• DOLAR 32.383
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2326.314
  • ...

BİNGÖL - Hayat Boyu Öğrenme Programlarından olan Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projeleri (PLM) kapsamında Bingöl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Proje Birimi tarafından hazırlanan “Ceviz Yetiştiriciliği” adlı proje kapsamında proje ortakları Bingöl Üniversitesi, Bingöl Ziraat Mühendisleri Odası ve Bingöl Ziraat Odası katılımcıları ile bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı yapıldı.

 

Proje Koordinatörü Ziraat Yüksek Mühendisi Cafer Kalan öncülüğünde yurtiçi ortaklardan olan kurumların katılımcıları ile 11-24 Mayıs 2014 tarihlerinde Almanya’da gerçekleşecek olan projenin yurt dışı ayağı için ön hazırlıklar ele alınarak yine bu kapsamda pedagojik, dil ve kültürel hazırlık çalışmaları hakkında değerlendirme yapıldı.


Proje kapsamında yurt dışı ortağı olan LBV Brandenburg Eyaleti Çiftçiler Federasyonu ile Almanya’da modern ceviz yetiştiriciliği, bahçe tesisi, ilimiz iklimine uygun verimli çeşitlerin belirlenmesi ve cevizin sanayi sektöründeki uygulama alanları, Ar-Ge çalışmaları vb. konularda Türkiye’nin rekabet edebilirliğinin arttırılması için yapılması gerekenleri daha iyi tespit etmek ve uygulayabilinmesinin amaçlandığı belirtildi.


AB projeleri kapsamında Almanya'ya gidecek olan heyet, ceviz yetiştiriciliği, bahçe tesisi, iklime uygun verimli çeşitlerin belirlenmesi ve cevizin sanayi sektöründeki uygulama alanlarında eğitim alacak. (Nihat Kanat-İLKHA)