• DOLAR 32.596
  • EURO 34.703
  • ALTIN 2521.476
  • ...

BİNGÖL - Güneydoğu ve Doğu Anadolu Projesi Kapsamındaki İllerde Kurulacak Damızlık Sığır İşletmesi Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin Uygulama Esasları Tebliği yayınlandı.


Bingöl İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü hibe ile desteklenecek DAP başvurularının başladığını belirterek şu açıklamalara yer verdi: “2013-2015 yılları arasında; GAP bölgesinde süt sığırcılığı yatırımları ile DAP bölgesi illerinde etçi ve kombine ırklarla kurulacak damızlık sığır işletmesi yatırımlarına belirli oranlarda hibe desteği uygulanacak. Yatırımda alt sınır 50 baş, üst sınır 300 baştır. İşletme kapasitesi 300 baştan büyük olan gerçek ve tüzel kişiler, 300 baş üst sınırına kadar olan kısım için hibe desteğinden yararlandırılacatır. İnşaat Yatırımlarının, Kapasiteye uygun ahır, gübre sıyırıcı, ahır içi padokslar, gübre çukuru, yem deposu, silaj çukuru, süt sağım odası ve soğutma sistem odası olup hibe oranının yüzde 30, Hayvan alımının İlimiz için kombine verimli veya etçi ırklar proje kapsamında olup hibe oranının yüzde 40, Makine Alımının ise (Süt sağım ünitesi veya soğutma tankı) hibe oranının yüzde 40 olduğu bildirildi.


2014-2015 DAP yatırımlarının desteklenmesine ilişkin proje müracaatları için yatırımcılar başvuru formu ve ekinde yer alan belgeler ile yatırımın yapılacağı yerin bulunduğu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne her ayın 1-15’i arasında bizzat başvurmaları gerekmektedir.’’denildi. (Nihat Kanat-İLKHA)