• DOLAR 32.372
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.233
  • ...
`Kürdüm deyip Kürtlere hizmet etmeyen yalan konuşuyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Hür Dava Partisi Silvan İlçe Başkanı Sıtkı Batı, Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Ortaç, seçim çalışmaları kapsamında Taşpınar (Tağık), Arı (Herşen), Gürpınar (Kanispi), Babakaya (Şevlera), Bayrambaşı (Sédeqnı) ve Onbaşılar (Baquzé) köylerini ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Bayrambaşı beldesinde vatandaşlara hitap eden Silvan Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Ortaç, HÜDA PAR`ın programı ve hedefleri hakkında bilgiler verdi.

"Kürdüm deyip Kürtlere hizmet etmeyen yalan konuşuyor"
HÜDA PAR’ın 3 esas üzerine kurulduğunu söyleyen Ortaç, bunların inanç, kimlik ve hizmet olduğunu ifade ederek, "Biz dünyayı bir ahiretin tarlası olarak görüp hem dünyamıza hem de ahiretimize çalışmalıyız.

Biz Kürdüz kimliğimizin Kürd olması hasebiyle kimliğimize de sahip çıkmalıyız Kürdüm deyip Kürtlere hizmet etmeyen yalan konuşuyor, Müslümanım deyip dinine sahip çıkmayan oda yalan konuşuyor." dedi.

Bu topraklarda yaşayanların yüzde 90`nın Müslüman olduğunu ve dolayısıyla kardeş olduklarını belirten Ortaç, "Bazıları bizleri dinimizden uzaklaştırmaya çalışırken bir kısım ise mazlum Kürt halkının arasına fitne koymak için var güçleri ile çalışıyor. Bu iki kısım da asla Kürtlerin dostu olamazlar." ifadelerini kullandı.

Onbaşılar köyünde de köylüyle sohbet eden Ortaç, Bizim bu halk’a sözümüz asla yalan konuşmayacağız, israf etmeyeceğiz ve gelen bütün imkânları halka hizmette kullanacağız." dedi.  (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir