• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Provokatörleri BDP`nin yöneticileri yönlendiriyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar ve beraberindeki heyet, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Mardin İl Teşkilatı’nı ziyaret etti. HÜDA PAR’a yönelik yapılan saldırıların konuşulduğu ziyaret yaklaşık bir saat sürdü. 

MÜSİAD heyetini, HÜDA PAR Mardin İl Başkanı Şehmus Akman, İl Başkan Yardımcı Av. A. Menaf Baysal, Artuklu İlçe Teşkilatı Başkanı İsmail Çevik, HÜDA PAR Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Molla Mahmut Kılınç, Artuklu Belediye Başkan Adayı Av. Yahya Turan ve partililer karşıladı.  

“Provokasyondur diyerek işin içinden sıyrılmazsınız”

Ziyarette konuşan HÜDA PAR Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Molla Mahmut Kılınç, BDP’nin her saldırı sonrasında olayın provokasyon olduğunu söyleyerek işin içinden sıyrılmak istediğini ifade etti.

“Bu da mı provokatör?”

Kılınç sözlerini şöyle sürdürdü: “Kızıltepe’de yaşanan saldırının ardından BDP Kızıltepe İlçe Başkanı bizi ziyaret  etti ve olayın provokasyon olduğunu söyledi. Bizde maden siz öyle diyorsunuz, bizde olayın provokasyon olduğunu söyleyeceğiz dedik. Ama sizin teşkilat başkanlarınız da bunu yapıyor, buna ne diyecekseniz dedik ve Dikmen’de yaşanan olayı anlattık. Bakın, Diken beldesinde, BDP her yeri bayraklarıyla süslemiş, hakkıdır süslesin. Bizim de belde başkanımız bayraklarımızı asacağını söyledi. Bizde BDP bayraklarının uzağında bayraklarımızı asın dedik. Neyse bir akşam belde başkanımız ve 3 kişi, bayraklarımızı astı. Bayraklarımızı astıktan sonra dönecekken BDP Belde Başkanı Bedir Ertaş, arkasına 30 kişiyi de alarak belde başkanımızın önüne keserek onlara saldırmışlar ve hakaret ettiler. Hatta BDP Belde Başkanı Bedir Ertaş ve yanındakiler, ‘PKK burada Hizbullah nerede?’ şeklinde sloganlar atmışlar. Daha sonra belediyenin kepçesini getirerek bayraklarımızı söküp, tüm belde halkının önünde yaktılar. Haber bana gelir gelmez, BDP Belde Başkanı Bedir Ertaş’ı aradım, ama cevap vermedi. İnanın o gece, Kızıltepe İlçe Teşkilatı’na 100’e yakın genç geldi ve dediler ki, ‘Biz gidip beldenin her yerine bayraklarımızı asacağız ve 30 Mart’ta kadar bayraklarının altında nöbet tutacağız’ dediler. Ama biz, belde halkının selameti için buna izin vermedik. Bunu onlara söyleyince susup cevap veremediler. Biz, bir heyet kurulup olayların araştırılmasını istiyoruz. Çünkü bu ses gür çıkarsa onların içinde de müspet düşünen insanlarda ortaya çıkacaklar.”  

“Kadınlara yönelik saldırı asla kabul edilemez”

Van’da HÜDA PAR mitinginden dönen bayanlara yönelik yapılan menfur saldırıya da değinen Kılınç, “BDP’liler bu olayla ilgili de komik bir açıklama yaptı. İşte ‘yoldan geçen bir bayan bayılmış’ dediler. Oysa saldırganların BDP seçim bürosundan çıkıp bayanlara yapılan saldırıya kadar ki görüntüler elimizde var. Her şey açık, nettir. Bakın şuana kadar 200’ün üzerinde saldırı yapıldı bize. Biz her saldırı sonrasında ‘Gençlerin arasında olay olmuş, fazla büyütmeyelim’ dedik. Ama kadına yönelik bir saldırıyı kabul edilemez. BDP biran önce aklını başına almalıdır. Biz bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz, telin ediyoruz. ” ifadeleri kullandı.

Siyasi partilere sağduyu çağrısı

Daha sonra konuşan MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar, tüm siyasi partilere seslendi: “Seçimlere 20 gün kaldı, bu 20 günde tüm siyasi partiler sağduyulu davranmalı gerekir. Biz bu konu ile ilgili BDP’yi ziyaret edeceğiz ve yaptığınız yanlıştır diyeceğiz. 3-5 kişi veya 100 kişi yüzünden biz huzurumuzu bozmayacağız.” diye konuştu. 

“BDP yöneticiler yönlendiriyor”

Son olarak tekrar konuşan HÜDA PAR Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Molla Mahmut Kılınç, “Bakın olayın olduğu gün, BDP’nin seçim bürosuna yapılan Molotoflu saldırını kınamak amacıyla Özgürlük Meydanı’nda kitlesel bir eylem yapıldı. Eylemde konuşan Ahmet Türk, ‘Devlet, Kürt halkına nice katliamlar yaşattı, Hizbullah da Kürt halkına nice katliamlar yaşattı’ dedi ve bu konuşmadan bir saat sonra eylemden ayrılan bir grup bize saldırdı. Ahmet Türk’ün konuşması var elimizde. Yine olaydan 2 gün sonra BDP Mardin İl Başkanı da Kızıltepe’de bir konuşma yaptı. Oda ‘Seçim büromuzu devletin polisi bombalamıştır, AK Parti bombalamıştır’ diyor. Oradan ayrılan grup, AK Parti’ye saldırıyor. 2 gün önce Ahmet Türk, grubu bizim üzerimize saldırttı, 2 gün sonra da İl Başkanları grubu AK Parti’nin üzerine saldırttı. Bu saldırgan grubu, BDP yetkilileri yönlendiriyor. Elimizde tüm bunların görüntüleri vardır. Onlar bizi çatışma ortamına çekmek istiyorlar, ama biz oyunlara gelmeyeceğiz. Sabrımızla bu oyunu bozacağız. Onları da 30 Mart’ta Kürt halkı mahkûm edecektir.” diye konuştu.  

Görüşmenin ardından HÜDA PAR İl Teşkilatı’ndan ayrılan MÜSİAD heyeti, BDP İl Teşkilatı’na geçtikleri ifade edildi. 

(M. Salih Keskin – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir