• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mehmet Akif Ersoy Şanlıurfa`da anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA – Şanlıurfa, İstiklal Marşının kabulünün yıldönümü dolayısıyla Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenlendi.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Konferans salonunda düzenlenen programa Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık, Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Metin İzci ve çok sayıda izleyici katıldı. TOBB Fen öğrencileri tarafından düzenlemen programda Mehmet Akif Ersoy’un slayt gösterisi, Mehmet Akif Ersoy şiirleri ve tiyatro gösterileri yapıldı. 

Program sonunda yarışmada dereceye giren öğrencilere hediyelerini veren Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Mehmet Akif’in dizelerinin 90 yıldan bu yana ağızdan ağza dolaştığını söyledi. 

Akif’in her zaman hatırlandığını ifade eden Vali Küçük, “Ne büyük bir ruhmuş kendisine şükranlarımı arz ediyorum. Başka bir kişi yok böyle bu ülkede sözleri bu şekilde her gün yüzlerce kez büyük bir ruh. Tarihte bugün zor bir duruma düştüğü andı ona ümit vermesi lazımdı ona teselli vermesi lazımdı yeniden yüreklendirmesi lazımdı o olayı hatırladı korkmayla başladı hiçbir zaman korkmayacağız.” dedi. 

Programın ardından şiir yarışmasında dereceye girenlere Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük tarafından hediyeleri verildi. Program çekilen hatıra fotoğraflarıyla son buldu. (Sedat Kuşulay/Emin Polat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir