• DOLAR 32.379
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2325.65
  • ...
HÜDA PAR Cizre adayı projelerini açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK – Şırnak’ın Cizre ilçesinde seçim çalışmalarını sürdüren HÜDA PAR Cizre Belediye Başkan Adayı Ferhan Dündar, projelerini kamuoyu ile paylaştı. Cizre’de uzun zamandan bu yana yaptığı STK yöneticiliği sayesinde ilçenin sorunlarına hakim olan Dündar, Cizre’nin alt ve üst yapı sorunlarını çözecek, tarihi ve kültürel değerlerini koruyarak ilçeye modern bir görünüm kazandıracak projelerin açıkladı.

"Emin bir yönetim, huzurlu bir Cizre" sloganı ile yola çıktıklarını belirten Dündar, seçilmeleri halinde Belediyeye yetim malı gibi sahip çıkacaklarını ifade ederek dürüst belediyecilik ve gerçek hizmetin düsturları olduğunu söyledi.

Bu belediye seçimlerinin sadece belediye başkanı ve il encümenleri seçimi olmayacağının altını çizen Dündar yaptığı basın açıklamasında şunları dile getirdi: Bu seçimlerde aynı zamanda Cizre’mizin huzurunu, çocuklarımızın geleceğini, bu halkın gidişatının seçimini yapacaksınız.Bu seçim; çocuklarımızın geleceğini, bu halkın huzurunu, refahını ve gidişatını belirleyecek bir seçim olacak. HÜDA-PAR olarak; can, mal, din, nesil ve akıl emniyetinin biran önce sağlanmasının şart olduğuna inanıyoruz. Yine HÜDA-PAR olarak emanete ihanet etmeyeceğimizi, yalan söylemeyeceğimizi, yerine getiremeyeceğimiz sözü vermeyeceğimizi, parti çıkarlarını milletimizin menfaatlerinin önünde tutmayacağımıza vaat ediyoruz.” dedi ve HÜDA PAR’ın Cizre için hazırladığı projeleri açıkladı.

HÜDA PAR’ın Cizre  projeleri

Halkımız bizi tercih ettiği takdirde,

-  Halka hizmeti hakka hizmet olarak telakki ediyoruz. Partizanlığın, yandaşlığın, yolsuzluğun, aldatmanın, rüşvetin olmadığı şeffaf belediyecilik anlayışını tesis edeceğiz.

-  Her türlü ahlaki yozlaşmanın önüne geçerek maneviyatın sembolü olan ve bu değerlere ev sahipliğini yapan kadim Cizre şehrimizin yetiştirdiği Âlimlerin, tasavvuf pirlerinin ve bilim adamlarının mirasına sahip çıkma, medrese ve tedrisatın yeniden ihyası için çaba sarf edeceğiz.

- Sosyal, kültürel ve ekonomik yönde yapacağımız çalışmalarla Kur’an nesli toplumunun ihyası için katkıda bulunacağız.

- Belediyenin bütün imkânlarını hakka dayalı adalet çerçevesinde kimsenin dil, din, düşünce ideoloji ve hayat felsefelerine bakmadan adil ve tarafsız bir şekilde halkın hizmetine sunarak, bunu da bir lütuf olarak değil haklarının olduğunu göstereceğiz.

- Sırtında un çuvalını taşıyan Hz. Ömer’in referans aldığı değerler hizmet anlayışımız olacaktır.

-  Kesinlikle kaynakları israf etmeyeceğiz. Halkımızın ihtiyaçlarına cevap vermede belediye pratiğin adresi olacak ve sekreter perdesini kaldıracağız.

-  Yeni imar alanlarını açacağız. Şehrimizi eksiksiz ve sağlam bir alt yapıya, düzgün bir üst yapıya kavuşturacağız.

-  Bütün bu çalışmaları yaparken halkımızla istişareyi esas alacağız.

-  Bizler seçilsek de seçilmesek de halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz.

Cizre Dörtyol köprülü kavşak projesi

Cizre’nin araç ve insan trafiği açısından, en yoğun bölgesi olan şehir merkezi, idil ve havaalanı, Nusaybin ve Şırnak ile Silopi ayrımlarının kesişim noktası olan Dörtyol ayrıca 4 ayrı mahallenin sınırlarını da oluşturmaktadır. Cizre için hayati öneme sahip Dörtyol mevkisinin araç trafiğinin bir an önce çözüme kavuşması için DÖRT YOL KÖPRÜLÜ KAVŞAK projesi ve proje kapsamında bölgede yaya trafiği için üç noktada üst geçit projesiyle Cizre’nin can damarı dört yol mevkii nefes alacaktır.

Caddelerin Asfaltlanması

Araç trafiğine açık mevcut şehir içi yolların kilitli parke taşlarıyla döşenmesi zaman içinde yolların deforme olmasına ve araç ve yayalara eziyet halini almıştır. Araç trafiğine açık Sokak ve caddelerin Hem deforme olmuş görünümlerinden hem de çevreye verdiği rahatsızlığı gidermek için yolların uzun ömürlü karışım asfalt ile asfaltlama projesi önceliklerimizdendir.

Üst geçitler

Dörtyol köprülü kavşak projesi kapsamında yapacağımızı vaad ettiğimiz 3 adet üst geçit haricinde; Nusaybin caddesi üzerinde aciliyet arz eden 3 farklı noktada ilçemizin tarih ve kültürünü anlatacak görünümleriyle, yaya akışını rahatlatacak ve engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın kullanabileceği asansörlü 3 adet üst geçit projesi 

Otoparklar

nüfusa paralel olarak artan araç sayısı ve ilçemizin sınır ticaret yolu üzerinde olması ve bölgedeki coğrafik ve stratejik konumu münasebetiyle şehir içinde trafik karmaşası yaşanmaktadır. yoğunluğun en çok yaşandığı caddelerde Belediye kat otoparkları yapımı projesi

Yolların ışıklandırılması

Yaya akışının yoğun olduğu caddelerde ilçemizi simgeleyen tarihi ve kültürel figürlerle aydınlatma projesi

Ulaşım araçları

Şehir içi karayolu taşımacılığını, mevcut otobüsleri modernize ederek daha konforlu hale getirmek. Kadın ve erkeklerin aynı otobüslerde seyahat etmesi ahlaki olmayan bazı davranışlara sebep olmaktadır. Pembe otobüs projesi ile sadece kadınların kullanabileceği otobüsler, şehir içi kara ulaşım ağına katılarak, kadınların daha rahat ve sorunsuz seyahat etmeleri sağlanacaktır.

ÇEVRE VE ALT YAPI

Güneş Enerjisi

Yoğun nüfus artışı bir çok yeni konutun yapılmasına vesile olmaktadır. Bu da beraberinde bazı problemleri getirmektedir. Elektrik tüketimi çok olduğundan ilgili kurumlar tasarrufa getirmekte buda halkımızın mağduriyetler yaşanmasına sebep olmaktadır. Hem mevcut problemleri bertaraf etmek hem de mevcut yöntemlerle yapılan elektrik üretimin çevre ve insan sağlığına verdiği zararları göz önünde bulundurarak, her yeni binaya güneş enerjisi sitemi kurulmasını yapı kullanım ruhsatı verilmesinin bir şartı olarak belediye imar mevzuatı dahilinde karara bağlamak halkımıza sağlık ve çevre açısından sunulacak önemli hizmetlerden biridir.

İçme Suyu Projesi

İlçemizin en önemli sorunlarından biri içme suyu kirliliği ve içme suyundan yararlanılamamasıdır. Mevcut sistemde her mahalleye dönüşümlü olarak verilen içme suyu yetersiz olduğu kadar mağduriyetlere de sebep olmaktadır.

Cizre Dicle nehrinin yanında kurulmuş ve çevresinde su kaynaklarının yoğun olduğu bir bölgedir. Su bolluğuna rağmen halkımızın sudan mahrum kalması acziyettir. Bu problemi gidermek için biz, başta mevcut şebeke sistemini gözden geçirerek gerekli yenileme çalışmasını yapmayı, ihtiyaç duyulan su depolarını yapmayı, su debisinin yüksek olduğu kaynaklardan ilçemize isale hatları ile suyu ulaştırma, su arıtma ve pompa istasyonunun yapımını da kapsadığı içme suyu projesiyle ilçemizin su sorununu bertaraf etmeyi vaad ediyoruz.

Kanalizasyon Projesi

Mevcut kanalizasyon sistemi bakımsız, yetersiz ve yoğun yapılaşma nedeniyle talebi karşılayamamaktadır. Ayrıca atık sular yeraltına inmekte ve içme suyu şebekelerine karışmaktadır. Bu kirli suların Dicle nehrine akıtılması sağlığımızı, Dicle nehrini ve doğayı tahrip etmektedir.

Mevcut Kanalizasyon sistemi, içme suyu şebekesinin rehabilitasyonu ile birlikte yenilenecek ve atık su arıtma tesisi kurularak Dicle nehrine, sağlığa ve doğaya zarar vermesi engellenecektir.

Su ve Kanalizasyon Hizmet Binası

İlçemizin en önemli sorunu olan su ve kanalizasyon problemlerini çözmek için yapacağımızı vaad ettiğimiz projeleri idare etmek, halkımızın beklenti ve problemlerini kısa sürede çözmek için belediye binasından ayrı müstakil bir binayı su ve kanalizasyon idaresi tasarrufuna bırakarak halkımızın hizmetine sunacağız.

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ

Yeni İmar Alanları Oluşturma Projesi

Çarpık yapılaşma, altyapı yetersizliği, ulaşımın düzensizliği ve bunların sebep olduğu günlük yaşam stresi neticesinde şehir merkezinde yaşam çekilmez bir hal almıştır.

Yönetim olarak yeni imar alanları tespit edilecek buna bağlı düzenli yapılaşma, sağlıklı yaşam alanları, yeşil alanlar, spor alanları ve sosyal donatılar ile yeni Cizre’ nin inşası amaçlanmaktadır.

Meydan, Park ve Yeşil Alan Projesi

İlçemizde hareketliliğin fazla olduğu semtlerde estetik ve işlevsel olarak önem arz edecek olan  semt meydanları yapılması gereklidir.

Çocukların oyun oynayabileceği alanların yok denilebilecek kadar az olan ilçemizde, her semt  için oyun parkı yapılması elzemdir.

İlçemizde çok katlı binaların yapımıyla yavaş yavaş yok olan bahçeli evlerin ve betonlaşmanın fazla olması halkımızın  nefes aldığı ve ferahladığı yeşilliğin yok  olmasına sebep olmuştur. Bu da halkımız için şehir parkı yapmayı gerekli kılmaktadır.

Sosyalleşme. Çevre ve insan sağlığına verdiğimiz önem üzerine şehir meydanları, oyun parkları, her semt için yeşil alan ve şehir parkı projelerimizle Allah’ın izniyle halkımızın ihtiyaç ve isteklerini göz önünde bulundurarak yaşanılır bir şehir hedefliyoruz.

Yeni Mezarlık Yeri Açma Projesi

Asırlar önce oluşturulan mevcut mezarlık yeri Cizre’ye dar gelmektedir. Buna binaen yeni mezarlık yerlerini açılması gereklilik arz etmektedir. Cizre çevresinde 2 yeni mezarlık yeri açmayı vaad ediyoruz.

 Dicle Nehri Kıyı Rekreasyonu

Şehrimize ayrı bir güzellik katması gereken Dicle Nehri mahzun bir şekilde akmakta kendi durumunu bize şikayet etmektedir. Dicle nehrinin şehrimizin içinden geçen kesimde her iki kıyısında yeşil alanlar, spor, rekreasyon ve dinlenme mekanları oluşturulacaktır.

 İlçe Sebze ve Meyve Hali Yenileme Projesi

Mevcut sebze ve meyve halini yenileme projesiyle, sadece Cizre’ye değil bölgeye hitap etmesini sağlayarak hem istihdam hem de ticaret hacmini arttırmayı planlamamızın yanında hal içinde sağlık birimlerimizin kontrollerini yapabilmeleri için laboratuar kurulacağını vaad ediyoruz.

 Sur İçi Mahallelerin Fiziksel Görünümünü Yenileme Projesi

Sur içi mahallelerdeki evlerin dış cephelerini, mahalle sakinlerinin öneri ve taleplerini göz önüne alarak, ilçemizin tarih ve kültürüne uygun bir şekilde boyayarak ayrıca gerek görünen ve tarihi önem arz eden bina cepheleri restore etmeyi vaat ediyoruz.

 Mezbahane Yenileme Projesi

Cizre’de mevcut mezbahane modern ve hijyenik olmadığı için halkımız pek kullan(a)mamaktadır. Mevcut mezbahanenin özellikle Kurban Bayramlarında Cizre halkının istifadesine sunulabilmesi için gerekli tadilat ve yenileme çalışmaları yapılıp son teknolojiyle donatılmış modern ve hijyenik mezbahane vaad ediyoruz.

 SOSYAL BELEDİYECİLİK PROJELERİ

Şehrin tarihi ve kültürel mirası tanıtıcı projeler

 İlçemizin tarih ve kültür mirasını koruma ve tanıtma projesi kapsamında, ilçemizin tanıtımında rehberlik edecek uzman kişilerden oluşan bir komisyon oluşturmak. İlçemizin tarihi ve kültürünü tanıtacak kitap, dergi ve bilgilendirici broşür yayımlamak. Gözlerden uzak veya ilgisiz kalınan tarihi eserleri restore  edeceğiz.

 Melâye Cezeri Halk kütüphanesi

Divanıyla dünyaya adını duyurmuş meşhur alim ve mutasavvıf Melâye Cezeri’nin adını taşıyacağı ve her yaşta vatandaşımızın faydalanabileceği  kütüphane açma projesini hayata geçirmek önceliklerimizdendir. Kütüphane projesi kapsamında, kitap okumaya teşvik edici çalışmalar yapılacaktır.

 Ebu’l-İz Şehir Müzesi

İlçemizde bulunan mevcut müzenin Cizre tarihi ve kültürel mirasına nispetle yetersiz kalmaktadır. Şehrin tarih, kültür ve geleneklerinin  tanıtımında önemli bir yere sahip olduğunu düşündüğümüz müzenin, Cizre’nin geleneksel mimarisini tarih boyunca Cizre’mizin geçirdiği evreleri yansıtacak, gelenek ve  kültürünü tanıtacak şekilde projelendirerek, atıl durumdan çıkartarak, ilçemizi tanımak isteyenlerin öncelikle gezmeleri gereken bir mekan olmasının yanı sıra, tarih ve kültürel çalışmalara destek vermesini sağlayacağız.

 Ayrıca  bilim ve teknik anlamda şehrimizin yetiştirdiği dünyaca ünlü bilim adamı İsmail Ebul-iz El Cezeri’nin hayata geçirdiği proje ve çalışmalarını tanıtıcı yayın ve kültürel etkinlikler düzenlemek.

 SPOR KOMPLEKSİ

Günümüz şartları ve spor yapma alanları oluşturmanın ihtiyaç olduğuna inanıyoruz

Bütün Cizre’ye hitap edecek şekilde yapmayı planladığımız önemli projelerimizden biride modern spor kompleksidir.

Spor kompleksinde kadınların da  spor yapabilmelerini sağlayabilmek için spor kompleksi, kadın ve erkeklerin ayrı ayrı spor yapabilecekleri şekilde projelendirilecektir.

 SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA

Topluma duyarsız iktidarların, baskıcı, zorba ve tekçi yönetimleri, insanımızda kapanmaz derin yaralar açmıştır. Dininden ve dilinden uzaklaştırılmaya çalışılan halkımıza yapılan bu zulüm yetmezmiş gibi fakirleştirilmeye çalışılmıştır. Biz buna karşı fakirlikle savaşmayı şiar edindik.

Belediyecilik anlayışımız Peygamberimiz(a.s)’ın “Halkın efendisi, halkın hizmetçisidir.” Hadis-i Şerif’ini kendimize şiar ediniyoruz.

 İstişare Meclisleri

Belediye bünyesinde yapılacak olan bütün çalışmalarda halkla istişare esas alınacaktır. Halkla istişare için şehir konseyi ve her mahallede istişare meclisleri vatandaşlarımızın isteği doğrultusunda  oluşturulacak.

 Aşevi

Peygamberimiz(s.a.v.)’in “komşusu aç iken tok yatan bizden değildir” hadisi şerifini bize yapılan sert bir uyarı olarak kabul etmekteyiz. Bunun üzerine sosyal yardımlaşma projeleri çerçevesinde muhtaç ve mağdur olan halkımızın günlük gıdalarını karşılamaları için, sıcak yemek dağıtmak önceliklerimizdendir.

 Sağlık Hizmetleri

Belediye bünyesinde halkımıza 7 gün 24 saat bedava hizmet edecek  tam donanımlı sağlık polikliniğini halkımızın hizmetine sunacağız.

 Şehir Misafirhanesi

Coğrafik konumu, uluslar arası ve yurt içi ticaret yolu üzerinde olmasının dışında çeşitli nedenlerden dolayı İlçemize gelip, konaklama imkanları olmayan  vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek günümüz standartlarına uygun şekilde kalabilecekleri şehir misafirhaneleri yapma projesi.

 MİKRO KREDİYLE EV HANIMLARINA EVDE GELİR KAPISI AÇMA

Dar gelirli ailelere kefilsiz, faizsiz mikro kredi imkanı sunarak ev hanımlarının evlerinde toplu veya ferdi olarak becerilerini, gelir getiren bir işe dönüştürmeleri sağlanacak. Daha sonra bu ürünlerini haftada bir belediyenin göstereceği bir yerde pazarlayabileceklerdir.

 TÜM ENGELLİLER KOORDİNASYON MERKEZİ

Engelli vatandaşların her türlü yardım ve destek hizmetini karşılayacak bağımsız bir birim oluşturulacak.

Bu koordinasyon merkezinde yoksul özürlü vatandaşların tekerlekli sandalye, işitme cihazı, gözlük v.s. ihtiyaçları karşılanacak.

Özel tasarlanmış araçlarla ihtiyaç halinde engelliler hastane v.s. ihtiyaçları için dışarı çıkmak istediklerinde yerlerine transferleri sağlanacak.

 SOSYAL HİZMETLER

Uyuşturucu ve madde bağımlısı çocuk ve gençlerin kurtarılması projesi

Okula gitmeyen 13-18 yaş arası gençleri rehabilite ve istihdam projesi

Sokak satıcıları ve dilencilerin rehabilite edilmesi. Evlenemeyecek durumda olan bekâr gençlerin evlendirilmesi ve teşvik edilmesi

Meslek edindirme kursları açarak şehrimize gelen yatırımcılar için kalifiye eleman temini sağlayıp işsizlik sorununa katkıda bulunacağız.

 KAYNAKLARIN TEMİNİ VE KULLANIMI

Vaat edilen idari, sosyal, teknik projelerin yapılması ve uygulanmasında gereken mali ve idari kaynaklar şunlar olacaktır.

Hazineden gelen ödenek,

Belediyeye ait yer altı ve yerüstü tesislerinin düzenli işletilmesi ve denetlenmesi,

Şehrin Yönetimine katkısı olan kamu, özel ve Sivil Toplum Kuruluşları ile beraber projelerin üretilmesi ve uygulanması,

Merkezi Yönetimden özellikle kentsel dönüşüm, İmar ve çevresel projelerin üretilmesi ile uygulanması için en üst düzeyde destek alınmaya çalışılması,

Yurtiçi ve yurtdışındaki kardeş belediyeler ile proje üretilmesi ve uygulanması,

Kültürel ve Sosyal destek projelerin hazırlanması ve uygulanması,

Kalkınma Ajansları ile ortak proje üretilmesi ve uygulanması,

Hepsinden önemlisi en büyük kaynak bütün bu gelirlerin yetim malı hassasiyetinde kullanılması olacaktır.

(Kerem değer-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir