• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
`Bayanlara saldırı insanlığımızla ve inancımızla asla kabul edilemez`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Aile-Der, Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Mazlum Der, Özgür Der, Bey Der, Anadolu Gençlik Derneği, Memur-Sen’inde aralarında bulunduğu 17 STK’dan oluşan Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu, basın açıklaması yaparak Van’da tesettürlü bayanlara yapılan saldırı, siyasi parti saldırıları, Gezi olayları sonrası hayatını kaybeden Berkin Elvan ve tutukluluk süresi gibi konulara değindi. 

Memur-Sen Batman Şşube binasında saat 12.30’da yapılan basın açıklamasını Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Dönem Sözcüsü Zahir Seven, okudu. 

“Van’daki saldırı asla kabul edilemez”
Yerel seçim sürecinde ülkenin faklı yerlerinde meydana gelen şiddet olaylarının ciddi ölçüde kaygılandırdığını belirten Seven, “Demokrasilerde temel hak ve özgürlüklerden olan düşünce ve inanç özgürlüğüne yönelik saldırıların kabul edilmez olduğunun bilinmesi gerekir. Bu çerçevede; Van’da başörtülü kadınlara hem de 8 Mart Kadınlar Gününe yakın bir zamanda insanlığımızla ve inancımızla bağdaşmayan çirkin ve menfur saldırının asla kabul edilemez bir saldırıdır.” dedi. 

“Şiddet bir hak arama yöntemi olamaz”
Batman’da bir partinin seçim otobüsüne yapılan taşlı saldırı ile Manisa’da bir partinin seçim konvoyuna yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu ifade eden Seven, “Düşünce ve inanç Özgürlüğü Platformu olarak şiddetle kınıyor, şiddetin bir hak arama yöntemi olmadığını belirterek, bu yola tevessül eden herkesin apaçık bir yanılgı içerisinde olduğunu ve bu tür olayların bir daha yaşanmaması için herkesi sağduyuya davet ediyoruz. Yukarıda belirtilen üzücü olaylar seçim öncesi doğal olaylar değil, bilakis fikirleri ifade etmekten aciz olmanın doğal göstergesidir. Topluma yönelik seçim çalışmalarının yasal olan her parti için doğal bir hak olduğunun benimsenmesi gerekir. Ülkemizin farklı illerinde farklı partilere yapılan saldırıların da artık son bulmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı. 

"Hiçbir ideoloji için bir tek insanın bile hayatı feda edilemez”
Gezi olayları sırasında yaşanan olayda yaralanan ve sonrası hayatını kaybeden Berkin Elvan’a da değinen Seven, “Geçtiğimiz aylarda yaşanan olaylarda yaralanan ve önceki gün hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ailesinin acısını paylaşıyor ve sebep her ne olursa olsun hiçbir ideoloji için bir tek insanımızın bile hayatının feda edilememesi gerektiğini hatırlatıyoruz.” diye konuştu. 

“5 yıl gibi bir sürede davanın sonuçlandırılmaması utanç vericidir”
Tutukluluk süresini de değinen Seven, açıklamanın devamında şunları kaydetti: “Yine son günlerde tutukluluk süresi ile ilgili yasal düzenlemenin ardından yapılan tahliyelerle bir daha ortaya çıktı ki indirilmiş haliyle bile 5 yıl gibi uzun bir tutukluluk süresinden daha utanç verici ve daha rahatsız edici olan durum, bu kadar sürede bir davanın sonuçlandırılmamasıdır. Bu da bize gösteriyor ki yargı sisteminde ciddi bir reforma ve adil bir yargı sistemine acil ihtiyaç vardır. Her partinin ve her kitlenin kendine yakışır tavırlar sergileyerek, halkın huzur ve refahını ön planda tutan çalışmalarıyla bir vizyon sergilemesini, bu vizyonun seçim öncesi ve sonrasına yansıtılmasını bekliyoruz.”(M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir