• DOLAR 32.345
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2307.127
  • ...
Dobelanlı kebap büyük ilgi görüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yağmurlarının ardından dağlık arazide yetişen bir tür mantar olan Dobelan, fiyatının yüksek olmasına rağmen halk tarafından ilgi görüyor. Halkın ilgisini göz önünde bulunduran işletmecilerin dobelan karıştırarak yaptıkları kebap da aynen söz konusu bitki gibi vatandaşların ilgisini çekiyor.

 

Doğu-Güneydoğu ve iç Anadolu bölgesinde yetişen ve özellikle ilkbahar aylarında bol yağmurun yağdığı dönemde dağlık arazide yetişen bir mantar türü olan dobelan (keme) mantarından yapılan kebap yemeği Kızıltepelilerin büyük ilgisini görmeye devam ediyor.

 

Farklı bir tadı ve protein deposu olan  Dobelan mantarı Kızıltepe Öğretmen evi Restaurant’ın da "Dobelan kebabı" olarak  müşteriye sunuluyor.

 

Oldukça nadir bulunan bir tür olan dobelan, özellikle Güneydoğu ve İç Anadolu yöresinde daha yaygın olarak yetişen mantar, vatandaşlardan büyük ilgi görmeye devam ediyor. Mevsimin ilk Dobelan mantarının Kilosu 50 TL den müşteri bulmakta.

 

Son yıllarda dobelan kebabı yaparak müşterilerine farklı yemek çeşidi sunan Kızıltepe Öğretmen Evi Restauran İşletmecisi ve Yemek ustası Hikmet Ölçer, müşterilerin yoğun taleplerine yetişemediklerini söyledi. 

 

Ölçer, üç yıl önce kendi başlattıkları Dobelanlı Kebap’ın her yıl müşterilerinin katlandığını ve bazı müşterilerin Dobelanlı Kebap yemek için özel olarak kendilerine geldiğini belirterek, şunları söyledi:
“Özellikle kayalık ve engebeli alanlarda yetişebilen, ancak az yetişen patates benzeri bir tür bitki olan dobelan mantarı, zengin besin değeri, az yetişmesi ve ömrünün kısa olması nedeniyle fiyatı da çok yüksek.”(Mehmet Aslan-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir