• DOLAR 32.661
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2503.426
  • ...
Bebeğini ölüme terk eden öğretmen hakim karşısına çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KOCAELİ- Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, geçen yıl Ekim ayında 2 aylık bebeğini evde yalnız bırakıp Hatay'daki ailesinin yanına giderek bebeğinin ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan 35 yaşındaki  Öğretmen Seçil Müge Doğanay'ın ilk duruşması Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Tutuklu yargılanan Seçil Müge Doğanay savunmasında bebeği arkadaşına emanet ettiğini ve bebeği kendisinin öldürmediğini savundu.

 

Bebeği arkadaşı arkadışına emanet ettiğini ve öleceğinin aklına gelmediğini söyleyen Doğanay daha sonra savunmasında,"Doğumdan sonra, beyninde tümör oluştuğunu öğrendiğim annemin yanına gitmeye karar verdim. Bebeği de yakın arkadaşım olan Metin Şancı'ya emanet ettim. Herhangi bir sorunda beni aramasını söyledim. Ailemin yanında kaldığım süre içersinde beni aramayınca ben de herhangi bir sorun olmadığını düşündüm." Dedi.

 

Sanık avukatı suç kastı olmadığı için ve bebeği öldürdüğüne dair delil de bulunmadığını söyleyerek sanık Seçil Müge D. tahliyesini talep etti. Bunun üzerine Seçil Doğanay da 'Tahliyemi istiyorum' dedi. Mahkeme heyeti Sanık avukatı ve Seçil Müge Doğanay’ın tahliye talebini reddetti.

 

Duruşma  24 Nisan 2014 tarihine ertelendi.(Medeni Topaloğlu-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir