• DOLAR 32.345
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2307.127
  • ...
Tesettürlü bayanlara saldırıya bir tepki de Özgür Der`den
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Özgür Der Batman Şube Başkan Yardımcısı Şefik Sevim ve dernek yönetimi Ramazan Çelikal ile M.Şirin Oruç basın açıklaması yaparak Van’da Hür Dava Partisi’nin düzenlediği mitinden dönen tesettürlü 5 bayana BDP’liler tarafından yapılan saldırıyı kınadı.

“Coğrafyada mahremlere hassasiyet göstermemiz gerekir”
Basın açıklamasını Özgür-Der Batman Şube Başkan Yardımcısı Şefik Sevim, yaptı.
Tesettürlü bayanları linç etmek isteyen BDP’lilerin saldırısını kınayan Sevim, “Batman Özgür Der Şubesi olarak 4-5 Hür Dava Partisi üyesi bayan kardeşimizin görüntülerde yansıdığı kadarıyla BDP seçim lokalinden çıkan bazı gençler tarafından linç edilmek istenmesi olayını kınıyoruz. Özellikle 2 gün önce kadın hakları, kadın günü söylemleriyle modern algılarla toplumun karşısına bir söylem geliştiren çevrelerin aslında bu coğrafya da hangi dinamiklerin, hangi disiplinlerin ve özellikle de örfün, iffetin, kadının, ezanın, caminin ve benzeri bazı mahremler gibi unsurlara, değerlere karşı bir hassasiyet geliştirmenin herşeyden önce bu halkın örfü bir gerçeği olduğunu görmemiz gerekiyor.” dedi.

“Bölgenin hassasiyeti göz ardı edilirse fitne hepimizin kapısını çalar”
Herkesin birbirine tahammül göstermesi gerektiğini söyleyen Sevim, “Bu noktada girdiğimiz seçim atmosferinde her bir çevrenin, kurumun, organizasyonun, yapının ve işleyişinin bu tahammül kültürü çerçevesinde birbirlerimizin yaşam tarzına, siyasi kulvarlarına, siyasi ideallerine ve gerçekliklerine bir tahammül göstermemiz büyük bir inceliktir, siyasi bir basirettir. Bu konuda bölgemizin hassas dengeleri ve dinamikleri göz ardı ettiğimiz oranda bu fitnenin hepimizin kapısını çalacağı gerçeğini göz ardı etmememiz gerektiğini düşünüyoruz. Bu çerçevede bütün kurumların, kuruluşların adilane, hakkaniyet çerçevesinde bir basiretle, hassasiyetle, bir duyarlılıkla bu olayların üzerinde ve birbirimizi tahammül edebilmenin, birbirimizin değerlerini ve gerçeklerini kabullenme oranında bu söylemi geliştirmenin hepimiz için toplumsal bir hassasiyet ve yaklaşım olacağını düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Bu olay iyi okunmalı, ibret ve derslerin çıkarılması gerekiyor”
Müslüman bir kadına yapılan saldırının fitneye sebebiyet verebilecek bir tarz olduğunu vurgulayan Sevim, “Bu konuda Müslüman kamuoyunun Müslüman bir kadına yapılan saldırının tarihimizde, medeniyetimizde, kültürümüzde ve inancımızda sosyolojik tekabülünün fitneye sebebiyet verebilecek bir tarz olduğu gerçeğini kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Biz bu olayı kendi değerlerimize, kendi şiarlarımıza karşı duyduğumuz hassasiyet gereği bir Müslüman bayanın iffeti açısından özellikle de her kesime ait olan Müslüman kadınların duruşu ve toplumda ifade ettiği kimliği açısından biz bu olayın iyi okunması, iyi bir ders ve ibretin çıkarılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu olayı Özgür Der Şubesi olarak kınıyoruz.” diye konuştu.(M.Fatih Akgül-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir