• DOLAR 32.593
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2432.169
  • ...
"İstiklal Marşı'nın mimarını anlamak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Şanlıurfa Gençlik Merkezi, İstiklal Marşının kabulünün 93. yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u anma münasebeti ile ilgili bir program hazırladı. Programa Gençlik Merkezi çalışanları, gönüllüleri ve kursiyerleri katıldı.

 

Sunumda Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan bir belgesel izletildikten sonra İstiklal Marşı'nın kabulü konusunda bilgi verildi. Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinden bazıları okundu.

 

Konu hakkında açıklama yapan Şanlıurfa Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Halil Alp, “Gençlerimize, milletimize ithaf yazılan bir marşın mimarını anmak ve İstiklal Marşı'nın manasını, büyük üstadın İstiklal Marşı'nı nasıl bir ruh haliyle yazdığını, özellikle Mehmet Akif Ersoy’un hayatını, yaşam biçimini, insanlara olan bakış acısını anlatmaya çalıştık. Çünkü gençlerimizin Mehmet Akif Ersoy’u ve onun gibi birçok şairi, yazarı tanımaları öğrenmeleri ve bu insanların kişiliklerini örnek almaları gerekir.” dedi.

 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, İstiklal Marşı Kurtuluş Savaşı yıllarında askerlerimizin, dedelerimizin yaşadığı güçlükleri, birbirlerine kenetlenmelerini anlatan en güzel şiirdir.” dedi.   (Sedat Kuşulay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir