• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
BÜ'de 'İstiklal Marşı ve Mehmet Akif' konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Üniversitesi’nde ‘İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif’ konulu konferans düzenlendi.

 

Batı Raman Kampüsünde verilen konferansa Üniversite Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Tahsin Kılıçoğlu,  Prof. Dr. Sedat Cereci ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Yoğun katılımın gerçekleştiği konferansta ilk olarak  Ahmet İlyas bir konuşma yaptı. İlyas konuşmasında Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitler sundu.

 

İlyas konuşmasında, “İstiklal Marşı’nı anlamak için onun hangi şartlarda yazıldığını bilmemiz ve bu şartlar içinde değerlendirmemiz gerekir. Anadolu’nun iç isyanlarla karşı karşıya olduğu bir dönemde, camilerde yaptığı konuşmalarla, milli ve manevi değerlerin tehlikede olduğunu belirten Mehmet Akif, Müslümanları birlik, beraberliğe ve düşmana karşı vatanı savunmaya çağırmıştır. İstiklal Marşına  ödül konulduğu için yazmayı önce reddetmiş ancak, sonra yapılan yarışmayı kazanması halinde kendisine ödül verilmeyeceği garanti edilince marşı yazmayı kabul etmiştir.  Mehmet Akif yazdığı satırlarla adeta savaşan askerlerin yüreklerindeki heyecanı, inançlarındaki  samimimiyetini, bileklerindeki kuvveti ve gururlarını dile getirmiştir.” ifadelerine yer verdi.


Daha sonra söz alan Yrd. Doç. Dr. M. Emin Ertan Mehmet Akif Ersoy’un hayatının bir destan kadar güzel ve bir şiir kadar çarpıcı olduğuna dikkat çekti.  (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir