• DOLAR 32.597
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2497.122
  • ...
HÜDA PAR`ın çıkış sebebi çarpıtılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Hür Dava Partsi (HÜDA PAR) seçim çalışmalarına devam ediyor. HÜDA PAR seçim çalışmaları kapsamında düzenlediği mahalle mitingleriyle halkla buluşmaya devam ediyor. 

Eyyubiye mahallesinde düzenlenen mitinge HÜDA PAR Şanlıurfa Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı Av. Emin Güneş, Eyyubiye İlçe Belediye Başkan Adayı Mehmet Kışlar, Karaköprü İlçe Belediye Başkan Adayı İbrahim Halil Göven, Haliliye Belediye Başkan Adayı Fevzi Kav ve mahalle sakinleri katıldı. 

Mahalle mitinginde bir konuşma yapan Güneş,  HÜDA PAR’ın ortaya çıkışı sebebini bildikleri halde bilerek çarpıtıldığını söyledi.  

HÜDA PAR’ın Müslümanları bölmek için değil birleştirmek için kurulduğunun altını çizen Güneş, “Herkesin hakkımızda ileri sürdüğü şey `İyisiniz güzelsinizde neden bölünmeye sebebiyet veriyorsunuz. Neden Müslümanlar parçalanıyor’ diyorlar.  Biz de Müslümanları parçalamak için ortaya çıkmadık biz şunu söylüyoruz açıkça diyoruz ki gelin birleşelim ama sizde değil bizde değil Allahın belirlediği adreste birleşelim oda Allahın ipine sarılmakla olur.  Gelin Kuran sünnet çerçevesinde birleşelim diyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Cenneti gözümüze kestirmişiz”
Güneş, “Diyorlar ki dediğiniz doğru ama biz Kur’an da birleşirsek sayımız iktidar olmaya yetmez. Bununla bir yere varamayız. Biz diyoruz ki bir yere varamayız demeyin sizin varmak istediğiniz yere varamaya bilirsiniz. Biz nereye varmak istiyoruz. Sizin varmak istediğiniz yer belki iktidardır ama biz sizin bu varmak istediğiniz yerlerden daha güzel daha mükemmel daha ulvi bir yere varmak istiyoruz. Biz cenneti gözümüze kestirmişiz” şeklinde konuştu. 

“Doğru yoldan ayrılmayacağız”
Siyasete yeni bir soluk getireceklerini ifade eden Güneş, “Bizi başarıya ulaştıramayacağını söylüyorlar neden çünkü dürüstlükle bir yere varılmaz diyorlar. Siyaset hile hurda kirlilik ile olmamalı. Yerine getiremeyeceğin bir şeyi söz vermemelisin.  Biz bu yönümüzle diğer partilerden çok farklıyız. Biz siyaseti hileden, yalandan, çıkarcılıktan arındıracağız” ifadelerini kullandı.

Eylemi söylemi imanı akidesi fiili ile aynı olan söylemi ile eylemi çelişmeyen bir parti olarak ortaya çıkmış bir hareket olduklarını söyleyen Güneş, “Bu kadar açık ve net diyoruz. Siyasetin tanımını bu amaçla değiştirmeye yola çıkmış bir hareketiz. Biz yalan dolan olan siyaseti yıkmaya geldik Allahın izni ile bizim hareketimizin başarısıyla insanlar verdiği sözü namus kabul eden yapamayacağı sözü vermeyen bir siyasi hareketle karşılaşmış olacaklar” ifadelerine yer verdi. 

Mahallenin hizmete ihtiyacı olduğunu ifade eden Eyyubiye İlçe Belediye Başkan Adayı Mehmet Kışlar’da, binlerce insanın yaşadığı bir mahallede çocukların gidebileceği bir okul, sağlık ocağının olmadığını camilerin halkın yaşadığı merkezlere çok uzak yapıldığı için 8-9 yaşındaki bir çocuğun okula gidebilmesi için 1 km. yol yürümesi gerektiğini ifade etti. 

Halkın oyunu vereceği kişiyi araştırması gerektiğini belirten Kışlar, “Vekâletini verdiği kişiyi hak için, insanlık için, İslam için, memleket için çalışıyor mu çalışmıyor mu? Mücadelesini bunlar için mi veriyor yoksa rant için mi? Bunları iyice araştırması lazımdır. Çünkü oy vermenin vebali vardır” şeklinde konuştu. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir