• DOLAR 32.379
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2325.65
  • ...
İtalya'nın Trieste kentinde çocukların Kur'an'ı öğrenme sevinci
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ROMA-Trieste kentinde bulunan Said-i Nursi Vakfı mescidinde düzenlenen etkinlikte Kuran’ı Kerim’e geçen çocuklar adeta bayram havası yaşadılar.


Bu etkinliğin Trieste'de ilk olması özelliğiyle de dikkat çekti.Kur'an-ı Kerime geçen öğrencilerin aileleri ve akrabalarının yanı sıra camiinin müdavimleride etkinlikte hazır bulundular.

 

Program Pakistanlı bir gencin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.Daha sonra Kur'an-ı Kerime geçen çocukların isimleri okundu.

 

Said-i Nursi Vakfında düzenlenen etkinlikte, Kuran’ı Kerim’den kısa
bölümler okuyan Ammar Aydemir, Malik Güda, Hamza Kaylıalp adlı çocuklar, hocalarından tam not almayı başardılar.

 

Kur'an-ı Kerime geçen çocuklardan Ammar Aydemir'in babası Veysel Aydemir, ''Çocuğum sabah okula akşam eve geliyordu.Her hafta içi okuldan okula koşuyordu.Okul derslerinin yanısıra çocuğuma İslami bilgiler de vermek istedim.İlk olarak ona Yüce kitabımız olan Kur'an-ı öğrenmesini istedim.Buradaki çocuklar, ilk kez Kur’an a geçen çocuklar. Dolayısyla bayram havasında
geçmesini istedik.Onların da bu bayram havasını hissetmlerini ve sevinçlerimizi görerek beraber paylaşmak istedik'' ifadelerini
kullandı.

 

Diğer çocuklardan Malik’in babası Kenan Kaylıalp ve Hamza'nın babası  Ahmet Güda, çocuklarına Kur'an-ı Kerim dersini veren hocalarına teşekkür ederek,Said-i Nursi Vakfının bu şekilde çalışmalarının devamını dilediklerini söyledi.

 

Program sonunda günün anlam ve önemini anlatmak üzere Molla Maruf Tanrıkulu  yaptığı konuşmada,  Avrupa'da yaşayan gençlerin ve çocukların İslami eğitimlerini mutlaka almalarını ve bu konuda öncelikle anne ve babaların da bu desteği vermeleri gerektiğini vurguladı.

 

Tanrıkulu konuşmasında,''Bu zulüm diyarında kendini günahlardan ve haramlardan  muhafaza eden çocuklarımız ve  gençlerimize ne mutlu. Ve gördüğünüz gibi bugün bu çocuklarımız Kur'an-ı Kerim'e geçti.  Temennimiz odur ki,  Allah (cc) onları ve bütün müslümanları Kur'an ışığından ayırmasın.'' şeklinde konuştu.

 

Program İsm-i Azam duasının ardından, gelen misafirlere ikramlar sunulmayla son buldu.  (Yunus Can/Mahsum Aydemir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir