• DOLAR 32.315
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2307.142
  • ...
HÜDA PAR Beşiri adayı projelerini açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – HÜDA PAR Beşiri Belediye Başkan Adayı Nasır Efrens, ilçe için hazırladığı projeleri açıkladı. 

Beşiri’de seçimlere iddialı hazırlanan HÜDA PAR seçim çalışmaları kapsamında ilçede çalınmadık kapı bırakmadı.

 Daha önce  sivil toplum kuruluşlarında  yönetici olarak görev yapan Efrens, ilçede yaptığı sosyal ve kültürel faaliyetler ile gündeme gelmişti.Beşiri halkının yakından tanıdığı, dürüst ve topluma duyarlı kişiliği ile öne çıkan Efrens, Beşiri için hayati öneme sahip projeler hazırladı.

 Bu işe talip olurken  yalan söylememeyi, hırsızlık yapmamayı, rüşvet almamayı, emanete ihanet etmemeyi ve belediyelerin malına yetim malıymış gibi sahip çıkmayı kendilerine prensip olarak kabul ettiklerini belirten Efrens, HÜDA PAR’ın gelişi ile Beşiri’nin Batman’ın hatta bölgenin en güzel ilçesi olacağını söyledi.

HÜDA PAR’ın Beşiri için hazırladığı ve 8 alt başlıktan oluşan projeler ilçenin mevcut tüm sorunlarına çözüm getirecek nitelikte.

HÜDA PAR’ın Beşiri için hazırladığı projeler şunlar:

"YEŞİL İLÇEM BEŞİRİ" PROJESİ

Tarihi bir geçmişe sahip olan, Beşiri ilçemiz 1926 tarihinde Siirt iline bağlı olarak kurulmuş bir ilçedir. 1990 yılında Batman ilimize bağlanmıştır. Neredeyse Türkiye Cumhuriyeti ile yaşıt olan ilçemiz ne yazık ki mevcut sistemin çarpıklığı, bölgesel Kürt sorunu ve feodal yapı nedeniyle, gerek bölgenin gerekse ilimizin en az gelişmiş ilçesi durumuna düşmüştür. İnşallah Hüda Par`ın gelişiyle ve Hüda Par`ın belediyecilik anlayışıyla Batman`ın ve hatta
bölgenin en güzel yeşil ilçesi olacaktır. Hüda Par`ın gelişi ve belediyecilik anlayışıyla yapılacak projeler kısaca şunlar olacaktır.

 1) SAĞLIKLI ALT YAPI

Yarım yamalak bir alt yapıya sahip olan Beşiri ilçemizin alt yapısının büyük bir kısmı ilçemizin ihtiyacını karşılama konusunda yetersizdir. Bu yüzden gerekli yerlerde kanalizasyon sistemleri yenilenecek, bu güne kadar alt yapıyla tanışmamış olan cadde ve sokaklar modern bir alt yapıya kavuşturulacak ve gereken yerlerde alt ve üst geçitler yapılacaktır.

Erkeklere ayrı kadınlara ayrı yeşil dinlenme parkları yapılacaktır. Beşiri`nin ortasından geçen dere (Havuz Başı) ve çevresi ıslah edilip, ağaçlandırma yapılarak yeşil bir alan haline getirilecektir. Ayrıca Beşiri`yi yeşil bir ilçe haline getirmek için belediyemizce her evin önüne ağaçlar dikilecektir. Gençlerimize ve çocuklarımıza uygun yüzme havuzları yapılacak, okuma salonları ve etüt merkezleri kurulacaktır.
 

2) SU SORUNU TAMAMEN ÇÖZÜLECEK

Beşiri`nin su sorunu kuruluşuyla birlikte halen devam etmektedir. İnşallah Hüda Par`ın gelişiyle Garzan Çayı`ndan getirilen suyun daha sağlıklı olması için arıtma sistemi kurulacak ayrıca Kıra Dağı`nın eteklerinde sondajla su kuyuları açtırılıp ilçemizin su ihtiyacı tamamen
çözülecektir. 

3) ÇÖP SORUNU VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ

Beşiri ilçemizin en önemli sorunlarından biri de çöp sorunudur. Beşiri`de sokaklar çöplerle dolu olup bu çöpler etrafa kötü kokular saçmaktadır. İlçemizi bu sorundan kurtarmak için belediyemizce çöpler evlerin önünden tek tek alınacak ayrıca mahalleler ve sokaklar başka ekiplerimizce düzenli bir şekilde temizlenecektir. Ayrıca çevre bilinci oluşturmak için çeşitli toplantılar ve etkinlikler yapılarak halkımız bu konularda bilgilendirilecektir.

4) UYUŞTURUCUYLA MÜDACELE - AİLE VE GENÇLİK SORUNU
Son yıllarda ilçemizin gençleri arasında hızla yayılan esrar ve eroin gibi topluma ve aile sistemine zarar veren kötü alışkanlıklar çoğalmaktadır. Yüzlerce gencimiz uyuşturucu batağına saplanmıştır. Öyle ki uyuşturucu kullanım yaşı ilçemizde 10 yaşına kadar düşmüştür. Bu vahim soruna kökten bir çözüm getirmek için Belediye, Muhtarlar, Din Adamları, Sivil Toplum Kuruluşları, Okul Aile Birlikleri ve diğer resmi kurumlarla iş birliği
yapılarak halkımızla birlikte, gençlere verilecek maddi ve manevi desteklerle bu sorun tamamen çözülecek ve Beşiri`de hem topluma hem de ailesine yararlı olan örnek bir gençlik ortaya çıkacaktır. 

5) İŞSİZLİK VE YOKSULLUKLA MÜCADELE
Partimizce daha evvel tespit edilmiş olan fakir ailelere, maddi manevi destek verilecek, birinci derecede çok fakir ve işsiz olan ailelere düzenli gıda, giyim ve benzeri yardımlar yapılacaktır. İşsiz vatandaşlarımıza iş imkanları sağlanmaya çalışılacaktır. Ayrıca evi olmayan ve fakirlikten dolayı ev yapamayan kişilere yardım edilecektir. Bunun yanında evlenmek istediği halde fakirlikten dolayı evlenemeyen vatandaşlarımıza da gücümüz oranında yardımcı olacağız inşaallah.

 6) TAZİYE EVLERİ VE CENAZE YIKAMA SORUNU

Ne yazık ki bir kaç hane olan köylerde bile taziye evleri bulunurken Beşiri`de doğru dürüst bir taziye evi bile yoktur. İnşallah Hüda Par`ın gelişiyle halkımızla birlikte her mahalleye her muhtarlığın bünyesinde birer taziye evi yapmaya çalışacağız. Ayriyeten cenazelerimizi yıkamakla görevli hem erkek hem de kadın sorumlular görevlendirilecektir. Bununla birlikte taziye evlerinde kullanılacak olan çay, şeker ve diğer malzemeler belediyemizce karşılanacaktır. 

7) KONUT SORUNU
Şu anda Beşiri`deki önemli sorunlardan biri de konut sorunudur. Bu gün gerek Beşiri`nin merkezinde gerekse Beşiri`ye bağlı olan köylerde 300-400 civarında görevli öğretmenler, memurlar ve işçiler bulunmaktadır. Beşiri`de yeteri kadar konut ve diğer sosyal imkanlar olmadığı için bu kişiler gidip Batman`da ikamet etmektedirler. İnşallah Hüda Par`ın gelişiyle belediyeye ait arsalar üzerinde TOKİ ile anlaşarak konutlar inşa edilecek, böylece Beşiri`nin konut sorunu halledilecektir. Bu konutlar aynı zamanda Beşiri için bir gelir kaynağı olacaktır. 

8) ULAŞIM SORUNU
Beşiri`de ulaşım için kullanılan mevcut araçların sayısı yeterli değildir. Halkımızın daha rahat ve huzur içinde yolculuk yapmasını sağlamak için, ulaşım araçlarının sayısı arttırılacak ayrıca araçlarımızın iç ve dış temizliği düzenli bir şekilde yapılacaktır. Halkımız talep ederse, erkeklere ayrı bayanlara ayrı otobüs uygulaması da yapılabilir.(Kenan Önder-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir