• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman`da anket oyunu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman’da kim oldukları belli olmayan kişiler esnafı dolaşarak anket çalışması yaptıklarını söyleyip bilgi topluyor. Hangi kurum adına yapıldığı belli olmayan sözde ankette; tüm partilerin adları yer alırken Batman’da ciddi bir tabanı olan HÜDA PAR ile SP’nin adlarının bulunmaması dikkat çekiyor.

Anket için gittikleri değişik mekânlarda farklı farklı konuştukları kaydedilen kişilerin; kimi esnafa öğrenci olduklarını ve ‘Gençlik Spor Müdürlüğü bizden bu anketi yapmamızı istedi.’ derken kimi esnafa da Diyarbakır’dan geldiklerini söylemeleri dikkat çekti. Bu kişilerin kim oldukları ve ne amaçla bu anketi yaptıkları anlaşılamadı.

“Ankette neden HÜDA PAR yok?”
Yapılan anket çalışmasının bir oyun olduğunu sezdiğini ifade esnaf Murat Başaran, “Anket formunu öğrenci olduğunu söyleyen biri getirdi. Hemen doldurup teslim etmememizi istedi. Biz de inceledikten sonra; Bu anketi kimin için yapıyorsunuz, ankette neden HÜDA PAR yok? diye sorduk. Anketçi de, ‘Gençlik Spor Müdürlüğü yapmamızı istedi’ diye cevap verdi. Biz kendilerini samimi bulmadığımız için anket formunu doldurmadık. Bu şahıslar, birçok esnafa giderek anket yaptılar. Kimi esnaf anketi doldururken çoğu ise bizimle aynı tepkiyi göstererek doldurmadılar.” şeklinde konuştu.
Öte yandan; 15 sorudan oluşan anket formunda hangi kurum adına yapıldığına dair bir kayıt olmaması şüpheleri artırıyor. Seçimlerle ilgili olan ilk 6 soruda sadece AKP, CHP, MHP ve BDP’nin isminin yer alması ve bölgede ciddi bir tabanı olan HÜDA PAR ile SP’nin olmaması dikkat çekiyor.

Ankette ‘Cumhurbaşkanlığı seçiminde kime oy vereceksiniz?’ sorusunda listede 27 ismin içinde Kamer Genç, Hakan Şükür, Doğu Perinçek, Şafak Payev, Osman Pamukoğlu, Emine Ülker Tarhan gibi ilgisiz kişilerin yer alması ise kafaları karıştırıyor. (İLKHA)

 


 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir