• DOLAR 32.536
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2493.286
  • ...
SON DAKİKA
Başbakan`dan gündeme dair açıklamalar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kanal 24 televizyonunda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan`ın açıklamalarından satırbaşları:

-Adalet Bakanı ile görüşmemi servis edeni bulmamız lazım

-Bu yaşananları daha önce bugün yaşananları düşünmem imkansızdı. Dostça bir araya oturup yemek yediğimiz insanlardı.

EVLERE BROŞÜR DAĞITMAYA BAŞLADILAR

-Bugün 80 bin broşür bastırıp evlerin altından dağıtmışlar. Bunlar yakalandı. Aynı zamanda Siirt`te hazırladıkları broşürleri dağıtmaya kalkıştılar. Bunun seçime kadar devam edeceği ortada.

-Paralel yapının başındaki Pensilvanya`daki zat ben bugüne kadar oy kullanmadım oy kullanmayacağım diyor. 10 sene onlarla birlikte idik. Biz yine aynı partiyiz. Ya o zaman doğru yaptı. Ya şimdi doğru yapıyor. Bunun ortaya konması lazım.

DÜNYANIN HER YERİNDE ONLARIN OKULLARINA REFERE OLDUK

-Ben Hüseyin Bey bakan iken dersane sistemine karşı olduğumu söyledim. Bununla ilgili çalışmalara başlamasını söyledi. Ben arazide on yıllarımı verdim. Anadolu`da insanımız bundan bizi ne zaman kurtaracaksınız diyor. Biz İlkokuldan ünversiteye kadar okutuyoruz. Onlar arada öğrencileri alıyorlar ondan sonra da bütün işi dersaneler yapıyormuş gibi gösteriyorlar, okulları siliyorlar.

-Mardin`de bir hanfendi geldi, okul hayatı boyunca hiç dersaneye gitmemiş buna rağmen yine de istediği okullara gidebildiğini söyledi. Biz dersaneler olayını reforme edelim, kaldıralım dedik. Önce biz okullara dönüştürelim, onlar bize eğitim imkanı versin, biz de destek olalım demiştik. Bu Danıştay`dan döndü. -Devlette çalışanların dersanelerle ne alakası var. Bizi dünyanın değişik ülkelerindeki okullarına davet ettiler gittik, o ülkelerde bu okullara refere olduk.

BU OLAYIN 30-35 YILLIK BİR SÜRECİ VAR

-Dinlemelerle ilgili 30-35 yıllık hazırlığı olduğu görülüyor. Devletin belli kurumlarına sızmayı başardılar. Bu niyet samimi değildi. Devleti nasıl ele geçireceğiz düşüncesi vardı. Ben son gelişmeleri iyiki oldu diye düşünüyorum. Hayırlara vesile oldu. Ben devleti bu virüslerden temizleyeceğim. Önümüze bilgiler akmaya başladı. Havuz zenginleşiyor. Burada ulusal güvenliğe bir tehdit var. Biz bu tehdidi görmemezlikten gelemeyiz. Bizim attığımız adım bu tehdide karşı koymaktı. 

BUNLARIN ÜÇ ÖNEMLİ HASLETİ VAR
-Benim Enerji Bakanımla yaptığım görüşmeyi dinlemek bir casusluktur. Bu basit bir ajanlık olayı değil.

-Biz iyi niyetimizin kurbanı olduk. Biz devlet kurumları için hiç kimse için böyle birşey düşünemeyiz. Bu kavun değil, insan, memur alıyorsun bunun araştırma incelemesi yapılır öyle alınır. Ama bunlar istihbarata sızmışlar. Ben MİT`e emniyetin teşkilatına güvenemezsem nereye güveneceğim. Bunları biz kurmadık elimizde bulduk. Denetleme görevini yapanlar da onlardır.

-Bunlar bir defa 3 tane önemli hasleti var, takiye var, yalan var, iftira var, üçünün neticesi fitne var, fesat var, bunlar şiayı geçmiş vaziyette. Yalan hakeza, senin çok iyi tanıdığın arkadaşların bana bu yalanları söylediler. Biz onlara yalan söyleyecek insanlar değil diye düşündük, ama şimdi ağızıyla kuş tutsalar bitti.

YETERKİ O KİŞİLER DEVLETE GÜVENSİN
-Bazı iş adamaları bunlarla özel ilişkilere girerse, ben bu işi nasıl çözceğim. Bana güvenmiyor da hala onlara güveniyorsa bizim yapacağımız birşey yok.

-Namuslular, namussuzlar kadar cesur olmazsa bu iş çözülmez. İstediği kadar tehdit olsun insanlar devletine güvenmek zorundadır. Gerekirse koruma altına alırız. Bize açıkça durumlarını anlatanlar olursa biz gerekeni yaparız.

-Hiçbirşeyle ilgisi alakası olmayan insanlar 25 Aralık`ta masaya oturtulmak istendi. O işi yürüten savcının da ne olduğu ortaya çıktı. 13. Ağır Ceza`nın Meclis`i tanımaması da bunun örneğidir. HSYK bundan önce devreye girmesi gerekirdi ama girmemişti. Bu tür yerlerde olanlar bir makamın kendilerini hesaba çekeceğini düşünmezse bu ülkede düzen kurulmaz. Birisi kalkıp yasama organını tanımıyorum diyorsa bunun hesabını vermesi gerekir. Sen yasal olarak kaldırıldığın halde ben tanımam diyorsun sen kimsin.

-Benim ağzımdan bugüne kadar İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ile ilgili birşey duydunuz mu. Ama bunu artık demek durumundayım. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında dosyalarla yargı karşısında.

-Aynı olay Edirne`de vardı. Aynı olay Aydın`da var. Benzer şeyler benim belediye başkanlarım için de söz konusu.
-Bugünlerde montaj dublaj artık moda oldu. teknoloji hayli ileri gitmiş, buna rağmen bu montajları grup salonunda alıp dinletiyorsun, bu edep adapla ilgili. Biz bunun değerlendirmesini yapmadık. Ama gerekirse atılması gereken adımları atarız.

ULUSLARARASI RAPORLAR ÖYLE DEMİYOR

-Biz yola çıktığımızda 3Y başlığımız vardı. Yolsuzluk, Yoksulluk, yasaklar, biz bunlarla mücadele etmeseydik bu noktalara gelmezdik. Göreve geldiğimizde Türkiye`nin milli geliri 230 milyor dolardı, şimdi Türkiye`nin geliri 800 milyar doların üstünde. Faizler ve Gayri Safi Hasıla, enflasyon rakamları ortada.

-İngiltere merkezli uluslararası şeffaflık örgötü var. 2002 yılında Türkiye yolsuzlukta 65. sıradaydık. 2013`te 177 ülke arasında yapmışlar türkiye 53. sıraya gelmişiz. 17 bin kilometre bölünmüş yol yapıyoruz. 26 havalimanını 52 havalimanına çıkarmışız. 76 üniversite vardı, 99 üniversite ilave etmişiz. 3. Havaalanında devletin cebinden para çıkmıyor, 20 yıl işletip devlete bırakacaklar. 3. köprü aynı durumda. şehir hastaneleri yine para vermiyoruz. Onlar inşa edecekler biz kiralayacağız. Bunları muhalefet hayatında görmedi. Biz ilaç almaya gittiğmiizde o ilacı hastaneden dahi alamıyorduk.

-Anadan doğma kör iki kafadar aynı tabaktan sarma yiyorlar. Birisi sarmaları çift çift yeme diyor. Diğeri soruyor çift çift yediğimi nerden gördün deyince cevap verdi: Ben öyle yapıyorum

-Bu olayların Türkiye`nin ekonomisini etkilemesi artık mümkün değil. Ekonominin zemini sağlam çok sert. Avrupa Birliği`nde toparlanma var, bu toparlanma ile birlikte AB`ye olan ihracatımız artacaktır. Türkiye`de istikrar ve güven var. Kendi içinde birbirine düşen bir hükemet olsaydı şimdiden tıpkı bizden önceki hükümetler gibi dağılırdı. Biz hala büyük hedeflere oynuyoruz. Ulaşımda sağlıkta olan yatırımlarla.

Haber7

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir