• DOLAR 32.593
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2415.25
  • ...
SON DAKİKA
Mehmet Akif Ersoy Batman`da anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Ticaret Meslek, Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi, "İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy`u Anma Günü" nedeniyle Yeni Kültür Merkezi Konferans Salonunda saat 10.00’da bir program düzenledi.

"İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy`u Anma Günü" nedeniyle düzenlenen programa Vali Yardımcısı Zafer Çoşkun, Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Tahsin Kılıçoğlu, Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, okul ve resmi kurum müdürleri öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından İstiklal marşının kabulü ile ilgili belgesel gösterimi yapıldı. Belgesel gösteriminin ardından bir öğrenci İstiklal Marşını şiirsel olarak okudu. Program kısa skeç gösterisinin ardından öğrencilerin oratoryo sunumuyla devam etti. Oratoryo sunumunun ardından 12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy`u Anma Günü nedeniyle düzenlenen resim şiir ve kompozisyon dallarında ilk üçe giren öğrencilere ödülleri verildi.

Şiir resim ve kompozisyon dalında birinci gelen öğrencilere ödüllerini Vali Yardımcısı Zafer Çoşkun, yarışmada ikinci gelen öğrencilere ödüllerini Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emre Ejder, üçüncü gelen öğrencilere ödüllerini Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Tahsin Kılıçoğlu verdi.

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy`u Anma programı verilen ödüllerin ardından sona erdi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir