• DOLAR 32.494
  • EURO 34.616
  • ALTIN 2478.821
  • ...
AK Parti: `Saldırıyı100-150 kişilik BDP`li grup yapmıştır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- AK Parti Tuşba İlçe Teşkilatına ait, istasyon mahallesinde bulunan seçim bürosuna dün akşam saatlerinde yapılan saldırı ile ilgili yazılı bir açıklama yapan, Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu, “Böyle bir zihniyeti ne siyasi, ne insani, ne İslami değerlerle izah etmek mümkün değildir” dedi.

“Bu siyasi anlayışa isim bulmaktan hayâ ediyorum”
Dün akşam saatlerinde 100-150 kişilik BDP’li bir grup tarafından bürolarının saldırıya uğradığını öne süren Şabu, “Büromuz taşlanarak kepenk ve camları darmadağın edilmiş kullanılmaz hale getirilmiştir. Bu siyasi anlayış dünyanın hiçbir medeni ülkesinde bulunmaz. Olsa  olsa 3. Dünya ülkelerinde olabilir. Böyle bir zihniyeti ne siyasi, ne insani, ne İslami değerlerle izah etmek mümkün değildir. Bu siyasi anlayışa isim bulmaktan hayâ ediyorum. Bu anlayışı mubah görenler, buna yakışan bir isim bulmaları lazım diye düşünüyorum” dedi.

“Siyasi ahlak, siyasi nezaket ve siyasi erdem bumudur?”
Her gün teşkilatlarına, milletvekillerine, belediye başkan adayları, kadın ve gençlik kolları bakan ve genel başkan yardımcılarına saldırıldığını dile getiren Nayif Şabu, “Siyaseti hizmet aracı olmaktan çıkarıp kavganın, düşmanlığın, husumetin, yakıp yıkmanın aracı haline getirenler, yarın  ne vicdanlarına ne de halkın sağduyusuna hesap veremeyecek, yüzüne bakamayacaklardır. Zira ‘Ben her tarafı yakarım, yıkarım kanun nizam, kural hak ve hukuk tanımam baskı şiddet ve dayatma benim şiarımdır.’ diyenlere sormak lazım. Siyasi ahlak, siyasi nezaket ve siyasi erdem bumudur? Demokrasiden hak ve özgürlüklerden bahsedenler, bu manzarayı görünce acaba sıkılmıyorlar mı?” diye sorarak tepkilerini dile getirdi.

(Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir