• DOLAR 32.518
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.099
  • ...
`Şube müdürlüğü mülakat sonuçları taraflıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Eğitim-Sen Batman Şube Eşbaşkanı Aziz Turay, Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından 10 Şubat ile 28 Şubat tarihleri arasında yapılan  Taşra Teşkilatı Şube Müdürlüğü Görevde Yükselme Sözlü Sınavı ile ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

Turay, yaptığı açıklamada Taşra Teşkilatı Şube Müdürlüğü Görevde Yükselme Sözlü Sınavına katılan adayların yazılı sınavda çok yüksek puan aldıkları, yıllarca başarılı bir şekilde yöneticilik yaptıklarını söyledi. Turay, adayların herhangi bir disiplin cezası almadıkları ve sözlü sınavında zarftan çıkan soruları cevapladıkları halde sendikaya üye oldukları iddiasiyla taraflı davranıldığını söyledi.

Turay, “Sınav sonucu açıklandığında özellikle Eğitim Bir Sen üyeleri dışındaki sendika üyelerinin sözlü sınav puanlarının çok düşük olduğu, muhalif sendikalardan 70 puanlık barajı aşanların yok denecek kadar az olduğu bunların da önemli bir kısmının sendikalarından istifa ettirildiği, hatta malum sendika üyeleri arasında bile güç sıralaması yapıldığı yönünde kamuoyunda  çıkan haberler bu durumun vahametini göstermektedir. Mülakat sonucunda neredeyse malum sendikanın tüm üyelerine, yazılı sınavında 70 puan gibi düşük puan alanlar dahil olmak üzere, mülakat sorularını cevaplayamayanlara bile mülakatta çok yüksek puanlar vererek cumhuriyet tarihinin en ahlaksız kadrolaşmasına gideceğinin sinyalini vermiştir. Biz bu ahlaksızlığın takipçisi olacağız ve asla hakkımızdan vazgeçmeyeceğiz.” dedi.

(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir