• DOLAR 32.594
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2513.952
  • ...
TESÇAĞ tesettürlü bayanlara yapılan saldırıyı kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tesettüre Çağrı Platformu (TESÇAĞ), Van’da miting dönüşü saldırıya uğrayan tesettürlü bayanlara yapılan saldırıyı yaptığı yazılı basın açıklamasıyla telin etti. 

Tesettüre Çağrı Platformu adına basın açıklamasını okuyan Mehmet Duyu, “Van’da gerçekleşen HÜDA PAR mitingi dönüşünde BDP’nin lokali önünden geçmeleri esnasında tesettürlü 5 bayan kardeşimize BDP’liler tarafından saldırı gerçekleştirilmiştir. Bu saldırı anında yere düşüp bayılan bir bacımız bu densiz, seviyesiz, korkak ve alçak güruh tarafından tekmelenmiş, uzun süre yerde baygın bir halde kalmış ve sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılmıştır!” diyerek saldırı anını özetledi.

Bayanlara yönelik bu çirkin saldırıya tepkilerin çığ gibi geldiğini kaydeden Duyu, “Duyarlı, namuslu, hakperest ve mazlumdan yana olan Kürt halkı, gerek bireysel olarak gerekse de STK’ları nezdinde göstermiş oldukları duyarlılık, tepki ve telinlerinin BDP cenahından aynı duyarlılıkla karşılık bulması gerekirken maalesef her zaman olduğu gibi yalan ve iftiralarla geçiştirilmeye çalışılmıştır.”dedi. 

Saldırganları sert bir dille kınayan Duyu, “Tesettüre Çağrı Platformu adına şunları söylemek istiyorum. Siz ey çapulcular topluluğu! Sizin mertliğiniz bu mu? Sizin gücünüz, ihtiramı her zaman Müslüman Kürt halkı tarafından yüksek derecede korunan savunmasız birkaç hanım efendiye mi yetiyor? Hani kadın hakları savunuculuğunuz nerede kaldı? Nerede barışınız ve nerede helvadan bir put olan demokrasiniz? Sizin nazarınızda kadın denince; sadece nefsinin esiri olmuş ve “em ne namusa tü kesine namusa me azadiya meye” diyen kadınlar mı geliyor?” şeklinde konuştu. 

Saldırganlığa başvuranların emellerine ulaşamayacağını ifade eden Duyu,  “Bu vesile ile bu alçakça saldırıyı yapanları telin ediyor, yaptıkları çirkefliklerini önce züntikam olan yüce Allah’a sonra da Müslüman Kürt halkının basiretine havale ediyoruz.”dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir