• DOLAR 32.379
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.646
  • ...
Gündoğdu: Acılar üzerinden provokasyon yapılmasın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK- Memur Sen Genel Başkanı Gündoğdu Berkin Elvan`ın cenaze töreni sonrasında yaşananları, Ergenekon tahliyelerini, 13. Ağır Ceza Mahkemesinin tutumunu, illegal dinlemeleri ve Memur-Sen tarafından hazırlattırılan “Türkiye Gençlik Profili Araştırması”nı özel bir televizyon kanalına değerlendirdi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu: Berkin Elvan’ın yaşamını yetirmesinden sonra yapılan gösteriler ile ilgili değerlendirmede bulunarak, acılar üzerinde acılar üzerinde provokasyonlara dikkat çekerek, Türkiye’nin dünyaya rezil olmasını isteyenlerin olduğuna işaret etti. 

Bütün çocukların masum olduğunu ifade eden Memur Ses Genel Başkanı Gündoğdu, “Ölen her can bizim canımız. Ben Berkin’e Allah’tan rahmet, ailesine sabır diliyorum. Ancak acılar üzerinden provokasyon yapılmasın. Türkiye’nin dünyaya karşı rezil olmasını isteyenler var." dedi 

“Bütün çocuklar masumdur”
15 yaşında hayatını kaybeden Berkin Elvan`ın cenaze töreni sonrasında yaşananları canlı yayında değerlendiren Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Elbette bütün çocuklar masumdur. Öldürülen, ölen her can bizim canımız. Ben Berkin’e Allah’tan rahmet, ailesine sabır diliyorum. Kasım ayında Küçükçekmece’de bir otobüs durduruluyor. İçine molotof kokteyl atılıyor. Otobüsde ‘Serap’ adlı bir kızımız yakılarak öldürülüyor. Berkin Elvan’ın cenazesine bugün gazetelerinde, televizyonlarında, sosyal medyada ilgi gösterenlerin yüzde 90’nı o an ilgisiz. Serap bizim genç kızımız değil miydi? Şiddete uğrayan bir anneyi korumak için öldürülen polis bizim gencimiz değil mi?” diye sordu. 

“Kendi çocuklarını sahaya sürüyorlar mı?”
“Ben her iki gencinde bu ülkenin genci olduğu gerçeğinden hareketle konuşuyorum” diyen Gündoğdu, “Duyarlı olalım istiyorum. Orantısız güce de hep beraber karşı çıkalım. Ancak acılar üzerinden provokasyon yapılmasın. Türkiye’nin dünyaya karşı rezil olmasını isteyenler var. Onlara fırsat vermeyelim. 30 Mart seçimi öncesinde fırsat kollayanlara meydan vermeyelim diyorum. Berkin’in bu ölümü hak etmediğini, polisin yanlış yaptığını ortaya koyarak gerçekten bu acıyı paylaşmak için orada olanlara bir sözümüz yok. Türkiye’deki ölümleri ideolojik, mezhepsel ya da sandığa endeksli tanımlayarak burayı kaşıyarak yola çıkmak gençleri korumak değil, daha çok gencimizi tehlikeye atmaktır. Bizim tepkimiz gençleri tehlikeli bir oyuna sürükleyenlere. Merak ediyorum. Bugün gençler sokağa dökülsün diye gençleri sokağa teşvik eden bazı yöneticiler var. Bunlar kendi çocuklarını sokağa teşvik ediyorlar mı? Yüzde 100 eminim ki, kendi çocuklarını teşvik etmiyorlardır” dedi. 

“Beraattan çok cezaya yakınlar”
Anayasa Mahkemesinin Başbuğ kararı ve tutukluluk süresini 5 yıla indiren düzenleme sonrası gelen tahliyeleri ve 13. Ağır Ceza Mahkemesinin tutumunu da değerlendiren Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Gerekçeli kararlar bir an önce yazılmalı, gereksiz tartışmalar son bulmalıdır. Tahliyeler milletimizi endişelendirmemeli; çünkü tahliye edilenler beraattan çok cezaya yakınlar. Türkiye Hukuk Devletidir. Unutulmamalıdır ki13. Ağır Ceza Mahkemesi 7 ayı aşkın bir süredir gerekçeli kararı yazmamıştır. 7 aydır gerekçeli kararı yazamayan mahkeme, Meclis’in yasama yetkisiyle özel yetkili mahkemeleri sona erdirmesi ve Resmi Gazete’de yayınlanmasıyla bitmiştir, mülgadır. 7 ayda gerekçeli kararı yazamıyor Anayasa Mahkemesi’ne müracaattan bahsediyor. Bu olay dahil son süreçte yaşadığımız tüm olayların ortak bir senaryonun parçaları olduğunu düşünüyorum. Elbette, şimdi hukukun üstünlüğünü istiyoruz, yargıçlardan Türk milleti adına karar vermesini bekliyoruz. Referandumda yüzde 58 evetle devletin milletinden, milletin devletine dönmüş yeni bir Türkiye imajı ve yapısı oluşturmak istiyoruz. Basın bildirisi dağıtan savcılar görmek istemiyoruz. Biz adaletin, yargı bağımsızlığının, tarafsızlığının 76 milyonun olmazsa olmazı olması gerektiğine inanıyoruz” şeklinde konuştu. 

“İllegal dinlemelere sert tepki”
Canlı yayında hukuksuz dinlemelere sert tepki gösteren Başkan Gündoğdu, “Selam Terör Örgütü” bahanesi ile dinlenen binlerce kişi içerisinde kendisinin de olduğunu hatırlatarak, “Yedi bin kişiyi dinlemek nasıl izah edilir. Ne demek Selam Terör Örgütü? Ahmet Gündoğdu da, Memur-Sen de illegal tüm yapılanmalarla mücadele ederek bugünlere gelmiştir. Bu dinlemelerin paralel irtibatını biliyoruz. Eğer onlar hukuksuzca bizleri dinleyeceğine Allah’ıdinleseydi, bu medeniyetin anne, babanın odasına bile izinsiz girmeye müsaade etmediği gerçeğini bilirlerdi. Yani merhum Menderes’i ezanı Rap’çaya döndürdüğü için hedef alanlar devrede. Türk-Kürt kardeşliği için çırpınan, ülkenin dünyaya açılması için mücadele veren Özal’ı da aynı şekilde hedef aldılar. “Namlusu millete dönmüş tanklara selam durmam” diyen Yazıcıoğlu ile İslam birliği, ümmetin uyanışı, maddi, manevi değerlere önem veren Erbakan’ın da hedef alınması farklı değil. Adnan Menderes, Turgut Özal, Necmettin Erbakan, Muhsin Yazıcıoğlu`nu hedef alan yapılar bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ı hedef alıyor. Küresel operasyona içeriden destek verenler İsrail’in ekmeğine yağ sürüyor” dedi. 

Memur-Sen’in her türlü vesayete karşı durduğunun altını çizen Gündoğdu, ‘Çözüm Sürecine’ yönelikte şunları söyledi: “Çözüm sürecinde neredeyse bütün Türkiye’yi dolaştık, baktık ki bütün ötekiler beriki olmak istiyor. Kim bu ötekiler? Başörtülüler, ‘biz cumhurbaşkanı eşi olabildik, birey olamadık’ diyor. Kürtler, ‘cumhurbaşkanı olabildik, Kürt olamadık’, Aleviler ise diyor ki, ‘biz Aleviliğimizi yıllarca saklamak zorunda kaldık.’ Romanlar da diyor ki, ‘biz adam yerine koyulmadık.’ Çözüm süreci ve sonrasında açıklanan demokratikleşme paketi bu ötekilerin beriki olmasını sağlayan, 30 yıllık kanın durması için de yakalanan tarihi bir fırsattır. Şimdi çözüm sürecinden kimler neden rahatsız olur, bu soruyu sormak lazım.” (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir