• DOLAR 32.497
  • EURO 34.604
  • ALTIN 2476.78
  • ...
`Hekimlik kutsal bir meslektir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl il Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Demir 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. 

14 Mart Tıp Bayramını kutlayan Demir, ‘’Fedakârlıkla icra edilen, mayasında özveri, sabır ve tahammül olan en kutsal meslektir. Bu nedenle tarihin her döneminde önemini ve toplum içindeki saygınlığını muhafaza etmiştir.’’dedi. 

Tıp mesleğinin önemine değinen Dr. Demir, ‘’Ülkemizde, tıp mesleğini ve geleneklerini yaşatan, yaşamı boyunca öğrenmeyi ilke edinerek, ülkesine ve insanlığa hizmet amacını taşıyan, tıp biliminin ilerlemesi için çalışan doktorlar ve sağlık personelimiz; insanların daha sağlıklı, daha mutlu bir yaşam sürmesi için özveriyle çalışarak toplumumuzun inandığı, her zaman değer ve destek verdiği, gönül borcu duyarak saydığı kişiler olmuşlardır.’’ifadelerini kullandı.

‘Sağlık hizmetini sunabilmek için en büyük görev meslektaşlarım olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına düşmekte olduğunu belirten Demir, ‘’ İlimizde nitelikli sağlık kadroları, bilim ve teknolojinin tıp alanında baş döndüren   gelişmeleri, sağlık hizmetini insanımıza kolay, erişilebilir ve etkili bir şekilde sunmamızı sağlamıştır. Sağlık hizmetini sunabilmek için en büyük görev başta meslektaşlarım olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına düşmektedir. İnsan sağlığının korunması, mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi tüm insanlığın ve tüm toplumun en önemli hedefidir.’’ifadelerine yer verdi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir