• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Şimşek: Batman algısı ile gerçeği arasında fark var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Türkiye Tenis Federasyonu tarafından ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katkılarıyla saat 14.00’te Batman’ın TPAO kampüsünde maliyeti 2 milyon 600 bin TL olan Tenis Spor Kompleksinin temel atma töreni yapıldı.

Törene Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Valisi Yılmaz Arslan, Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Besim Şişman, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Osman Tural, BATSO Başkanı A.Kadir Demir, bazı kurum müdürleri ve sporcular katıldı. 

Törenin açılış konuşmasını yapan Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Osman Tural, Batman’da olmaktan dolayı memnuniyetini dile getirdi. Tural, “Aslında bu tesis milyonlarla ölçtüğümüz zaman çok büyük bir tesis değil. Ama bu tesisin önemi Türkiye’de tenis sporuna bakış ile ilgili anlayışın değişmiş olmasını simgelemesi açısından önemlidir. Türkiye’nin hiçbir yerinde Anadolu’da, İstanbul, İzmir ve Ankara’nın dışında böyle bir tesis yok.” dedi. 

Açılış konuşmasının ardından söz alan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman’ın sporda sınıf atladığını belirterek, “Aslında ülkemizde çok yaygın olmayan bir tesisin temelini atıyoruz. Bu sadece Batman’daki sporculara hizmet vermeyecek aynı zamanda ülkemizin de belkide dört bir yanından gelecek sporculara bir imkan sağlayacak. Bütün branşlarda Türkiye’nin büyük bir potansiyeli olduğu kanısındayım. Fakat gerek tesis noktasında gerekse organizasyon noktasındaki eksikliklerimiz nedeniyle birçok branşta arzuladığımız noktayı yakalayamıyoruz. Buradaki tesise ise uzun vadeli olarak bakıyorum.” ifadelerini kullandı. 

Son yıllarda Batman’da ve özellikle spor dallarında büyük bir başarının olduğunu ifade eden Bakan Şimşek, “2003 yılında Batman’da lisanslı sporcu sayısı 2 bin 280 civarındaydı. Bugün 19 bin 339’a varmış. Şuanda faal sporcu sayısı ise yine 700 civarından 5 bin 300 civarına kadar çıkmış. Eskiden 12 branşta faaliyet söz konusu iken bugün neredeyse ikiye katlanmış durumdadır. Tesis noktasındaki tüm eksikliklerimizi gideriyoruz. Batman’daki 15 bin kişilik stadın ihalesi yapıldı. Bunlar önemlidir.” diye konuştu. 

“Her alanda Batman kalkınıyor”

Bu tür etkinlikleri önemsediklerini vurgulayan Şimşek, Batman’ın adının eskiye oranla çok daha iyi şekilde çıkacağını söyledi. Şimşek, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Bu tür etkinlikler çok önemlidir. Çünkü ekrandaki algı değişikliğine sebep oluyor. Batman maalesef geçmişte kepenk kapatmalarla, faili meşhul cinayetlerle, intiharlarla olumsuz şekilde Türkiye ekranına yansıdı. Türkiye’nin Batman algısıyla Batman gerçeği arasında inanıyorum ki çok büyük farklılıklar var. Batman gerçeği şuan hızlı sanayileşen bir kenttir. Batman sanayileşyir, Batman ilim yuvası haline geldi. Bölgesel ticaret için Batman tabi ki önemli bir merkez. Artık bir çok yönden spordaki başarılarla, sanayi ve ticaretteki atılımlarla, bilimdeki başarılarla Batman’ın gündeme gelmesi hem ülkemiz için hem bölgemiz için son derece önemlidir. Her alanda Batman kalkınıyor.” 

Konuşmaların ardından Şimşek ve beraberindekiler, spor kompleksinin temelinin atılması için butona bastı.

(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir