri, kültür projeleriyle ve ulaşım projeleriyle, yepyeni bir Van’ı, Van halkının vereceği destekle beraber inşa etmeyi hedeflediklerini söyleyen Oğuz, “Doğasıyla, tarihiyle, kültür ve sanatıyla, altyapı ve üst yapısıyla, sevgi, saygı, huzur ve kardeşliğin birlikte yaşandığı, çocuklarımızın güvende olacakları, insanımızın dünya ve ahiret saadetini elde edebileceği bir medeniyetin hüküm sürdüğü bir şehir ve medeniyet inşa edeceğiz” diye konuştu.

BDP SEÇİM HÜRRİYETİNİ TEHDİT EDİYOR
BDP’nin bölgede seçim hürriyetini ihlal ederek kendi dışındaki siyasi oluşumlara saldırdığını belirten Oğuz, halkın iradesini hiçe sayıp baskı ve tehditlerle oy almaya çalışanların halkın en büyük düşmanı olduğunu söyledi. Oğuz, yapılan bu saldırıların çalışma azimlerini arttırdığını ve bu saldırılar karşısında halkın hürriyetine kavuşması için hür kadrolar daha fazla çalışacaklarını ifada etti.

VAN’DA ÇOK GÜZEL ŞEYLER OLACAK
Van için hazırladıkları projeleri anlatan Oğuz, toplumsal olaylara müdahil olup sorunları çözecek projelerle beraber daha güzel bir Van için hazırladıkları sosyal, kültürel, imar ve çevre projeleri hazırladıklarını söyledi. HÜDA PAR, Van için hazırladığı projeler arasında metrobüsten evde bakım hizmetine kadar birçok proje var. Oğuz’un anlattığı projeler arasında sulh meclisleri, gıda bankası, evliliğe teşvik, yerel istişare meclisleri, pembe otobüs, aile rehberliği, bayanlara yönelik dinlenme merkezleri, yerinde yaşlı bakım hizmet, her mahalleye park, Edremit-kampüs arası metrobüs hattı ve çok dilde belediyecilik gibi dikkat çeken projeler var.

HALKIMIZ BİZE DESTEK VERİYOR
Seçim çalışmalarımız kapsamında binlerce kişiye ulaşıp yüz yüze görüştüklerini söyleyen HÜDA PAR Van Belediye Başkan Adayı Av. Mehdi Oğuz, “Seçim çalışmalarımız kapsamında 90 bin aileye ulaştık. Bu ailelerin on binlercesine misafir olduk. Partimizi ve davamızı anlattık. Köylerimizin %90’ına ulaştık. Bütün ilçelerimizde faaliyetlerimiz var. Ev ev dolaşıyor ve halkımızla yüz yüze görüşüp evlerine misafir oluyoruz. Yine bunun yanında partimizi tanıtıcı yüz bin adet broşür dağıttık.

Gençlik kollarımızın ve kadın kollarımızın yürüttüğü faaliyetler var. Halkımızın bir bölümü zaten bizi dernek dönemindeki faaliyetlerimizden ve çalışmalarımızdan tanıyor. Dernekler aracılığıyla yaptığımız hayırlı hizmetleri siyaset alanına da taşımamızdan oldukça memnun oluyorlar. Partimizin siyaset anlayışını, ilkelerini çok beğeniyorlar. Özelikle partimizin insani ve İslami değerlerini esas alması inanç, kimlik ve hizmet şiarıyla yola çıkmasını takdir ediyorlar. Ve yıllardır böyle bir partinin hayal ve özlemini kurduklarını dile getiriyorlar” dedi.

BİZİM SİYASET ANLAYIŞIMIZ İSLAMİ VE İNSANİDİR
Mevcut belediyelerin İnsan fıtratına ve yaradılış amacına uygun bir siyaset anlayışına sahip olmadığını söyleyen Oğuz, “Mevcut belediyelerde maddi ve manevi olarak birçok yanlışlıkların yapıldığını görüyoruz. Yanlışın kaynağının da siyasi anlayışlarından kaynaklandığını düşünüyoruz. İnsan fıtratına ve yaradılış amacına uygun bir siyaset anlayışının olmadığını görüyoruz. Siyaset toplumu yönetmek ve toplumun hayatına yön vermektir.

HÜDA PAR olarak bizim siyaset anlayışımız İslami ve insanidir. Parti olarak esasen yapmak istediğimiz insanlığın fıtratına ve özüne dönmesi için siyaset alanında çalışma yapmaktır. Bu anlamda HÜDA PAR bir öze dönüş hareketidir. İnsanlığın fıtratına dönmesi halinde gerçek mutluluğu, dünya ve ahret saadetini elde edebileceğine inanıyoruz.” diye konuştu.

HÜDA PAR SİYASETE İTİBAR KAZANDIRACAKTIR
İnsani değerlerin imar ve inşası olmadan şehirlerin imar ve inşası tek başına huzur ve mutluluk getirmeyeceğini söyleyen Oğuz, “İnsani değerlerin imar ve inşası olmadan şehirlerin imar ve inşası tek başına hayatımıza huzur ve mutluluk getiremez. İşte Hür Dava Partisi’nin asıl hedefi insanlığın özüne dönmesi, rabbine yönelmesi ve hayatını yaradılış gayesi üzerine bina etmesi için öncülük yapmaktır. İnsanımızı ve şehirlerimizi birlikte inşa etmektir. Bu hedefin gerçekleştirilebilmesi için siyaset kurumuna büyük bir görev düşmektir.

Siyaset kurumu insanlığın bu günü ve geleceği için son derece önemli. HÜDA PAR’ın siyaset anlayışı aynı zamanda siyaset kurumunun yeniden tanımlanması anlamına da gelmektedir. Maalesef bugün siyaset kurumu itibar ve güvenini yitirmiş durumdadır. Hür Dava Partisi olarak siyaseti yeniden tanımlayıp siyasete itibar kazandırmak önemli bir hedefimizdir. Bu hedefi gerçekleştirmek için de partizanlığa, tarafgirliğe ve menfaate dayalı siyasete karşı alternatif olmak ve hak ve hürriyetleri esas alan bir siyasi çizgi oluşturmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

HÜDA PAR’LA VAN’IN SORUNLARI ÇÖZÜLECEK
Üç bin yıllık tarihi ve doğal güzellikleriyle Doğu’nun incisi olan güzel Van’ın hak ettiği hizmetin sunulmadığını belirten Oğuz, “HÜDA PAR’ın bu siyasi bakışı mevcut belediyelerden farklı bir şehircilik anlayışının olmasını da doğurmaktadır. Mevcut yerel yönetimlerde farklı bir şehircilik anlayışımız var.

HÜDA PAR’ın yerel yönetimlerdeki şehircilik anlayışı maddi ve manevi kalkınmayı birlikte sağlayan insani değerleri içinde barındıran bir medeniyeti esas almaktadır. Bu şehircilik anlayışımız doğrultusunda Van’ımız için projeler hazırladık. Van’ımızın yıllardır devam eden birçok sorunu var.

Van’ımızda su sorunu var. Ulaşım ve çevre sorunu var, ciddi bir altyapı sorunu var. Üç bin yıllık tarihi ve doğal güzellikleriyle Doğu’nun incisi olan güzel Van’ımız, şu anda bulunduğu konumu hak etmiyor. Yıllardır hak ettiği hizmeti alamadığı için birçok sorunla boğuşan ve büyük bir köy haline dönüşen şehrimiz yazın toz, kışın ise çamur içerisinde” dedi.

VAN HUZUR VE KARDEŞLİĞİN OLDUĞU BİR ŞEHİR HALİNE GELECEK
Sosyal projeler, imar projeleri, çevre projeleri, kültür projeleriyle ve ulaşım projeleriyle, yepyeni bir Van’ı, Van halkının vereceği destekle beraber inşa etmeyi hedeflediklerini söyleyen Oğuz, “Doğasıyla, tarihiyle, kültür ve sanatıyla, altyapı ve üst yapısıyla, sevgi, saygı, huzur ve kardeşliğin birlikte yaşandığı, çocuklarımızın güvende olacakları, gençlerimizin maddi ve manevi olarak gelişebilecekleri, insanımızın dünya ve ahiret saadetini elde edebileceği bir medeniyetin hüküm sürdüğü bir şehir ve medeniyet inşa edeceğiz” diye konuştu.

BDP SEÇİM HÜRRİYETİNİ TEHDİT EDİYOR
BDP’nin bölgede seçim hürriyetini ihlal ederek kendi dışındaki siyasi oluşumlara saldırdığını belirten Oğuz, “Bölgemizde seçim hürriyetinin açık ihlallerini yaşıyoruz. Bugüne kadar Muradiye, Çaldıran, Gevaş ilçe teşkilatlarımız saldırıya uğradı. Özalp’ta bir üyemizin işyerine saldırı oldu. Seçim aracımız birkaç kez saldırıya uğradı. Bostaniçi ve Cevdetpaşa mahallelerinde el ilanı dağıtan üyelerimize kalabalık gruplar halinde saldırı düzenlendi. Saldırılarda üyelerimiz yaralandı. En son dokuz Mart günü yaptığımız miting sonrasında tesettürlü bir grup bayana sözlü ve fiili saldırı yapıldı. Saldırı sonucunda bir bayan bayılarak hastaneye kaldırıldı. Sadece bize yönelik saldırılar yapılmıyor. Ak Partiye, Saadet Partisi’ne, Hak Par’a yönelik saldırdılar yapılıyor. Saldırıların ortak yönü bütün saldırıların Pkk/Bdp yanlıları tarafından yapılması. Pkk/Bdp’den bugüne kadar bu saldırıları kınayan bir açıklama gelmedi. Bu da saldırıların arkasında onların olduğunu ortaya koymaktadır. Bir de Pkk/Bdp’nin bu saldırıları dışında başka partilerin birbirlerine karşı herhangi bir saldırısının olmaması da ortada tek bir saldırganın olduğunu ortaya koymaktadır” diye konuştu.

HALKIN İRADESİNE SALDIRANLAR HALKIN EN BÜYÜK DÜŞMANIDIR
Halkın iradesini hiçe sayıp baskı ve tehditlerle oy almaya çalışanların halkın en büyük düşmanı olduğunu söyleyen Oğuz, “Birkaç oy fazla almak için toplumu geren ve toplumda kaos oluşturmaya çalışan bir zihniyetin halka verebilecekleri hiçbir şeyleri olamaz. Halkın iradesini baskı altına alanlar halkın en büyük düşmanladırlar. Âlemlerin Rabbi olan Yüce Allah bile insanlara irade özgürlüğü tanımışken insanların iradesine baskı uygulamak bir partinin veya bir devletin veya bir sistemin hakkı ve haddi değildir. Seçim yaklaştıkça bu ihlallerin arttığını görüyoruz. Bu saldırılar çalışma azmimizi artırmaktadır. Yapılan bu saldırılar halkın hürriyetine kavuşması için hür kadroların daha fazla çalışması gerektiğini telkin ediyor” dedi.

HALKIMIZA HİZMETTE DE BİRİNCİ SIRADA YER ALMAK İSTİYORUZ
HÜDA PAR’ın oy pusulasında birinci sırada yer alması gibi halkımıza hizmette de birinci sırada yer alabilmek için çalıştıklarını söyleyen Oğuz, “Yapılan kura sonucunda 27 parti arasında oy pusulasında 1. sırada yer almamız Allah’ın bir lütfudur. Amacımız halkımız gönlünde ve halkımıza hizmette de birinci sırada yer alabilmek. Pusulada 1. sırada yer almamız halkın da dikkatini çekiyor. Ve oy verme sırasında lehimize bir avantaj oluşturacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
Van için hazırladıkları projeleri anlatan Oğuz, Toplumsal olaylara müdahil olup sorunları çözecek projelerle beraber daha güzel bir Van için hazırladıkları sosyal, kültürel, imar ve çevre projeleri hazırladıklarını söyledi. HÜDA PAR Van için hazırladığı projeler arasında metrobüsten evde bakım hizmetine kadar birçok proje var. Oğuz’un anlattığı projeler arasında sulh meclisleri, gıda bankası, evliliğe teşvik, yerel istişare meclisleri, pembe otobüs, aile rehberliği, bayanlara yönelik dinlenme merkezleri, yerinde yaşlı bakım hizmet, her mahalleye park, Edremit-Kampüs arası metrobüs hattı ve Çok dilde belediyecilik gibi dikkat çeken projeler var. İşte HÜDA PAR’ın Van için hazırladığı projeler:

SOSYAL PROJELER
SULH MECLİSLERİ: Toplumsal olaylara müdahil olup sorunları çözmek adına STK ve kanaat önderlerinin de katılımını sağlayarak sulh meclisleri kuracağız.

GIDA BANKASI: Büyük Şehir Belediyesi bünyesinde bir gıda bankası kurarak, muhtaç durumdaki ailelere ve fertlere gıda, giyim, yakacak, kira, barınma yardımında bulunacağız.

HAYIR ÇARŞISI: Hayırseverler tarafından verilen yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşması için hayır çarşısı kuracağız.
REFERANDUM: Önemli projelerde halkoyuna müracaat edeceğiz.

EVLİLİĞE TEŞVİK: Gençlerin evliliğinin özendirilmesi için projeler üreteceğiz
YEREL İSTİŞARE MECLİSLERİ: Toplumun sorunlarının çözümüne yönelik Yerel İstişare Meclisleri (YİM) kuracağız.
TANITICI PANOLAR: Toplu taşıma duraklarında tarihi, turistik ve resmi kurum yerlerini gösteren panolar yerleştireceğiz.
ISLAH MERKEZLERİ: Gençliğimizi her türlü zararlı alışkanlıktan uzak tutmaya yönelik ıslah merkezleri oluşturacağız.
SOSYAL ALANLAR: STK’larla ortak projeler yaparak sosyal alanlar oluşturacağız.

FİKİR ORMANI: Bir Projem Var sloganıyla fikir yarışmaları yaparak, vatandaşın belediye hizmetlerinde katkıda bulunmalarını sağlayarak teşvik edeceğiz.

PEMBE OTOBÜS: Kadın sürücülerin hizmet vereceği Pembe Otobüs (PEMBEBÜS) uygulamasını hayata geçireceğiz.
AİLE REHBERLİĞİ PROJEMİZ: Ailelerimizin sosyal yaşantılarında ve birçok alanda ihtiyaç duydukları konularda hizmet sunmayı hedeflemekteyiz.

BAYANLARA YÖNELİK DİNLENME MERKEZLERİ
- Şehir içinde ticaret alanlarının yoğun olduğu yerlerde. Bekleme ve dinlenme salonlarının yapılması.

YERİNDE YAŞLI BAKIM HİZMET PROJEMİZ
BİR İYİLİK YAP PROJEMİZ: İsraf önlenirken, halk arasındaki merhamet ve yardımlaşma duyguları pekiştirilecek.

İMAR PROJELERİ
KİŞİYE ÖZEL İMARA SON: Ada ve parsel bazlı imar tadilatlarında kişiye özel muamelelere asla fırsat vermeyeceğiz.
HER MAHALLEYE PARK: Her mahallemize mutlaka bir park kazandırmayı planlıyoruz.

MAHALLE KONAKLARI: Mahalle parkların içinde muhtarlık, PTT şubesi, kamu kurum ve kuruluşlarının yer aldığı ve faturalarının ödenebileceği alanlar.

GÜVENLİ VE SAĞLIKLI BİR KONUT, her ailenin hakkıdır herkes ev sahibi olacak
İMAR RANTLARINA SON: İmar rantlarının önüne geçmek için uzun süreli 30-40-50 yıllık imar planları yapıp bu planlara sadık kalacağız.
ŞEHRİMİZİN GÖRSEL GÜZELLİĞİ: Şehrimizin görsel anlamda zenginleştirmek için sokak cephe çalışmalarına destek vereceğiz.

Her ilçeye Merkezi Cuma Camisinin yapılması

ÇEVRE PROJELERİMİZ
MAVİ-YEŞİL PROJESİ: Hatıra ormanı, Van gölünün mavisi ile çevresinin ağaçlandırılarak mavi, yeşili bir araya getirmek.
ŞEHRİMİZ EVİMİZDİR: “Şehrimiz evimizdir” sloganı ile şehrin en az evlerimiz kadar temiz olmasını sağlayacağız. Ayrıca, İÇME SUYU ARITMA TESİSİ, İLERİ BİYOLOJİK ATIK SU ARITMA TESİSİ, METAN GAZINDAN ELEKTRİK SANTRALİ KURULACAK, ATIKLARIN KAYNAĞINDAN AYRIŞTIRILMASI VE TOPLANMASI projelerimiz olacak.

TRAFİK VE ULAŞIM PROJELERİ
Trafik sorunun çözmek ve ulaşımı rahatlatmak için de hazırladığımız projeler:
Şehir içinde otopark sorununu çözmek, araç trafiğine kapalı yollar yapmak.
Uygun cadde ve sokakları trafiğe kapatarak yaya hizmetine sunulacak.
TEK YÖN UYGULAMASI -Uygun caddelerde tek yön uygulamaları ile trafik kargaşasını önleyeceğiz
- Trafiğin rahatlatılması amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarının uygun alanlara taşınmasını ve yeterli otopark ihtiyacının karşılanmasını sağlayacağız.

- Edremit-Kampüs arası Metrobüs hattı kuracağız.

- Edremit-İskele-Kampüs-Erciş güzergahında Deniz Otobüsü seferlerini hayat geçireceğiz.
-Daha önce planlanan Van Gölü’nün sahil yolu projesini gerçekleştireceğiz.
-Şehir trafiğini rahatlatacak alternatif yollar oluşturacağız.

TERMİNAL BİNASI PROJEMİZ - Şehirlerarası Otobüs Terminalinin şehir dışına alınıp modern bir otogara kavuşturulmasını sağlayacağız.

KÜLTÜR PROJELERI
SANAT: Öz kültürümüzü, örf ve adetlerimizi, ahlaki değerlerimizi işleyen sinema, tiyatro ve benzeri kültür ve sanat projelerinin hayata geçirilmesi ve teşvik edilmesinin önünü açacağız.

ÇOK DİLDE BELEDİYECİLİK: Çok kültürlü bir il olmamız sebebiyle belediye hizmetlerinin farklı dillerin geçerli olacağı çok dilde belediyecilik hizmeti verilecek.

EĞİTİM PROJELERİ
Gençlerin eğitimine yardımcı projeler, Meslek edindirme projeleri, Eğitim yuvada başlar projesi, Kadın, Çocuk ve Gençlik merkezlerinin aktif hale getirilmesi, Uyuşturucu ve madde bağımlısı çocuk ve gençlerin kurtarılması projesi, Okula gitmeyen 13-18 yaş arası gençleri rehabilite ve istihdam projesi, Sokak satıcıları ve dilencilerin rehabilite edilmesi ve Çocuk işçiliğinin önüne geçilerek, topluma kazandırılması şeklinde eğitim projelerimiz olacak.

MEHDİ OĞUZ KİMDİR?
1973 yılında Van’da doğdum. İlk Okulu Van Şehit Kemal Görgülü İlk Okulu’nda Orta ve Lise tahsilimi Van Gölü Anadolu Lisesi’nde tamamladım. 1997 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldum. Stajyer hakim iken 2000 yılında 28 Şubat uygulamaları kapsamında görevden alındım. 2007’den sonra Serbest Avukatlığa başladım. 2005-2012 yılları arasında Mustazaflar İle Dayanışma Derneği Van Şube Başkanlığı ve Mustazaflar İle Dayanışma Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği yaptım. Aralık 2012 tarihinde kurulan Hür Dava Partisi’nin kurucu üyeleri arasında ve Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundum. 2014 yerel seçimlerinde Hür Dava Partisi’nin Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayıyım.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir