• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
HÜDA PAR Birecik adayı projelerini açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR)   Birecik Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozkurt, projelerini açıkladı. 

HÜDA PAR olarak hizmet merkezli bir belediyecilik anlayışı sergileyeceklerini kaydeden Bozkurt; sosyal, kültürel ve altyapı çalışmalarını kapsayan projelerle Birecik’in çehresini değiştireceklerini ifade etti. 

HÜDA PAR Birecik Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozkurt projelerini şu şekilde sıraladı:

Taziye evleri: Taziye evi bulunmayan mahalle ve köylerde taziye evi yaparak taziye sahiplerinin misafirlerini rahat bir şekilde kabul edip, ağırlayacakları bir ortam hazırlayacağız.

Oyun parkları: Halkımız piknik yerlerine piknik yapmaya geldikleri zaman çocuklarının gözleri önünde olacağı ve onları rahatsız etmeden oynayacakları oyun parkları yapacağız. 

Otopark yapma: ilçemizde en öncelikli sorun trafik yoğunluğu ve park sorunudur. Özellikle işlek caddeler üzerinde araçlar park edilmekte ve halkımız zor durumda kalmaktadır. Bu ihtiyaca binaen müsait ve gereken yerlerde otoparklar yaparak bu soruna çözüm getireceğiz. 

Alternatif yollar: İlçemizde mevcut bulunan unutulmuş veya darlığı yüzünden kullanılamayan yolları aktif hale getirerek alternatif yollar oluşturup halkımızın hizmetine sunacağız. 

Suyu olmayan köylere su: İlçemize bağlı bulunan köylerde sular günde 1-2 saat akmakta yada hiç akmamaktadır. Bizler bu sorunun başlıca sorunlardan olduğunun bilincinde olarak inşallah köylerimizin su ihtiyacını giderip onların bu sıkıntılarına çözüm getireceğiz. 

Köy hizmet birliği: Her Köyde Tarafsız Ve Dürüst bir temsilci seçilerek bulunduğu köyün ihtiyaçlarını belirleyip belediyemize bildirecek ve belirli aralıklarla bu temsilcilerle toplantı yapılacak. Bu çalışmamızla köy hizmet birliğini oluşturmuş olacağız. 

Evlilik yardımı: Evlilik çağında olupta evlenmeye maddi imkânı olmayan gençlerimiz tespit edip onlara evlilik yardımı yaparak fitnenin ve haramın önüne geçeceğiz. 

Fakirlerin evlerinin onarımı: Fakir, yaşlı ve dul insanların evlerinde bulunan eksiklikler tespit edilip onarımı yapılarak sıkıntıları giderilecek.

Kreşler: Ailelerimizin sorumluluk yükünü hafifletip çocuklarını rahatlıkla bırakabilecekleri kendi İslami kültürümüzün çocuklarımıza öğretileceği ve güzel ahlak derslerinin verileceği kreşler açacağız. 

Düğün salonu: ilçemizde mevcut düğün salonları halkımızın talep ve ihtiyaçlarına cevap veremediğinden, halkımızın rahatça ulaşabileceği, yeterli donanıma sahip ve düğün salonunun bulunmadığı bir semtte düğün salonu inşa edeceğiz inşallah. 

Yüzme havuzları: İlçemizde Fırat nehrinde yılda en az 2-3 ölümlü vaka yaşanmakta. Bunun sebebi ise gençlerin serinleyebilecekleri havuz olmadığındandır. Biz belediye olarak yüzme havuzları oluşturup halkımızın hizmetine sunacağız. Böylece gençlerimiz serinlemek için Fırat nehrine girmek zorunda kalmayacak. (Ömer Elmaoğlu - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir