• DOLAR 32.476
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2478.596
  • ...
`Kadına saldırı çirkefliktir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Geçtiğimiz günlerde Van’da HÜDA-PAR mitinginden dönen bir grup tesettürlü bayana BDP-PKK’li çetelerden 15-20 kişilik bir grup saldırmış ve yapılan saldırı toplumun her tarafından büyük tepki görmüştü. Yaşanan bu olay üzerine sivil toplum kuruluşlarından ardı ardına yapılan kınama ve tel’inler gelmeye devam ediyor.

Son olarak Diyarbakır’da faaliyet yürüten Yusufi Der konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Dernek adına konuşan Hüsamettin Bünül, kadınlara saldırının kabul edilemez olduğunu ifade ederek, “Bir gün önce sözde kadınlar günü kutlayacaksın, ertesi gün tesettürlü kadınlara saldıracaksın. Bu nasıl bir çelişkidir. Bu nasıl bir çirkefliktir” dedi.

 “Bu ne yaman bir çelişkidir”

Müslüman Kürtlerin genel özelliklerinden bahseden Bünül, bırakın yoldan geçen kadına saldırmayı, kavga da dahi, kadınlara kötü söz söylemenin, hakaret etmenin Müslüman Kürtlerin örfünde bulunmayan bir hareket olduğunu belirtti.
 PKK/BDP zihniyetinin eylem ve söylemlerinin çeliştiğine dikkat çeken Bünül, “Hem Kürt hakları, kadın hakları, ifade özgürlüğü gibi söylemlerle meydanlara ineceksin. Ardından bu söylemleri çöpe atarcasına Kürt kadınına saldıracak, özgür iradesine zorbalıkla müdahale edip, tahakküm altına alamaya çalışacaksın. Bu ne yaman bir çelişkidir.” dedi.
 Yapılan saldırıların Kürt halkının inanç ve örfüne zıt olduğunu belirten Bünül, “Bu alçakça saldırıların karşılığı Kürdistan topraklarında yoktur. Buradan tüm anne ve bacılarımıza şunu söylemek istiyorum: Kadınlara hak ettiği değerin, kadın haklarının, izzetin ve şerefin İslam’da olduğunu sizler de biliyorsunuz. Bu olaylar vesilesiyle bir kez daha idrak etmiş olmanız gerekmektedir.” şeklinde oldu.

“Allah sabredenlerle beraberdir”

Saldırıyı yapanlara da seslenen Bünül, “Biz Müslüman Kürtlerin saldırılara karşı gösterdiği sağduyulu ve sabırlı tavır, sizlere cesaret vermesin. Bizim bu tavrımızdan nemalanmaya ve bu tavrımızı suiistimal etmeye çalışmayın. Zira bizim bu tavrımız halkımızın selameti içindir. Bizler hiçbir şekilde bizim canımıza dahi mal olsa bu halkın selameti için ne gerekiyorsa onu yapmaktan vaz geçmeyeceğiz. Bu halk bir gün gelecek sizin o kirli emellerinizi ve çirkin yüzünüzü görecektir. Siz asıl cevabınızı o zaman göreceksiniz. Bu bağlamda mazlum, mustazaf olan halkımızı yapılan bu çirkin saldırılar karşısında bir kez daha sağduyulu davranmaya davet ediyoruz. Unutmayalım ki Allah sabredenlerle beraberdir.” İfadelerini kullandı.

(Yunus Emre-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir